Jump to content
MAINOS

Vammaispuolen henkilökunta määrä


Tuplalähis

Recommended Posts

Haluaisin tietää onko vammaispuolella henkilökunta mitoitus sama, kuin esim. vanhuspuolella. Työkaverini kanssa mietittiin tätä asiaa ja hänellä on sellainen mielikuva, että vammaispuolella henkilökuntaa pitäisi olla enemmän kuin vanhuspuolella. Kertokaa te jotka tiedätte.

Tiedän, että keskutelua henkilökunta mitoituksesta on käyty muualla foorumin alueella. Ajattelin, että tämä erotuisi tässä paremmin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
MAINOS

Se on teitysti paikkakohtaista, mutta otetaan esimerkiksi: työskentelin vanhainkodin dementia-osastolla opiskeluaikana, siellä potilaita 6-8 per hoitaja. Sitten taas viimeisimmässä duunipaikassani jossa hoidin vammaisia lapsia, oli 1-4 lasta/hoitaja.

Miksi olla vaikea kun voi vähällä vaivalla olla täysin mahdoton?

Link to comment
Share on other sites

Kuten edellisessä todetaan niin paikkakohtaistahan se on... Itse t yöskentelen osastolla, jossa 8 haastavasti käyttäytyvää miestä, meillä

aina vähintään 2 illassa ja aamussa. Saman talon toisessa yksikössä 1 hoitaja ja 6 asukasta.

Käsittääkseni vammaispuolella on vielä parempi tilanne kuin vanhuspuolella. Kuultiin just koulutusristeilyllä et vanhuspuolella suosituksena 1krt kuukaudessa ulkoilua, mikä kuullosti järkyttävältä... huh.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Toi kerran kuussa ulos kuullostaa kyllä aivan järkyttävältä.  :)

Riippuu varmaan täysin paikasta, itse olen ollut kv-osastoilla joissa 5-6 asukasta kohden on 1 hoitaja. Ja jos kaikki haastavasti käyttäytyviä niin silloin 2 hoitajaa vuorossa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nightmare74

Todellakin paikkakohtaista ja riippuu paljon myös asiakkaiden tasosta. Laitoshoidossa yleensä 4-5 asukasta per hoitaja kun taas vanhuspuolella saattaa olla 10-12 asiakasta per hoitaja.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Eräässä paikassa jossa olin töissä viime kesänä oli 10 asukasta ja he pääsivät silloin kesällä muutaman kerran päivässä ulos, yleensä lounaan jälkeen vietiin ulos joko kävelylle tai istumaan pyörätuoliin kuistille.. aamuvuoroissa oli aina 3 ja iltavuoroissa 2. Erilainen hoitopaikka jossa olen nyt tämän kesän töissä, en ole nähnyt kertaakaan ketään vietävän ulos raittiiseen ilmaan. Itsekkään en ole siihen ryhtynyt, koska aamuvuoroissa varsinkin on saanut juosta pää punaisena edestakaisin osastoa..  :-

------------------------------------------------------------------

Jokainen meistä on joskus avunsaaja ja avunantaja

Link to comment
Share on other sites

Vammaispuolella (yksityisen työnantajan talo) oli sh + 7 avustajaa aamussa ja 5 taisi olla illassa. Yössä 2. Asukkeja vajaa 40. Talossa 41 paikkaa mutta ei varmaan kertaakaan aikanani niin että kaikki olisi olleet paikalla. Asukkaiden kunto neliraajahalvauksesta lähes omatoimiseen. Siis 5 - 20 asukasta per hoitaja.

Vanhuspuolella (kuntatyönantajan yksikkö) aamulla 3 hoitajaa, illalla 2 ja öisin 1 per 14 asukasta. Kunto niinikään vaihtelevaa, yhtään sänkyyn hoidettavaa ei muistaakseni näillä osastoilla kuitenkaan ole. Asukkaita hoitajaa kohden: 4,7 - 14

Vastaavalla miehityksellä taloja kunnalla on ainakin 3, osastojen määrä 2-4. Tai siis näissä oon ite keikkaillut.

Yksityisen työnantajan palvelutalossa vanhuksille oli 44 asukaspaikkaa. Hoitajia vuoroissa aamussa ja illassa 6 ja öisin 2. Useimmiten kuitenkin aamu ja iltavuoroista puuttui 1 hoitaja, ns. helpperi. Asukkaiden omatoimisuus vaihteli käytännössä olemattoman ja todella huonon välillä, dementoituneita olivat. Taisi olla 2 melkein omatoimista ja loput sitten huonompikuntoisia. Eli asukkaita per hoitaja: 7,3 - 22.

Numerot todistavat sen mikä on ollut fiiliskin: Yksityisellä liian vähän väkeä palkattuna. Enpä ole ennen tullut laskeneeksi näitä.

Mutta nämä numerot eivät kerro koko totuutta, näissä kaupungin palvelutaloissa on keskimäärin ollut (tuntemattomasta syystä) huomattavasti parempikuntoista porukkaa. Siirrentääkö kunnan toimesta sitten aikaisemmin sairaalahoitoon vai mikä lienee selitys?

On olemassa varmaan joku pisteytyssysteemi millä voidaan laskea asukkaan omatoimisuus ja käyttää sitä apuna näissä laskuissa niin todellinen tilanne menisi perille kaikille, alalla olleet ja paikkoja nähneet työntekijät varmaan tietävät ilmankin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on aamu- ja iltavuoroissa 3 työntekijää (vähintään yksi hoitaja ja loput hoitoapulaisia), ja yövuoroissa 1 työntekijä (monesti hoitoapulainen).

Asukkaita on 14.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Työskentelin pk - seudulla hoivakodissa vanhustyössä. 15 asukasta, joista kaksi itse kävelevää. Jokainen silti vaipoissa.

Vuoroissa oli aina kaksi hoitajaa, paitsi dementiayksikössä, jossa vain yksi hoitaja viidentoista potilaan kanssa.

Kokoajan oli helvetillinen kiire.

Ruoka- / kahvitauko oli kun ehti.

Suihkuun mentiin kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa.

Ulos kerran kahdessa viikossa.

Nyt vammaistyössä.

Jokaisessa vuorossa vähintään kaksi hoitajaa, yleensä kolme.

Asukkaat käyvät suihkussa (jaksamisen mukaan) noin kolme kertaa viikossa.

Yleensä kerran viikossa on sauna.

Ehtii juttelemaan, tarjoamaan jopa virikkeitä näille ihmisille.  ;)

Oman mielipiteeni mukaan vammaistyössä on huomattavasti paljon paremmat resurssit ja hoitajamäärä. Ottaa oikeastaan pattiin että vanhat ihmiset on niin vähälle jätetty. He tämän maan yhteiskunnan ovat kuitenkin meille rakentaneet  angry.png

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä, eivätkä tee mitään.

- Albert Einstein -

Link to comment
Share on other sites

Työskentelin viime vuonna kehitysvammaisten asuntolassa. Ikähaarukka 20-45 ja vakituisia asukkaita 10 + 1 tilapäispaikkalainen. Hoitajia oli yleensä 3 aamussa, 2 illassa ja 1 yössä. Aamusin oli kiirettä klo 8-10 välillä mutta sen jälkeen sai rauhassa toimia. Että tuolla oli silloin asiat suht hyvin, en tiedä sitten onko enää kun siirtyivät kaupungin piiriin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...