Jump to content
MAINOS

Tuore sairaanhoitaja töihin ensiapuun?


Hepsu

Recommended Posts

Mulle on tarjottu ensiapuun töitä. Olen vastavalmistunut sh, ja työkokemusta akuuttihoidosta ei oikeastaan ole muuta kuin harjoittelujaksoista. Mietin että riittääkö valmiuteni siihen työhön. Toki tiedän että työ opettaa, mutta mua hieman jännittää ajatus jo yleensäkkin uudessa työympäristössä? Mitä mieltä olette tuoreen sh;n työn aloituksesta EA:ssa? Perusjutut mulla on hanskassa, verinäytteiden, Ekg; otto (tulkinnassa vielä opettelua) sekä kanylointi onnistuu vaihtelevalla menestyksellä  ;D Mutta nuohan on sellaisia asioita joita ei oikein muuta kun tekemällä opi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kyllä siellä pärjää, kunhan asenne on kohdallaan. Samoja potilaita siellä hoidetaan kuin muuallakin. Vaadit vain kunnon perehdytyksen, ja muistat ettei sun tarvitse osata todellakaan heti kaikkea. Tsemppiä!

1/12800

Link to comment
Share on other sites

Kun lähtee nöyrällä mielellä töihin, kyllä se siitä. Verinäytteitä harvemmin sairaalapäivystyksissä tarvitsee edes ottaa, EKG:n tulkinnan hoitaa pääasiassa lääkäri (kyllähän sitä hoitajakin voi katsella toki) ja kanyloinnin oppii tekemällä. En näkisi mitään syytä, mikset pärjäisi. Jostakin meidän kaikkien on aloitettava ja päivystyspoliklinikka on varsin opettavainen paikka.

God save the king - cause no-one else will!

- Black Adder

Link to comment
Share on other sites

Selviät kyllä. Apua saa varmasti muulta henkilökunnalta jos ei tiedä tahi osaa jotakin. Ei kai kukaan ole seppä syntyessään.

"Lapsi ei koskaan oppisi kävelemään, jos hän lakkaisi yrittämästä ensimmäisen kerran kaaduttuaan."

Link to comment
Share on other sites

Kyllä vastavalmistuneena pärjää ensiavussa kunhan muistaa omat rajansa. Paljon on semmosta minkä oppii vaan tekemällä. Avoin mieli ja aktiivisuus auttaa pitkälle. Itekin olin viime kesänä päivystyksessä töissä vaikka kokemusta päivystystyöstä ei ollut kuin pari viikkoa harjoittelusta aikaisemmin. Hyvin kuitenkin pärjäsi kun uskalsi reilusti kysyä neuvoa  ;D

Mitä nopeammin, sitä nopeammin

Hiki säästää verta

Link to comment
Share on other sites

Sinne vaan rohkeasti. Vastavalmistuneena joudut opettelemaan paljon uutta menitpä minne tahansa töihin. Ja jatkuvaa opettelua se on kokeneemmillekkin. Sitä paitsi uusi veri tuo uusia näkökulmia vanhoille jäärille. Ei muuta kuin rohkeasti hakemaan hommia ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minä oon itse vastavalmistunut sh ja olen ollut paikallisen sairaalan ensiavussa töissä juuri nyt vasta valmistuneena ;D Hyvin siellä pärjää, kun muistaa kysyä kollegoilta aina tarpeeen vaatiessa neuvoa..ja kokemus opettaa. Todellakaan kukaan ei ole seppä syntyessään. Töihin vaan, siinä sitä kehittyy!!!

Jos on onneton, on ainakin toivoa paremmasta

Link to comment
Share on other sites

Näinpä. Kaikkihan me jostakin ollaan aloitettu. Pitäisi se asia jokaisen muutenkin muistaa uuden työntekijän tullessa töihin (viittaan siis itseeni tässä asiassa).

Reippaasti siis vaan yrittämään, tekemällä oppii.

Hoitoala: paljon se ottaa, vähän se antaa. Sen vähän puolesta

Link to comment
Share on other sites

Jos sinne on uskaltautunut vastavalmistuneet lähihoitajatkin, eikä potilasturvallisuus ollut häilyvä käsite(edes joka päivä), niin miksi et sinäkin. Päivystys on mukava työympäristö ja siellä pysyy hyvin ne jalat maassa. Ainakin minulla. Joka päivä oppii jotain uutta ja ainakin kiireensietokyky paranee. Sinne taas ensi kesänä... ;D

"Say goodbye to the sorrow, and hello to tomorrow"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...