Jump to content
MAINOS

Kiinnostaisiko Kypros_


kiria kristina

Recommended Posts

Olen töissä uudelle yksityisellä klinikalla Limassolissa. Klinikka aloitti tammikuussa ja töitä olisi tarjolla hoitajille, joilla on parin vuoden kokemus ja englannin taitoa. Klinikassa toimii noin 30 lääkäriä eri erikoisaloilta, 9 leikkaussalia, teho, ensiapu, laboratorio, rtg ja vuodeosasto. Väriä tulee monikansallisesta henkilökunnasta ja potilaista. Erikoisaloina on esim. synnytys ja gynekologia, yleiskirurgia, urologia, lastenkirurgia, lastentaudit, sisätaudit ja plastiikkakirurgia. Joukkoomme mahtuu! Limassol on suunnilleen Turun kokoinen rannikkokaupunki, jossa on sekoitus itää ja länttä, kuten saarella muutenkin. Kielenä on kreikka, mutta englannilla pärjää hyvin. Aurinko ja lämpö taattu!  :D

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä vaikkapa kpetriakidou@lemesosmedicalcenter.com

Kristiina

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 kuukausi myöhemmin...
MAINOS
  • 2 viikkoa myöhemmin...

Teho on 8 paikkainen sekateho, suurin käyttäjäryhmä postoperatiiviset tapaukset

Ai, keli vai. Kuuma. Heinä-elokuussa lämpöä on päivisin noin +30 - +40, syyskuussa helpottaa. Parasta aikaa on syksy, lämpöä riittää joulukuun alkuun ja esim. suomalaisten suosimaa lomailuaikaa on marraskuu, jolloin täällä on noin +25-27 astetta ja sateitakin tosi harvoin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...
Vieras: Mansikka

Minkä niminen klinikka on? Onko teillä esim. internet-sivuja, joista voisi katsella/lueskella klinikasta? Kieltämättä Kypros olisi kiinnostava kohde olla töissä. Olin 4 vuotta sitten lomamatkalla Limassolissa ja pidin kovasti Välimeren hengestä/ympäristöstä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Näinpä. Sivut eivät todellakaan ole kutsuvat tai edustavat. Värkätty siinä vaiheessa kuin koko klinikka projekti oli vasta nousemassa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 vuosi myöhemmin...

Hei !

Nyt löysin mielenkiintosen jutun! Pelastit mun päiväni!

Mua kiinnostaa kauheesti kypros, yritettiin kaverin kanssa hakea sieltä töitä mutta siitä ei tullut mitään, oli hankalaa. yritettiin ettii yhteyshenkilöä koko ajan mutta ei sitten ketään. Me ollaan lähihoitajia erikoistuttu sairaanhoito- ja huolenpito, englannilla pärjätään. Huoliisko ne meitä? Mulla on kokemusta 4 vuotta päivystyspolista jne. Kaverilla kirurgialta jonkun verran. Pitääkö olla Sh välttämäti? Paljoko olis liksa ? ja minkälaiset asuin mahdollisuudet?

Kiitos etukäteen! :)

"Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Kylla viesti edelleen on voimissaan, toita loytyy. En tieda kuinka uusimuotoiseen perushoitajaan suhtaudutaan. Meilla on Kreikasta juuri valmistunut, koulutus siella 2,5 vuotta, eika se riittanyt rekisteroitymiseen Kyproksessa. Toita han tekee siita huolimatta.  Asialla on merkitysta tietty tyonkuvan ja palkkauksen suhteen; varsinkin jalkimmaisen asiaan. Kypros on EU:n uusi jasenmaa ja kaikki ei viela toimi kuten vanhoissa jasenmaissa tekee. Paperisotaa on edelleen jaljella. Voin kysella mika on tilanne tyoskentelyn suhteen, mielestani voitte. Viralliseen tyonhakuprosessiin tarvitsette CV, koulutodistukset ja tyokokemuksenne englanniksi. Mitaan virallisia kaannoksia ei tarvitse ainakaan alkuun, kunhan ovat oikeiksi todistetut, terveysministerioon (mikali yritetaan rekisteroida teidat) sitten tarvitsee virallisemmat paprut tarkkoine tuntimaarineen. Mikali olette kiinnostuneita, ottakaa yhteytta!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Hellou taas...

