Jump to content
MAINOS

Kahden vuoden opiskelujen jälkeen ei lainkaan työkokemusta


Vieras: Meri

Recommended Posts

Siis harjoitteluja lukuun ottamatta. Ekan vuoden jälkeen siis viime kesänä perhetilanteeni oli sellainen, että en kesätöihin hakenut. Kesällä en ollut paljoakaan Suomessa. Syksyllä opiskelut jatkui ja sellaisella tahdilla, että töitä en olisi siinä ohella olisi ehtinyt tekemään. Nyt keväällä sitten hain ekaa kertaa oman alan töitä vuokratyöfirmasta. Kävin haastattelussa ja se meni hyvin. Olisin päässyt töihin, mutta minun olisi pitänyt toimittaa edellisten harjoittelujen arviointeja osoituksena osaamisesta. Ja niitä en sitten toimittanut, koska en löytänyt niitä kotoa juuri silloin.

Nyt alkaisi kolmas vuosi, minulla ei edelleenkään sitä työkokemusta. Katsooko kaikki jo ihan kieroon kolmannen vuoden opiskelijaa, jolla ei ole työkokemusta?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ei katso, mutta nyt viimeistään on aika alkaa panostaa omaa tulevaa työllistymistä ajatellen. Kannattaa katsoa harjoittelupaikat ensi vuodelle siihen malliin, että johonkin niistä olisi mahdollista päästä viimeistään ensi kesäksi töihin, kun antaa harjoittelussa hyvät näytöt omasta osaamisesta. Lisäksi auttaa, jos ilmoittautuu keikkailaiseksi näistä mahdollisimman moneen paikkaan niin saa kunnolla jalkaa oven väliin. Ainakin tälle kesälle valmistuvista sairaanhoitajista oli monin paikoin niin paljon pulaa, että varmasti olisi otettu ilman työkokemustakin olevat, kunhan pystyy osoittamaan, että ei ole ihan tohelo.

Aloitin itse opinnot tammikuussa ja ekana kesänä tein perushoidon harjoittelun kesän aikana opintoja nopeuttaakseni. Toisena kesänä tuli mahdollisuus lähteä kiertelemään Yhdysvaltoihin sukulaisten luo, johon mahdollisuuteen tietysti tartuin, mutta työntekoa se ei sallinut. Aloin sitten tehdä ajoittaista keikkaa esh-puolella aluksi ensisijaisesti omahoitajavuoroja, mutta sitten myös välillä ihan normivuoroa entisissä harjoittelupaikoissa. Pääsin sitten kolmantena kesänä töihin sen vuotiseen harkkapaikkaan, kun harkassa ohjaajat kehuivat osastonhoitajalle. Sen jälkeen ei työllistymisessä ongelmaa ole ollutkaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...