Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

otto

Tehtäväsiirrot

Recommended Posts

otto

Karjalaisen nettisivuilla oli tämmönen, Liekkö palkoista neuvoteltu lainkaan?.

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/l%C3%A4%C3%A4k%C3%A4rien_teht%C3%A4vi%C3%A4_terveydenhoitajille_laajasti_joensuussa_4035796.html

Lääkärien tehtäviä terveydenhoitajille laajasti Joensuussa

Jos raskaus etenee normaalisti, ei odottava äiti välttämättä tapaa lääkäriä laisinkaan.

Joensuu

Anne Lipponen

Joensuussa normaalin raskauden aikana toista lastaan odottava äiti ei välttämättä tapaa lääkäriä laisinkaan. Terveydenhoitajille siirrettiin keskiraskauden kohdunkaulatutkimus ja raskauden jälkitarkastus 2007 keväällä. Joensuussa siirtotehtäviä tekee tällä hetkellä 12 terveydenhoitajaa.

– Tehtävien siirtojen taustalla on maakunnan lääkäripula. Lääkärit vapautuvat tällä tavalla kansanterveystyöhön ja hoitamaan esimerkiksi pitkäaikaissairaita, Vaara-Karjalan alueella toimiva terveydenhoitaja Paula Silvennoinen sanoo.

Asiakkaan terveyttä ja turvallisuutta tehtävien siirroilla ei riskeerata.

– Riskiraskaudet hoidetaan tietenkin eri tavalla, ja lääkäriä on aina mahdollista konsultoida. Jos kaikki kuitenkin menee hyvin, ei lääkärin tapaaminen ole raskauden aikana välttämätöntä, Joensuun keskusneuvolan terveydenhoitaja Raili Ikonen selvittää.

Terveydenhoitajia on koulutettu lääkärien tehtäviä suorittamaan Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa Tehtävien siirto terveydenhoitajille -koulutuksessa. Tänä keväänä alkaa kolmas koulutus, jonka kohderyhmänä ovat työterveydenhuolto ja koulu- ja oppilaitosterveydenhuolto.

– Tämän päivän trendi näyttää olevan se, että lääkärien tehtäviä siirretään terveyden- ja sairaanhoitajille entistä enemmän. Vaikka näin on, on myös ennaltaehkäisevä työ säilytettävä, Terveydenhoitajaliiton järjestöpäällikkö Tarja Leinonen korostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dino

Karjalaisen nettisivuilla oli tämmönen, Liekkö palkoista neuvoteltu lainkaan?.

Toivottavasti ovat neuvotelleet, tuonkaltaisesta vastuusta ainakin maksetaan useamman sadan euron lisäkorvaus/kk toimenpidepalkkioiden muodossa jossakin päin suomea..

Share this post


Link to post
Share on other sites
caisuli

vau! Missä päin Suomea saa toimenpidepalkkioiden muodossa useita satoja euroja kuukaudessa äitiysneuvolasta? Mä meen heti sinne töihin!  ;D

Olen pitänyt äitiysneuvolaa, mutta toimenpidepalkkiota on tullut vain n. 5-6 kpl/ kuukausi.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sun

Toivottavasti on siirretty osa lääkärinpalkasta ko. hoitajille.

Tehtäväkohtaisen palkan pitäisi olla 3500 euroa/kk noissa hommissa.

Usein hoitajat haluavat olla pikkulääkäreitä ja elävät sitten pelkällä kiitoksella, kun saavat tehdä "tohtorin" töitä.

Aloittakaapa nyt topakka edunvalvonta omilla työpaikoillanne, ja vaatikaa työsuhteisina lisätöistä  myös sopiva korvaus.

Herätkää hoiturit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...