Eli kysyisin vaan semmosta että, kirjotanko ihan englanniksi sinne jotakin että oisin kiinnostunut jne? Mua kiinnostais kauheesti työt sielä mutta mua inhottaa toi paperirumba....  ;D

"Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Heips,

naputtelehan vaan ihan englanniksi, ylihoitsu on Englannista eli taitaa suomee uskomattoman huonosti. Laita "virallinen" tiedustelu joko minulle tai ylihoitajalle, meili yh:lle al.georgiou@lemesosmedicalcenter.com.cy Kerro itsestasi koulutus, tyokokemus ja suunnitelmasi siita kauanko aiot tyoskennella. Paperisodassa autetaan aina. Ainoat, jotka olemme kaannyttaneet olivat kaksi hoitajaa, jotka olivat tulossa vajaaksi kolmeksi kuukaudeksi. Paperisota olisi vienyt jo puolet ajasta... Meilla on talla hetkella sairaanhoitajaopiskelijoita Hollannista ja laaketieteen opiskelija Englannista eli kylla meilla on kansainvalista varia muutoinkin kuin tyontekijoina.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Joo, mie pistän ylihoitsulle vähän tietoja tässä joku päivä ku ehdin, pitää ensin kirjotella vähän paperille harjotusversioita että tulis hyvä "hakemus"  ;D

Mikä on minimiaika mitä voi työskennellä sielä? ½ vuotta? vai 1-vuosi? Toivottavasti oli ymmärrettävästi sanottu....

"Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mulla olis vieläkin vähän kysymyksiä... ;D

Kuinkahan sen palkan laita sielä on? Kun asuntolaina painaa päälle niin olis kiva tietää että laitetaanko talo vuokralle vuodeksi vai mitä tehdään niiden suhteen.... Kun avomies lähtis joukkoon niin kysyisinkin että löytyykö miespuoliselle mitään duunia helposti?  ja kuinka ne asumiskustannukset seilä on? Auttaako sairaala asunnon etsimisessä? Pitäs olla vähän tälläisiä tietoja että tietää varautua....

"Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Hei! olisiko siellä mahdollisesti töitä/ harjoittelumahdollisuuksia toisen vuoden sh-opiskelijoille? Olisimme luokkakaverinin kanssa kiinnostuneita lähtemään ulkomaille tämän alan töihin!:(

            - Anni

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kokemuksia;

Itse olin Limassolissa töissä 2002 jonkin aikaa. Paikka ok.. Mutta kyllä sitä osaa arvostaa kotimaata taas enemmän. Olin kehitysvammaisten "laitoksessa" Iapyama Theotokos muistaakseni nimeltään. Palkka oli todella huono ainakin siellä. Kävin visiitillä myös Limassolin jossain Hospitalissa  :nauraa: ..keskussairaalan tyylinen "isompi" paikka. Siellä jo paremman näköistä, mutta aina on tietenkin parantamisen varaa - meilläkin. Kyseistä uutta paikkaa en tiedä, mutta jotenkin jäi vaan niin paha maku paikasta, että en tiedä uskaltaisinko ottaa riskiä. Olihan siellä paljon suomalaisiakin, jotka viihtyivät tosi hyvin, mutta... No, onneksi meissä on niitäkin jotka innolla menossa jo  :( Tsemiä!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Heippa.

Valmistun keväällä terveydenhoitajaksi(samalla saan myös sh-tutkinnon)ja olen mieheni kanssa muuttamassa Kyprokselle kesällä.Tähän mennessä olen tehnyt vuoden verran sairaanhoitajan sijaisuutta keikkalaisena/kesätyöläisenä yksityisessä vanhainkodissa. Onko Kyproksella erikseen terveydenhoitajia?Onko siellä esim.kouluterveydenhuoltoa?Mites verotusasiat kulkee?Saako siellä työttömyystukia työnhaku aikana?Mitä oleskelulupaan vaaditaan?

Upeeta kun löytyi tällaiset kansainväliset keskustelu sivut hoitsuille :peukku:

-Kristiina

Älä unelmoi elämääsi -vaan elä unelmasi

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jep, elama on kallista taallakin!

Palkkataso ei ole noussut laisinkaan samaa tahtia EU-hintatason kanssa. Eu on tuonut tanne todella rajun hinnankorotuksen. Kun tulin ALV:ta ei ollut, sitten kun se tuli; niin melkein 10 vuotta se oli 7% eika koskenut mm. peruselintarvikkeita. Nyt EU:N minimi on 15% kaikessa ja useassa tuotteessa se maksetaan moneen kertaan, ihan kuten Suomessakin.

Perushoitajan palkkaus vaihtelee, mutta meilla se on CYP 400 - 550 tyokokemuksesta ja paikasta riippuen.

