Jump to content
MAINOS

sairastuminen ja viikkolepo


mitella

Recommended Posts

Nyt on pakko kysyä tyhmä kysymys mutta ehkä joku tietää. Taannoin vanha luottamusmies sanoi että viikkolevon aikana ts. vapaapäivillä ei kannata sairastaa, vaan täytyy hakea sairauslomaa. Miksi näin?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

No eihän sitä kannata milloinkaan sairastaa. Vapaapäivien aikana menee hyvä vapaapäiväkin hukkaan.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Joo oli  tyhmä kysymys ja huonosti esitetty .. yritän siis selventää. Totta että sairastaessa menee aina päivä pilalle.  Asia jota tässä pohdin tyhmällä päälläni on se, että mitä etua voi saada sillä että hakee sairaslomaa, jos sairastuu kun on edessä esim. useampia vapaita. Vuosilomahan on asia erikseen ja sen siirtyminen sairastuessa.  Rahallisesti ymmärtääkseni ei eroa onko vapaalla vai sairaslomalla.  Eikä se myöskään vaikuta ilmeisesti mitenkään työvuorosuunnitteluunkaan koska viikkolepo katsotaan annetuksi jos tt on ollut poissa työstä vaikka olisi sairaslomallakin.  Tämän jutun siitä että vapailla sairastaessa täytyisi aina hakea saikkua, mainitsi joskus hyvin asioista perillä ollut luottamusmies. Silloin olisi tarvinnut kysyä mikä on perustelu asiaan.

Link to comment
Share on other sites

Riippuu varmaan firmasta, mutta esim. isäni (ei hoitoalalla) hakee aina sairauslomaa vapaapäivillekin, koska heillä lasketaan sairaspäivistä jotain tunteja ja vastaava määrä loppujaksolla maksetaan ylitöinä. Meillä tuollaista ei tunneta, joten oma moka jos sairastaa vapaapäivänä..

Link to comment
Share on other sites

Jospa tuo luottamusmies puhuikin T-päivistä, eli työntasauspäivistä. Ne ovat käytännössä vapaapäiviä, mutta jos tuolloin olet sairaana niin et menetä kyseistä vapaata. Se T-päivä siirtyy pidettäväksi myöhemmin.

Link to comment
Share on other sites

Itse en ole vuosiin ollut sairauslomilla, mutta muistelisin, että ainakin aikaisemmin maksettiin vuorotyötätekiville sairauslomapäiviltä SIYL (sunnuntai, ilta,yö, lauanatai)-korvauksia eli tietty prosenttiosuus palkasta sen mukaan miten paljon ansaitsit noita lisiä. Eli tuolla korvauksella kompensoitiin sitä, että menetit sairausloman ajalta lisät. Ja toi SIYL-korvaus oli sama sairastit sitten arkiaamuna tai la-su välisenä yönä tai vapaapäivänäsi.

Mutta toisaalta sairauslomissa kannattaa muistaa, että vuodessa voi sairastaa täydellä palkalla vain 60 päivää, joten kaikkiin vapaapäiviin sairauslomaa ei kannata hankkia ;)

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...