Jump to content
MAINOS

Avotarjonta ja ponnistusasento


Näpsykkä

Recommended Posts

Heippa teille ammattilaiset!

Jos lapsi on avotarjonnassa niin voiko silti ponnistaa esim. jakkaralta vai onko pakko ponnistaa puoli-istuvassa. Eli onko jotain todellisia, lääketieteellisiä syitä (kätilön huonot polvet tai selkä ei mielestäni kuulu tähän ;D) avotarjonnassa ponnistaa puoli-istuvasta asennosta.

Edellinen vauvani 4kg, 52cm mahtui hyvin tulemaan ilman välilihan repeämistä normaalissa tarjonnassa alakautta ja jakkaralla ponnistin. Eli tilaa ainakin pitäisi olla.

Mietin vaan indikaatioita mitkä estävät jakkaraponnistuksen. Suurin huolenaiheeni tulevassa synnytyksessä on se, että kätilö pakottaa (tai siis yrittää) mut ponnistamaan puoli-istuvassa asennossa ilman mitään kunnollista syytä, tyyliin näin-on-aina-tehty.

Omissa opinnoissani ei olla näin pitkälle vielä päästy (olen ekan vuoden kätilöopiskelija).

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ainahan ei edes tiedetä, että kyseessä on avotarjonta. Varsinkin jos synnytyksen käynnistyessä pää on jo syvällä lantiossa, niin ulkotutkimus ei sitä kerro ja pään saumoja ei välttämättä tunne. On niitä ainakin minulle syntynyt jakkarallakin...

Tarjontaeroavaisuutta yleensä mietitään vasta sitten, kun synnytys ei etene normaalisti. Avotarjonta ei vie paljon enempää tilaa kuin takaraivotarjonta. Lakitarjontakin mahtuu usein tulemaan. Kasvotarjonnan kanssa on sitten useimmiten ongelmaa.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Tällainenkin ketju on joskus aloitettu.

Vastaan nyt omista kokemuksista ja kuulemani perusteella.

Usein käy juuri kuten Sini kertoi, eli pää on ehtinyt laskeutua niin alas ettei aukileita tunne (eli kallon luut painautuneet yhteen, ja tuntee vain sen ihopoimun). Ja sitten pään syntyessä huomaa vain että kasvot tulee ylöspäin. Tilaa ei vaadi paljoa enempää, kuin takaraivotarjonta. Jos ei meinaa tulla niin sitten voidaan kokeilla jalkojen taivuttamista enenmmän taakse puoli-istuvassa asennossa.

Ja tuosta jakkaralla synnyttämisestä. Siihen jakkaralle ei kannata mennä liian aikaisin eikä liian pitkäksi aikaa, sillä muuten häpyhuulet turpoaa sellaisiksi HK:n sinisen kokoisiksi, ja se sitten vaikeuttaa asioita. Ja jakkaralle ei silloin voi mennä, jos sydänäänet ovat poikkeavat. Siis useimmiten.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...