Jump to content
MAINOS

Aseptinen työjärjestys


mep

Recommended Posts

Miten toimisitte aseptisessa järjestyksessä seuraavassa tilanteessa. Perusteluja.

1. Puhdas haava, vuoteen petaus, huoneen siivous - järjestys?

2. Likainen erittävä haava, vuoteen petaus, huoneen siivous - järjestys?

Molemma eri huoneissa.

T: Neuvoa antaavaa tarvitseva!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Tarkennatko hiukan, että minkälaisesta haavasta on kyse? Mikä bakteeri likaisessa haavassa on? Minkälaisesta laitoksesta on kyse? Vai onko potilas kotihoidossa? Tarkoitatko tavallista päiväpetausta vai puhtaaksi petaamista?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Toinen haava on puhdas leikkaushaava ja toinen märkivä haava. ei tietoa bakteerista. oletus paikka sairaala. sänky pedataan puhtaaksi.

kiitos mietinnästä jo etukäteen.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Noh: Meillä pedataan puhtaaksi sänky silloin kun potilas käy suihkussa, muuten pelkästään kohennellaan vuodetta. Kun potilas menee suihkuun haavan kanssa, hänet riisutaan ensin ja haava avataan vasta suihkuhuoneessa. Jos haavassa kasvaa joku bakteeri, kyseinen potilas suihkutetaan viimeisenä eli hänen jälkeensä ei suihkuun enää toisia sinä päivänä tule. Suihkun jälkeen potilas puetaan ja viedään puhtaaseen sänkyyn, jossa haava hoidetaan viimeisenä. Meillä laitoshuoltajat siivoavat huoneet aamuhoitojen jälkeen eli siivous siis tehdään sen haavahoidon jälkeen vasta.

Jos potilaalle tehdään vuoteessa pikkupesut ja sen yhteydessä pedataan sänky puhtaaksi niin toimisin näin: pesut>petaus>haava>siivous. Sillä ei ole merkitystä erittääkö haava vai ei.

Toivottavasti tästä oli jotain apua.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...