Jump to content
MAINOS

Kiertävä työvuorolista


Santeri

Recommended Posts

MAINOS

hyvät puolet: tietää pitkälle aika välille jo työ vuoronsa(alustavat), ja tietää keneltä työkaverilta kysyy vuoron vaihtoa jos on joku meno.

huonot puolet: jos paljon vuoron vaihtoja niin ei kiertävä pidä paikkaansa, ja mikäli työvuoro toiveet kerrotaan listantekijälle, eikä kysytä työkavereilta vaihtoa, niin silloin ei kiertävä voi pitää paikkaansa, jos listantekijä vaihtaa oma valtaisesti vuoron. tai jos se jolta kysyt vuoronvaihtoa se ei siihen suostu.

mielestäni silti hyvät painavat enemmän vuorotyössä, ja siksi olen kiertävän työvuorolistan kannalla. eipä tarvi listn puol välissä jännittää et miten olen seuraavan 3 viikkoa töissä.

Link to comment
Share on other sites

Hyviä puolia ainakin siinä, että vuorot ovat tasapuolisia! Kun toiveita ei oteta vastaan (muutoin kuin aamu tai iltahukien suhteen) niin lista kiertää samanlaisena. Aina hyppää yhden rivin alaspäin. Ei tule tilannetta, että joku saa/toivoo tietyt päivät vapaaksi, vapaita on joillakin enemmän kuin toisilla (tarkoitan, että yhdellä ihmisellä olisi tyyliin kaksi vapaata aina peräjälkeen ja toisella yksi).. Vuoroja vaihdellaan sitten keskenämme, jos tarvetta on.

Ja koska listassa on melkein kaikilla riveillä yksi viikonloppuvapaa, niin myös ne kiertää tasaiseen tahtiin.

Huonoja puolia.. No, ei voi toivoa tiettyä viikonloppua esim. vapaaksi, vaan se pitää sumplia työkavereiden kesken. meillä ainakin joustetaan hyvin, kunhan se toimii puolin ja toisin.

ja jos listapohjalla on joku kamala jakso, niin se tulee aina tietyin väliajoin eteen.. (Esim. meillä on yksi viikko sellainen, jossa tehdään yhden vapailla melkein kolmen viikon pätkä - > se tulee aina kahdeksan viikon välein..)

Mielummin teen töitä kiertävällä pohjalla juuri tuon tasapuolisuuden vuoksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on käytössä kiertävä lista öiden osalta, siirtyy joka viikko aina yhden päivän taakseppäin.

Aamuista/illoista ei oo muita säännöllisyyksiä, kun että niitä on kaikilla yhtä monta.

Meillä on kyllä yksi hassu tapa, joka toisessa listassa on kahden peräkkäisen pävän vapaat, joka toisessa taas yksi vapaa kerrallaan.

Etuna on juurikin se, et pystyy pitkälle laskeen ainakin yönsä ja sen jälkeisen ainakin yhden vapaan.

Huonona puolena on sitten taas se, et jos sattuiskin oleen menoa juur siinä kohden kun on yö..onneks kuitenkin melkolailla saa keskenään sitte tarpeen vaatiessa vaihdettua vuoroja.

Ite tykkäisin, jos ois tyyliin kolme kiertävää listaa, jossa ois aina aamut ja illatki säännöllisiä, niin sittenhän pystyis kattoon vaikka koko vuoden vuoronsa *pyhimys* Ja taasen jos jollakin tarpeita vaihdella, ni sitte taas keskenämme.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...