Jump to content

Miksi kotihoitotyö ei kiinnosta


Recommended Posts

Olen opiskellessa tehnyt useamman vuoden erilaista keikkatyötä, myös kotihoitoa kun lähellä on useita paikkoja mihin keikkalaisia otetaan. Mutta en tee enää.

Sairaalatyössä olen tottunut siihen että vuoron alkaessa on raportti, tavalla tai toisella, ja sitten kun potilaista on perustiedot ja hoidettavat asiat mennään vasta töihin.

Kotihoidossa jokaikinen kerta olen saanut listan käteen asiakkaista, käyntiajasta ja tarvittavasta työstä (lääkkeet, aamupesut, ruokailut) mutta en minkäänlaista raporttia tai perustietoja. Käyntikohteisiin päästessä en tiedä ollenkaan edes perussairauksia enkä voi ollenkaan arvioida onko asiakkaan vointi tavanomainen vai poikkeava.  En halua tehdä työtäni sokkona ja vain toivoa että Riitan puhumattomuus tänään on ihan normaalia.

Link to post
Share on other sites
Guest Nasusa

No sitä se minunkin kokemuksen perusteella on. Nimenomaan keikkalaisena ihan älytöntä kun ei välttämättä ole pääsyä edes potilastietojärjestelmään.

Nyt oon tehny kotihoidossa hommia kesän ajan ja alkaa pikkuhiljaa hahmottua asiakkaat ja sitä myöten työ tuntuu koko ajan mielekkäämmältä. Raporttia ei minunkaan työpaikalla lähtökohtaisesti ole, toki sitä tulee asiakkaiden voinnista muuten keskusteltua ja sitten kirjauksia tietty lueskeltua. Meillä aamuvuoro ja iltavuoro ei välttämättä edes kohtaa, ja ennen iltavuoron kenttäkierrosta on yleensä ihan kivasti aikaa lueskella potilaista. 

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...