Jump to content
MAINOS

onko rekryfirmoja suomesta Usaan?


kirsi76

Recommended Posts

Hei

Onko jollakin tietoa, joistakin rekryfirmoista suomesta jenkkilään?(sairaanhoitaja) Ei ole ainakaan vastaan tullut mulle..

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Eipä taida olla yhtäkään firmaa joka tällä hetkellä rekrytoisi Suomesta USA:an. Ei ole ollut enää 1-2 vuoteen. Viimeinen ns näkyvä rekrytointihan oli silloin 2005 kesällä, sen jälkeen hiljeni aika nopeasti. Johtuu varmaan ainakin osittain siitä että USA:ssa on ollut jo yli puolitoista vuotta ns retrogression joka tarkoittaa että green cardia joutuu odottamaan noin 5 vuotta! Jonossa on edellä valtava määrä hoitajia mm Filippiineiltä ja tästä johtuen kaikki joutuvat odottamaan ja kauan.  Mitään muuta vaihtoehtoa kuin green card ei hoitajille ole, eli ei mitään lyhyempiä työlupia tms.

Monikaan sairaala ei tällä hetkellä halua sitoutua sponsorointiin kun ei tiedä milloin hoitaja pääsee maahan (vai pääseekö ollenkaan). Lisäksi odotettavissa on että nursing boardit tiukentavat vaatimuksia mm työkokemuksen suhteen. Tähän mennessä tietyistä  maista on lähtenyt tuhansittain (lue kymmeniä tuhansia) aivan vastavalmistunutta porukkaa ilman mitää työkokemusta ja sanomattakin on selvää että silloin ei sairaalat välttämättä saa sitä mitä haluavat/tarvitsevat.

Mutta muu maailma on vielä melko avoin eli Kanadaan, Irlantiin, Iso-Britanniaan, Australiaan ja esim Norjaan pääsee vielä suht' helposti. Eli valinnanvaraa on  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksesta, näin vähän ajattelinkin. Norjassa ja ruotsissa on tullut oltua töissä.. Onko Kanadaan rekryfirmoja? Australiaan löysin ainakin yhden..

Link to comment
Share on other sites

Kanadaan ei Suomesta ole ainakaan vielä rekrytoitu suoraan. Mol:lin sivuilla oli noin kk takaperin joku ilmoitus että hakevat hoitajia Ontarioon, mutta sekin katosi nopeasti (?). Mutta ainakin British Columbiaan kannattaa "rekrytoitua" heidän ns virallisen välittäjän kautta jolloin ei itse joudu maksamaan mitään rekrykuluja firmoille, katso täältä http://www.healthmatchbc.org/default.asp

Provinssien väliset vaatimukset eroaa melko lailla joten kannattaa edetä ihan sen mukaan minne haluaa töihin. Neljässä provinssissa on mahdollista rekisteröityä myös psyk.sairaanhoitajaksi, yksi niistä on juuri B.C. Koe pitää käydä tekemässä Kanadassa joka tapauksessa, sen jälkeen kun on saanut luvan (käyvät ensin kaikki paperit ym läpi).

Palkat riippuu tietysi ihan kokemuksesta, mutta ottavat huomioon ulkomaisen relevantin kokemuksen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...