Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Bluebell

Sairaanhoitajasta lääkäriksi?

Recommended Posts

Guest Bluebell

Tiedän, että tämä on hoitajille ensisijaisesti suunnattu foorumi, mutta josko joku asiasta kokemusta omaava tai samaa harkitseva huomaisi tämän.

Opiskelen siis sairaanhoitajaksi ja valmistun ensi vuonna, suurin osa opinnoista siis on suoritettu. Aion kyllä valmistua sairaanhoitajaksi, mutta haluaisin jotain muuta. Pieni palkka, monessa työssä vuorotyö ja alan yleinen ilmapiiri ei oikein houkuttele.

Lääketiede kiinnostaa, hoitotiede ei niinkään. Taloudellinen puolikaan ei olisi ongelma, säästöjen lisäksi voisin tehdä sairaanhoitajan työtä opiskeluaikana. Lukiosta on jonkin verran aikaa, mutta olen lukiossa suorittanut pitkän matematiikan sekä kaikki kurssit kemiasta ja fysiikasta ja melkein kaikki kurssit biologiasta. Selailin vanhoja pääsykokeita ja ei ne ainakaan ihan mahdottomilta vaikuttaneet.

Erityisesti kiinnostaisi kuulla, miten hoitajista lääkäreiksi opiskeleviin suhtaudutaan. Vai suhtaudutaanko mitenkään. Opiskeluajan kun kuitenkin työskentelisin sairaanhoitajana. Mutta siis, lähinnä kiinnostaisi tietää, katsotaanko sairaanhoitajuuden jättämistä aikovia jotenkin kieroon tai nenänvartta pitkin. Harkkojen kautta on kuitenkin usein kuullut sitä, miten negatiivisesti osa hoitajista suhtautuu lääkäreihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jupet

Aina riittää kateellisia ja pienehkö määrä paskan puhumista selän takana on valitettavasti hoitajien keskuudessa normaali tilanne, sille ei voi mitään. 95% kuitenkin olen kohdannut vaan positiivista suhtautumista sekä hoitaja- että lääkärikollegoiden keskuudessa. Muiden suhtautuminen ei siis omalla kohdallani ainakaan ole ollut ongelma.

Preklinikassa oli aika rasittavaa olla kliiniseen työhön tottuneena kuukaudesta toiseen vaan nenä kiinni kirjoissa, mutta nyt klinikkavaiheessa on tosi suuri etu että terveydenhuoltojärjestelmä, monenlaiset hoitopolut, toimenpiteet ja sairaalabyrokratia yms on ennestään tuttua.

Suosittelen hakemaan jos tuntuu omalta asialta ja motivaatio riittää. Sisään pääsy ei ole helppoa ja töitä saa tehdä kyllä koulun eteen ihan tosissaan. Työmäärä on luokkaa ainakin 10x se mitä amkissa. 

Edited by jupet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bluebell

Työmäärä ei minua haittaa. Sairaanhoitajaksi opiskeluissa työmäärä onkin tuntunut aika lepsulta. Katsotaanko lääkiksessä kieroon entisiä sairaanhoitajia? Tai siis enhän minä edes työelämään ehtisi, jos keväällä hakisin. Taitoihini ja opiskeluun pystymiseeni luotan. Sen sijaan ajattelen juuri tällaisia ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Hoitajat.net

    Osallistu keskusteluun

×
×
  • Create New...