Mitas sun avopuoliso tekee siella Suomessa? Minka alan toita pitais loytya? Hotelli- ja ravintola-ala on helpoin, nain turismin mukaan elavassa maassa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

:DMeita on tosiaan taalla aika monta, Limassolissa suomalaisia on n. 350. Sairaanhoitajiakin on parikymmenta ellei enemmankin, kaikki eivat tosin toissa. Kuten jo edellisessa vastauksessa sanoin palkkataso ei ole pysynyt EU hintatason perassa. Palkkaus vaihtelee tosi paljon ja varsinkin rekisteroitymattomille ja mahd. laittomille (eli ilman oleskelu ja tyolupaa oleville) palkkaus on suorastaan naurettava - taskuraha.

Olen vuosien aikana kaynyt taalla hyvin erilaisissa klinikoissa, kuten myos valtion sairaalassa. Taso vaihtelee, vaikka EU direktiivit nyt yrittavat yhtenaistaa naitakin asioita. Ihan omana mielipiteenani pidan klinikkaa, jossa tyoskentelen ihan suomalaisten tasoisena, joissakin asioissa huonompana, joissakin parempana. Ko. hoitokotia en tunne, mutta paikallisten asennoituminen vammaisiin antaa viitteita kamalasta paikasta. Varsinkin erilaiset toimintaterapiat ym aktiviteetti puuttuu niin vammaispuolen kuin vanhusten laitoksista taysin. Ne ovat lahinna surullisia sailytyspaikkoja, en nyt halua mustamaalata kaikkia, mutta suurin osa.

Paikassa kuin paikassa on aina omat erilaisuutensa, sehan se matkustelun ja kiertelen niin mielenkiintoiseksi tekee! Kylla Limassolia ja Kyprosta voi suositella!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: ultima thule

Hei! Jassas stin Kipro!

On hyvä että suomalaisia hoitotyön koulutuksen saaneita hoitajia on Kyproksella. Toisaalta Suomessa puhutaan lähestyvästä hoitajapulasta, ja siksi on surullista että monet rohkeat ja itsenäiset  hoitajat ovat menneet merten taa. Palkkaus ei Suomessa vastaa tehtävien tasoa ja vaativuutta.

Voiko seuraava olla mahdollista Kyproksella? Ajankohtaisohjelma A-pisteessä ma 26.9. klo 21.00 esitettiin juttu Kuolema Kreetalla - jossa 42-vuotias suomalainen oli seuramatkalla. Kaikki matkavakuutukset olivat kunnossa mutta silti potilas ei saanut asiaankuuluvaa hoitoa eikä kuljetusta kotimaahan ennen kuin vainajana. Jutussa haastateltu matkanjärjestäjä toimi oikein, myös sairaalan hoitava lääkäri toimi oikein, myös SOS-kuljetusyhtiö toimi oikein, mutta kaikkien asiantuntevasta hoidosta huolimatta potilas kuoli.

Kuinka on mahdollista, että liikenneonnettomuudessa jalkansa katkaissut potilas kuolee? Jää miettimään uskaltaako lähteä Kyproksellekaan  lomalle, sillä onnettomuudet voivat yllättää.

Olen ihaillut Kyproksen teiden vauhdikasta liikennekulttuuria, jossa

jalankulkijoidenkin täytyy olla nopeita, mutta ikääntymisen myötä vauhti itsekullakin hiljenee.

Jää miettimään myös kreikkalaisen sairaanhoidon tasoa, jos Hanian sairaalassa potilashuoneessa yöpöydällä on verisiä siteitä ja lattialla yöpöydän alla käytettyjä ruiskuja. Missä on hoitajien aseptinen omatunto, jota Suomessa hoitoalan työntekijöille iskostetaan. Melkoisia sairaalabakteeripesiä kun ovat aivan kukkamaljakot vesineen varsinaisista likaisista pinnoista puhumattakaan - mukaan lukien ihmiskädet. Silminnäkijän havainnot eivät ihan tue sitä  hoidon laadun ja huolenpidon määrää ja tasoa, jota ns. vastuulliset matkan- ja vakuutuksen- ja hoidonjärjestäjät kertoivat antaneensa.

Onkohan Kyproksella toisin? Vaihteleeko sairaaloiden taso paljon? Ovatko yksityissairaalat eri kategoriassa kuin yleissairaalat?

On tärkeää että tällaisia asioita pohditaan- voimme matkailijoina ja sairaanhoitajina ottaa opiksi ja huolehtia siitä, että suomalaisia matkailijoita hoidetaan vähimmäistason asiallisissa hoito-olosuhteissa eli terveyttä edistäen.

