Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

kartsa

1900-luvun suurin tieteellinen huijaus (Freud) ?

Recommended Posts

kartsa

http://www.vof.se/program.php#m141

(På svenska, sorry).

Olisipa tilaisuudessa käydä Örebrossa esitelmää kuulemassa.

Onko joku psykiatrinen kollega sattumalta lukenut Scharnbergin julkaisuja?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Oinaspässi

Voisko joku ystävällinen sielu kertoa samma på finska...on tuo toinen kotimainen lähtenyt vähäisen käytön vuoksi jonnekin kauas pois... >:D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
maaritti

Voisko joku ystävällinen sielu kertoa samma på finska...on tuo toinen kotimainen lähtenyt vähäisen käytön vuoksi jonnekin kauas pois... :o

Yritän. Tämä Scharnberg aikoo siis luennoida siitä, että moni on jo huomannut, ettei Freud ollutkaan niin merkittävä psykologian uudistaja kuin kuvitellaan. Siitä huolimatta hänen kovimmat kritisoijansakaan eivät täysin ymmärrä, miten Freudin ja hänen seuraajiensa teorianmuodostus on rakennettu täysin tyhjän päälle (on täysin sisällyksetöntä). Nykyään uusia paljastuksia tästä tulee vuosittain.

Scharnberg aikoo todistaa, miksi Freudin ja hänen seuraajiensa työtä voidaan luonnehtia pseudotieteeksi, jopa huijaukseksi. Hän haluaa esittää kysymyksen, miksi tämä huijaus on voinut onnistua niin hyvin, ja miksi niin harva on kyennyt lukemaan Freudin ja hänen seuraajiensa kirjoituksia kriittisesti näkemättä tätä (huijausta).

Lopuksi sitten esitellään luennoija ja hänen meriittinsä.

Mielenkiintoista. Muistan joskus kuulleenikin, että Freud itse olisi sanonut keksineensä yhden keskeisistä teorioistaan sateisena sunnuntai-iltapäivänä kun ei ollut muuta tekemistä. Plus sitten se hänen kokaiini"harrastuksensa".

Jos joku taitaa kääntämisen kuviot paremmin, korjatkoon.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
psyhoi

Freud teki psykoanalyylinsä 1900- luvun alussa. Olisihan se outoa jos psykiatria ei olisi kehittynyt noista päivistä. Eihän nykypäivän kirurgiakaan ole samaa kuin Freudin aikoina.

Freudin juttuja on kyseenalaistettu ihan perustellusti, mutta en lähtisi häntä huijariksi väittämään. Tosin nykyaikanakin psykoanalyyttikot ovat oma koulukuntansa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×