Jump to content
MAINOS

Ei pelkästään palkanlisää...?


Guest elsamuel

Recommended Posts

Guest elsamuel

Englannissahan alueellisesti sovitut palkanlisät ovat olleet jo jonkin aikaa arkipäivää, ns. Lontoon lisät jne. Siellä ne on perusteltu alueellisesti suuremmilla vuokrakustannuksilla, etc.

Myös sairaanhoitajapiirit ovat - pakon edessä - joutuneet kehittelemään keinoja pitää hoitajansa samassa sairaalassa töissä. Ettei naapurisairaala yllättäen nappaa kampanjoimalla henkilökuntaa. Sairaanhoitopiirit joutuvat enenevässä määrin kilpailemaan meistä työnsä tekijöistä...

Mielestäni onnistuneimpia konsteja on ollut JOKA IKINEN VUOSI napsahtava ikälisä.

Mutta jos vaihdat sairaanhoitopiiriä, joudut neuvottelemaan palkkasi uudestaan ilman automaattitakuuta ikälisien seuraamisesta.

Siihen päälle itseään kouluttamalla mahdollisuus urakehitykseen ns seniorimmaksi hoitajaksi. Hierarkia ei aina ole/olisi pelkästään paha asia...

Ei muuta kuin palkkahaitaria ammattikunnan sisälle lisää!

Selkeitä jatkokoulutuslinjoja ja vasta erikoistumisten myötä reippaasti lisää palkkaa.

Osaamista ja apua ne potilaatkin arvostaa. Kun emme itse näköjään itseämme arvosta...

Sen verran vielä, että jopa kaksin ja kolminkertaisista sairaanhoitajan alkupalkkoihin verraten pitkälle erikoistuneiden sairaanhoitajien palkoista huolimatta nämä ammattiylpeät ja hyvin tienaavat sairaanhoitajat tuovat sairaanhoitopiireille ilmeisesti melkoista kustannussäästöä! Sen takia vastaavanlaisia uusia virkoja syntyy Englannissa jatkuvasti lisää...!

Millähän sais Suomessa meille sopivaan tapaan jotenkin sovellettua noita hyviä asioita?

Kuten urakehitystä ja sen myötä palkkakehitystä...?

Link to comment
Share on other sites

Englannin systeemi on hyvä. Olen törmännyt vanhenpiin sairaanhoitajiin, jotka ovat ammattiylpeitä ja vetoavat kokemukseensa, mutta kokemus ei vielä takaa mitään. Hoitaja, jolla on kokemusta ja tietotaitoa, on kova sana ja ansaitsee palkkansa kitsastelematta. Työparinakin taitava asiansa osaava hoitaja on turvallinen ja luo ympärilleen tunteen, että mikään ei voi mennä pieleen.   

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...