Jump to content
MAINOS

Regionaalinen happisaturaatio


Pernasoppa

Recommended Posts

Meillä on pari kappaletta osastolla noita regionaalista happisaturaatiota (NIRS, rSO2) mittaavaa laitetta, mallia INVOS 5100C. Olisin kysellyt että millaista muualla on niiden käyttö ja millaisissa leikkauksissa.

Meillä tuo käyttö painottuu lähinnä leikkauksiin, joissa tulee totaaliarresti, mutta on sitä muissakin perfuusioleikkauksissa käytetty. Myyjä vain hehkutti että sillä voisi verisuonikirurgian puolella esim. korvata transkraniaalidopplerin ja että asettamalla anturit pohkeisiin voisi vatsa-aorttakirurgiassa nähdä heti vaikutukset. Aion kyllä moiseen kokeilla.

Kalliitahan noi anturit kait ovat, mutta yleensä noi leikkaukset ovat muutenkin tyyriitä joten "ei siinä konkurssissa enää tunnu". Lähinnä meillä kun vain tuntuu että noita arvoja ei ole hoidettu, ei ehkä siis ole osattu, vaan niitä on vielä vain seurattu tutkimusmielessä.

Lapsilla kuulemma käytössä munuaisten verenkierron seuraajana kans, mutta aikuisilla ei taida toimia, jos on yhtään rasvaa.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Lapsilla kuulemma käytössä munuaisten verenkierron seuraajana kans, mutta aikuisilla ei taida toimia, jos on yhtään rasvaa.

Juurikin tuo on ongelmana aikuisten kohdalla. Ollaan teholla testailtu transcutaanista cO2- mittausta. Mutta nykyiset laitteet ovat aikuisille onnettomia. Mutta lapsille tuo mittaus oli omiaan.

Kokeiltiin samaa aparaattia avosydänkirurgiassa perfuusion aikana, mutta ei siitä tullut mitään. Mietimme siitä saatavaa hyötyä, niin aika vähäiseksi ne jäi.

No comments

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...