Jump to content
MAINOS

Sairasloma palkattomalla opintovapaalla?


TK

Recommended Posts

Sairastuinpa tässä oikein kunnolla maanantain kunniaksi. Tämän viikon torstain ja perjantain olen palkattomalla virkavapaalla opintojen vuoksi. Entäs jos käykin niin, että olen vielä loppuviikolla sairas enkä pääse opiskelemaan? Auttaako asiaa, jos haen työterveyshoitajalta sairaslomatodistuksen eli kuittautuvatko etukäteen palkattomiksi anotut virkavapaat silloin palkallisina sairaslomapäivinä? Kyrsii kyllä tosissaan, jos töistä saadun tartunnan vuoksi ei pääse opiskelemaan ja palkattomana vielä joutuu sairastamaan.  angry.png

PS. Esimies ei osaa vastata asiaan kuitenkaan, siksi ajattelin kysyä viisaammilta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Anotut virka- tai työvapaat eivät jää käytettäviksi, vaan sairastat palkattomana. Näin ainakin meillä.

Jos vasara on ainoa työkalu, niin kaikki ongelmat alkavat näyttämään nauloilta.

Link to comment
Share on other sites

Tämä on HUSin toimintatapa asiassa. Muusta ei tällä haavaa ole tietoa. Opintovapaa on kuitenkin eri asia kuin vuosiloma, ja sen siirtyminen tai peruminen tehdään eri tavalla. Opintovapaalaki ja opintovapaa-asetus kertovat samansuuntaista. Kun tässä ajassa ei välttämättä ehdi opintovapaatasi perumaankaan. Mutta sitä kannattaa toki kokeilla, jos vaikka ehtisit niin ei tarvitse omalla rahalla sairastaa.

Jos vasara on ainoa työkalu, niin kaikki ongelmat alkavat näyttämään nauloilta.

Link to comment
Share on other sites

nim. kokemusta on. Se mikä sulle on suunniteltu työvuorolistaan esim. palkaton vapaa, jää voimaan vaikka sattuisit sairastumaan. Liitosta tarkistin ja jäin ilman palkkaa... ;) Loman aikanakin sairastuttaessa on 7 päivän omavastuuaika, eli siis viikon lomastasi menetät jos jäät saikulle. Eri asia tietysti on jos sairastut ennen lomaa, silloinhan loma kokonaisuudessaan siirtyy.

sairaanhoidon sekatyöläinen

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...