Jump to content
MAINOS

Alkaneen työlistan muuttaminen työnantajan toimesta


Manta

Recommended Posts

Kysymys: Voiko työnantaja muuttaa jo antaneensa työlistan omaksi edukseen jo kuluvalla jaksolla?

Sain  17.3. alkavan työlistan jo käteeni viikoilla 9-11. Ilmoitin tulevasta mahdollisesta sairauslomastani heti kun sen tiesin (leikkaus), sairausloman pituudesta en tiennyt.

17.3 aloitin sairausloman. 19.3.  sain lääkärin kirjoittaman sairaslomapaperin käteeni, jossa loman pituudeksi oli merkitty 17.3.- 28.3. Ilmoitin asiasta työnantajalle heti tekstiviestillä, että tietää varautua sijaisilla.

Pääsiäisen ajaksi hän oli jo sopinutkin sijaisen etukäteen. Olisin ollut pääsiäisen ajan vielä kolme yötä töissä ja pääsiäisen jälkeen alkoi päivätyöt.

Torstaina 20.3. vein työnantajalle sairaslomapaperin. Hän ilmoittikin, että on tehnyt minun listani uusiksi, käykö se. Myös, että voinko jo tulla 29.3 töihin kun loma loppuu 28.3.En siihen osannut sen kummempaa vastata kun että kai se sitten käy. Ei ollut vanhaa listaa vertailukohtana.

Kotona vasta illalla katselin muutoksia. Edellisessä listassa oli ollutkin viikonloppu töitä 29.-30.3., mutta oli myös maanantaille 31.3 merkattu vapaapäivä. UUdessa listassa vapaapäivä olikin siirretty sairasloma-ajalle, koska sitä ei enää näkynyt. Onko se työnantajan oikeus?

Uudessa listassa oli lisäksi hukattu kaikki kuluvan listan päivämerkinnät pois ja korvattu ne vain sanalla sairasloma. Voiko työnantaja tehdä niin, että ei korvaakaan esim pääsiäisajan työtä sen mukaan kun kuuluisi (esim. jos olisin sairastunut äkillisesti?), vaan korvaa vain minimin mukaisen sairas-ajan palkan?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Vastaus: Ei, työnantaja ei voi ilman työntekijän suostumusta muuttaa vahvistettua listaa.

Jos et pidä siitä, että muut kävelevät ylitsesi, nouse ylös lattialta.

Non sunt multiplicanda entia praeter necessitatem.

Link to comment
Share on other sites

Hän ilmoittikin, että on tehnyt minun listani uusiksi, käykö se.

Mitä vastasit? Jos vastasit 'ei käy' ja lista jäi silti voimaan, ota yhteys omaan luottamusmieheen.
Link to comment
Share on other sites

OK. Jos lupa on listan muuttamisesta, merkitseekö se sitten sitä, että menetän sen yhden vapaapäivän joka oli vanhassa listassa viikonlopputöiden 29-30.3 jälkeen maanantaina?

Ajattelin tehdä niin, että hyväksyn ainoastaan vanhaan listaani tekemät muutokset. Eli tekisin ne pomon tekemät muutokset  vanhan listan päälle? Siitä näkyisi edelleen, että ma piti olla vapaapäivä, sekä pä-pyhät pitivät olla työpäiviä? Allekirjoittanuthan en ole mitään ennenkuin on työlista toteutunut!

Voinhan tietysti hakea vaikka hieman lisää sairaslomaa, voisin vaikka saadakkin. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jes, niin ajattelinkin heti tiistaina tehdä. Kiitos vastauksista. Hieman ehkä helpotti. ;)

Link to comment
Share on other sites

Yritin etsiä tukea vielä asialleni KVTES:istä. En löytänyt.

Onko jollain tietoa mistä löytyy tietoa työlistan muuttamisesta ja mitä oikeuksia ja velvollisuuksia työntekijällä on toimia niinkuin työnantaja on päättänyt yksipuolisesti?

huh.gif

Jättäisin tämän asian jo mutta en saa rauhaa ennenkuin sen selvitän.

Link to comment
Share on other sites

Vahvistettua työlistaa ei voi muuttaa ilman työntekijän lupaa. Jos on luvan antanut niin sitten ok...

Käsittääkseni listaa joka on jo menossa ei saa uudelleen kirjoittaa, vaan muutokset tehdään siihen päälle. näin siis ainakin meillä toimitaan, pitää olla näkyvissä sekä suuniteltu vuoro, että muuttunut tilanne.

Miten pitkät teidät listat ovat 3 vai 6 viikkoa? Työt jatkuu 29 päivä, montako vapaata?

Meillä on 3 viikon työvuorolistat ja uusi lista tulostetaan yleensä viimeistään keskimäisen viikon perjantaina. Nyt tulostin ne jo viime keskiviikkona kun tein viimeiset muutokset suunnitelmaan. Tässä vaiheessa kun on tulostettu virallinen lista henkilökohtaisine listoineen ja pikkulistoineen mahdolliset muutokset tehdään aina jo tulostettuun listaan.

Pääsiäspyhät olit jokatapauksessa sairalomalla, joten pyhälisiä et silloin saa. Vapaita, vaikka sitten olisikin näitä ylimääräisiä pyhistä tulevia, ei saa jälkikäteen siirtää sairasloman alle ilman suostumusta. (Jos sairasloma olisi ollut tiedossa ennen listan vahvistamista, niin silloinhan ne ylimääriset vapaat olisi jäänyt tuonne sairasloman sisään)

On ne niin erilaiset raulit, toinen on herkkä ja ujo, toinen taas suuna päänä

Link to comment
Share on other sites

Nyt helpotti. Luottamusmiestä en saanut kiinni, kun kukaan ei oikein tiedä kuka se tällähetkellä on. Eräs entinen luottamusmies antoi neuvon, että asioista kannattaa aina keskustella, vaikka työnantajalla onkin paljon semmosia oikeuksia, jotka tuntuvat epäoikeudenmukaisilta työntekijää kohtaan.

Soitin sitten lähiesimiehelleni, joka työlistan muutokset teki. Sanoi, että sairaslomasta (ennalta tiedetystä) tulee katkennut työjakso, joka "syö" vapaapäivät  ensiviikonlopun työstä.  Tähän jaksoon (2/2) tulee tunteja 56. 

Pystyin asiaan suhtautumaan ihan maltillisesti, kun olen jo tätä asiaa puinut ja kun aamulla sain jo asiasta jotain tietävän kanssa puhua, ennenkuin pomolle soitin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...