:)

Kiitos keskustelusta ja Hyvää syksyä Limassoliin Kyprokselle.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

No nytpäs tuli kiperä kysymys!

En tietenkään ole voinut nähdä ko ohjelmaa enkä tunne tarinaa muutenkaan, joten siihen en osaa sanoa mitään. Kuulostaa tosiaan kummalliselta, että potilas kuolee katkaistuaan jalkansa! Sanottiinko ohjelmassa mikä oli kuolinsyy?

Kreetalaisissa sairaaloissa en ole vieraillut. Olen sitä vastoin käynyt sairaalassa Kosilla ja Korfulla. Tiedän, että Kreikan saaristossa sairaalatoiminta on keskitetty ihan niinkuin on Suomessakin eli jokaisessa saaressa ei ole keskussairaalatasoista hoitoa, sehän olisi mahdotonta kun saaria on toista tuhatta ja osa niistä todella pieniä. Niinpä esim. Kosilla oli pieni sairaala, mielenterveyspuolen potilaat Lefkaksella ja somaattisen puolen keskussairaalahoitoa vaativat lähetettiin Ateenaan. Ateenassa on yliopistollinen sairaala ja useita keskussairaaloita.

HYgienian taso varmasti vaihtelee. Olosuhteetkin ovat kovin toiset kuin Suomessa. MIkäli sairaalassa ei ole ilmastointia (Kosilla ei ainakaan 90-luvun alussa ollut) yli 30 asteen kuumuudessa ovet ja ikkunat ovat avoinna, joista tuulee pölyä ja likaa todella paljon. Uskon tämän asian jo muuttuneen, joten kuvaukseni tuskin koskee 2000-luvun pikku sairaaloita saarilla. Näillä saarilla ei tietysti ollut kaikkia erikoisalojakaan, paikasta riippuen sairaalassa oli yleiskirurgi, sisätautilääkäri ja joissakin paikoin, kuten Korfulla, synnytyslääkäri.

Vakuutusyhtiöiden potilaat hoidetaan pääsääntöisesti yksityisillä klinikoilla. Niiden koko ja varustelu vaihtelee. Niitä valvoo vakuutusyhtiöt, joiden tarkastajat käyvät klinikassa ennenkuin hyväksyvät sen suosittelemakseen hoitopisteeksi. Tähän valintaan suomalaisilla tai nykyisillä monikansallisilla matkatoimistoilla on painava sana sanottavana, matkatoimisto voi, niin halutessaan, lähettää tarkastajat johonkin klinikkaan, koska toimisto haluaa käyttää ko klinikkaa. Yleensä vakuutusyhtiöt hyväksyvät matkatoimistojen valitsemat klinikat.  Vakuutusyhtiöt kuitenkin edellyttävät tiettyä minimi varustelutasoa klinikalta, esim. ensiapu valmiutta.

Yksityisten klinikoiden hoidosta vastaa yksityinen lääkäri, joka siis päättää potilaan hoidosta. Yhdessä hoitava lääkäri ja vakuutusyhtiön lääkäri (yl. suomalainen) sitten päättävät potilaan siirrosta. Eli mikäli hoitava lääkäri on toiminut oikein, miten potilas ei saanut kuljetusta kotimaahan kuin vainajana? Siirrosta päättää aina hoitava lääkäri ja vakuutusyhtiö!!! Eikö siirtoa katsottu tarpeelliseksi? Vai olisiko ambulanssilento Suomeen ollut liian kallis? Eikö potilasta voitu siirtää tavallisen reittilennon paaripaikalla? Tiedän, että jotkut vakuutusyhtiöt siirtävät enemmin Ateenaan kuin Suomeen, lentomatka on huomattavasti lyhyempi ja halvempi sinne. Vai oliko potilas niin huonossa kunnossa? Miten potilas oli yleisessä sairaalassa? Vai oliko se yleinen sairaala?

