Jump to content
 
psyksh

Työ psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolla tk:ssa

Recommended Posts

psyksh

Olisi kiva kuulla kokemuksia sellaisilta sairaanhoitajilta, jotka ovat olleet töissä psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolla tk:ssa!!! Itse menossa maaliskuun alusta, opiskeluajalta kyseisestä paikasta kokemusta 9vko harjoittelun merkeissä. Vähän meinaa jännittää...Millaisia kokemuksia ihmisillä on, oletteko tykänneet työstänne, hyvät ja huonot puolet, palkkaus jne.huh.gif :D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
SHV

olen ollut sekä kunnallisena psykiatrisena sairaanhoitajana että erikoissairaanhoidon puolella ja työpiste tk:n yhteydessä. Sinä ilmeisesti kunnallisena sairaanhoitajana tulet työskentelemään?

Kunnallisella puolella varsinkin oli äärimmäisen tärkeä tehdä tiukat rajat sen suhteen, että ketä hoidin. Välillä tuntui, että jos vaan potilas mainitsikin sanan ahdistus niin ei kun psyksh:n oven taakse, oli se sit henkistä tai fyysistä ahdistusta..  angry.png

työ varsin haastavaa, monipuolista, itsenäistä. Rajan veto esim. päihdepuolen kanssa varsin vaikeaa, kun potilaat ns. moniongelmaisia. Yhteistyö sosiaalitoimen, kotihoidon, omaisten,sairaalan jne kanssa jatkuvaa. Tk:ssa hoidetaan monenlaisia potilaita laidasta laitaan. Erikoissairaanhoidossa on monilla paikkakunnilla ns. erikoistuneet työryhmät mielialahäiriöisille ja psykoosipotilaille jne; tk:n hoitaja hoitaa kaikki, monilla pienemmillä paikkakunnilla myös kriisityön. Työpäivän saa tehdä mieleisekseen, koska itse ne aikansa antaa. Myös kotikäynnit ja vuodeosasto/hoitokotikäynnit varsin yleisiä. Myös esim. kotihoidon konsultaatiotilanteet varsin yleisiä, kun usein yhteisiä potilaita.

Liian usein kuulen tk:n psyksh:ien painivan liian valtavan työtaakan alla, koska työn rajaaminen on varsin ongelmallista. EI:n sanominen on tärkeää heti alusta pitäen oman jaksamisensa vuoksi ja rajansa on tiedettävä, ettei väsy työssään.

Nykyinen työ sairaanhoitopiirin alaisessa aikuispsykiatrian poliklinikalla on varsin selkeäraamista ja oman alueen hahmottaminen varsin helppoa verrattuna aikaan kunnallisena sairaanhoitajana työskennellessäni.

Onnea uuteen työhön! Muistathan hyödyntää työnohjausmahdollisuuden heti alusta alkaen ;)

tekstini on näköjään ihan sekavaa, vaan väsymyksellä lienee jotain tekemistä asian kanssa... ;D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Lääkärihoitaja

SHV vastasikin jo aika laajasti. Mutta pakko on taas oma tietämys kertoa silti ;D Oma kokemukseni on siis vain kollegana oloa. Paljon oli kotikäyntejä, varsinkin tuolla mailla. Päivät tosiaan sai itse suunnitella aikas pitkälti. Jotenkin kuitenkin tuntui että aika paljon oli pitkäaikaisia potilaita, joka toisaalta on hyvä toisaalta esti uusien potilaiden pääsyn. Eli kuten yllä sanottiin, pitää osata kieltäytyä potilaista jotka eivät ole "alaasi".

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
psyksh

Lämmin kiitos neuvoista, niistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa!!! ;D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Risukasa

Nostetaan tätä! 

Kertokaa kokemuksia psykiatrisen sh:n vastaanottotyöhön liittyen. Minkälainen on työpäivä? Montako potilasta ehtii päivän aikana tavata? Hyviä puolia, huonoja puolia? Palkka?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×