Jump to content
MAINOS

Ruotsalaishoitajat uhkaavat irtisanoutumisilla


Morte

Recommended Posts

Joukkoirtisanoutumisella ei voi olla liiton/Vårdförbundetin tukea, koska se on Ruotsin lainsäädännön mukaan laiton työtaistelutoimenpide. Lisäksi joukkoirtisanoutuminen ei ole edennyt protokollan mukaan. Eli ensin täytyy hoitaa sopimusneuvottelut; hyväksyä/hylätä, jonka jälkeen työtaistelutoimenpiteet mahdollisen hylkäämisen jälkeen valitaan...etc. Sunnuntaina neuvottelijan tekemä sovintoehdotus oli kongressin käsittelyssä. Vårdförbundetin liittojohtokunta olisi tämän sovintoehdotuksen hyväksynyt, kongressi hylkäsi sen äänin 154-43. Kongressi teki myös päätöksen mahdolliseen konfliktiin tarvittavan rahaston avaamiseksi. Nyt keskiviikkona ja torstaina kokoontuu liittojohtokunta käsittelemään äänestystulosta ja päättämään mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Eli  ky. artikkelin on vähän harhaan johtava siltä osin että joukkoirtisanoutumisella ei olisi liiton tukea, se ei saa tukea, olisi oikeampi muotoilu.

......

Ihan mielenkiinnosta. Miltä Suomessa lainsäädäntö näyttää koskien joukkoirtisanoutumista. Eli oliko se listattu kiellettyjen toimenpiteiden listalle, vai eikö sitä oltu edes mainittu koko listassa? Ei kiellettynä, eikä hyväksyttynä?

Kommunal huvudavtal Määrittelee täällä hyväksyttävien listan seuraavasti:

§ 24

Stridsåtgärd får vidtas endast i form av lockout, strejk, vägran att arbeta på övertid eller mertid, vägran att utföra tjänsteresa utanför ordinarie arbetstid eller nyanställningsblockad.

Työtaistelutoimenpiteenä voidaan käyttää ainoastaan työsulkua, lakkoa.. etc.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...