Kyproksessa sairaaloiden taso on mielestäni hyvä. Myös täällä hoitoa on keskitetty, esim. sydäntutkimukset ja -leikkaukset ovat olleet ihan viime aikoihin ainoastaan pääkaupungissa. Valtio hoitaa osan potilaista ostamalla palveluja yksityisiltä klinikoilta ja todella erikoisosaamista vaativat valtio kustantaa ulkomaille, esim. monet syöpähoidot tai avosydänleikkaukset lähetetään Englantiin, Saksaan, Israeliin tai muualle mistä uusin hoito löytyy. Saarella on valtion sairaalat joka kaupungissa ja suurimmissa vuoristokylissä, ne antavat hoitoa myös EU:n asukkaille kunhan on lomake tai kortti mukana. Ensiapu on aina maksutonta. Sitä vastoin hoitopäivät ja leikkaukset ym. maksetaan tulojen perusteella. Sitä varten tarvitaan ns. sairaalakortti, joita on kolmea väriä: täysin maksuton hoito, puolet todellisista kustannuksista ja täysin maksulliset.

Koska yleinen sairaanhoito on tulojen mukainen, maassa on laaja yksityisten sairaaloiden systeemi. Hyvätuloiselle on jopa halvempaa hakeutua yksityiseen hoitoon. Ja turisti hoidetaan edelleen pääsääntöisesti näissä. Valtio valvoo tietysti myös niiden toimintaa. Niitä on hyvin pienistä, muutaman vuodepaikan ja yhden erikoisalan (esim. synnytysklinikat) klinikoista isoihin poliklinikoihin saakka. Itse työskentelen jälkimmäisessä. Klinikka on n. 100 paikkainen ja meillä on monia erikoisaloja. Vakuutusyhtiöt ovat hyväksyneet meidät yhteistyökumppaniksi. Tilat ovat uudet, henkilökunta koulutettua ja varustelutaso hyvä. Hygieniataso on hyvä, vaikka samaan tapaan asiasta koulutetaan kuin muissakin työpaikkoissani. Henkilökunta yksityispuolella on kouluttautunut hyvin eri maissa ja koulutuksen taso, samoin kuin siihen sisältyvä hygieniakoulutus, vaihtelee tietysti maittain. Pyrimme kuitenkin hyvin systemaattisesti kiinnittämään huomiota tähän tärkeää seikkaan ja esim. sairaalainfektioita meillä on erittäin harvoin. Näin sairaslomalaisena en tarkkaa tilastoa voi antaa, mutta osastollani on vuoden aikana ollut kaksi MRSA tapausta, jotka molemmat tulivat meille siirtona toisesta klinikasta.

Valtion sairaalassa on asialliset tilat, joissa ilmastointi. Tietojeni mukaan myös heillä on hyvät luvut sairaalainfektioiden suhteen. Osastollani työskentelee osa-aikaisena monia hoitajia sairaalan eri osastoilta.

Vaikken ko tapausta pysty mitenkään kommentoimaan, toivon vastaukseni vakuuttaneen sinulle, että Kyproksessa voi hyvillä mielin lomailla. Täällä on vuosittain noin tuhannen suomalaisen pitkämatkalaisen porukka, joka käyttää paikallisia sekä valtion sairaalan että yksityispuolen sairaanhoitopalveluita. Heillä on jo monia perussairauksia ja tietysti onnettomuuksiakin sattuu. Oma kokemukseni on, että luottamus maan sairaanhoitoon tuo aina vain "huonompi" kuntoisia vanhuksia talven viettoon, meillä kun ei ole karsintaa: kaikki hoidetaan oli vanha tai ei.

Kyproksen liikenne onkin sitten jo ihan toinen juttu... :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Voiko seuraava olla mahdollista Kyproksella? Ajankohtaisohjelma A-pisteessä ma 26.9. klo 21.00 esitettiin juttu Kuolema Kreetalla - jossa 42-vuotias suomalainen oli seuramatkalla. Kaikki matkavakuutukset olivat kunnossa mutta silti potilas ei saanut asiaankuuluvaa hoitoa eikä kuljetusta kotimaahan ennen kuin vainajana. Jutussa haastateltu matkanjärjestäjä toimi oikein, myös sairaalan hoitava lääkäri toimi oikein, myös SOS-kuljetusyhtiö toimi oikein, mutta kaikkien asiantuntevasta hoidosta huolimatta potilas kuoli.

Kuinka on mahdollista, että liikenneonnettomuudessa jalkansa katkaissut potilas kuolee? Jää miettimään uskaltaako lähteä Kyproksellekaan  lomalle, sillä onnettomuudet voivat yllättää.

Kyseinen mieshän kuoli keuhkoemboliaan, jota ei koskaan voida tällaisessa tilanteessa estää. Pitkä vuodelepo altistaa tunnetusi keuhkoembolialle. Pitkien luiden murtumissa on myös aina riski rasvaembolialle. Hepariini auttaa ennaltaehkäisyssä, mutta 100% suojaa sillä ei saa.

Failure is always an option

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...