Jump to content
MAINOS

Kokemusta Kandasta?


Emppu

Recommended Posts

Onko kellään kokemusta hoitoalalla työskentelystä Kanadassa? Entäs elämästä siellä ylipäätään? Millainen on hakuprosessi? Onko kieli- tai ammattitaitotestiä? Miten verotus? Palkat ovat paremmat ja vuokrat näyttävät olevan helsinkiä edullisemmat.

On tehty töitä Englannissa ja nyt monta vuotta jo Suomessa, ja veri vetää taas ulkomaille. Olemme lomailleet Kanadassa, Vancouverissa, ja ihastuneet täysin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Moi Emppu. Tsekkaa postilaatikkos..

Geneva Health nayttaa rekrytoivan hoitajia UK:sta Vancouveriin. Ehka myos hyvaksyisivat hakemuksia Suomesta, kun sulla on Englannista tyokokemusta. Tsekkaa  sivut  www.genevahealth.co.uk  "working overseas"--> "moving from uk to canada".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tervehdys!

Onko täällä vielä Kandasta kiinnostuneita/siellä olevia?

Minäkin harkitsen vakavasti Kanadaan lähtöä, varsinkin nyt kun jenkkilän ovet ovat lukossa (retrogression) ainakin muutaman vuoden eteenpäin..Ja minua myös Vancouver ympäristöineen kiinnostaisi. Sen verran olen asioita selvitellyt että siellä voi rekisteröityä normaalisti sairaanhoitajaksi (general) ja/tai psyk.sairaanhoitajaksi (joka ei mahdollista kaikissa provinsseissa). Kokeen joutuu sielläkin tekemään, järjestetään kolme kertaa vuodessa ja sen voi suorittaa vain Kanadassa (psyk. puolen kokeesta infoa tulossa, koe on kuitenkin eri kuin ns general puolen, keskittyy 60% psyk). Sitä ennen pitää tietysti olla provinssin nursing boardilta lupa tehdä koe, sitä haetaan heidän omilla lomakkeillaan jotka voi tilata netistä. Liitteeksi tarvitaan mm koululta transcript jossa luetellaan kaikki kurssit/tunnit/harjoittelut.

Kun lupa irtoaa saa ilmoittautua kokeeseen ja kun sen on läpäissyt saa hakea töitä. Sitten etsimään työnantajaa joka sponssaa työluvat ym. Jonkun verran harrastavat ns lyhyempiä työlupia jotta saavat hoitajat nopeasti töihin. Siitä sitten paikanpäällä hakevat permanent recidencyä. Vaihtoehtoisesti voi hakea PNP-reittiä ja saada PR nopeamminkin.

Pula sairaanhoitajista on kuulemma melkoinen monilla alueilla. Palkat ei ihan jenkkilän tasolla mutta huomattavasti paremmat kuin Suomessa. Vancouverista puhutaan usein kalliina kaupunkina, mutta verrattuna etelä-Suomeen ei esim vuokrataso päätä huimaa. Riippuu tietysti paljon missä asuu, miten iso perhe on jne. Vancouverin alueella on useita sairaaloita jotka myös avustavat muuttokustannuksissa. Antavat "lainan" jota ei tarvitse maksaa takaisin jos on yli vuoden siellä töissä. Eli not bad! Milloinhan Suomessa päästään siihen?  ;) :D

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...