Jump to content

Pahin moka jonka olet tehnyt hoitoalan työssä


Recommended Posts

Väärää lääkettä potilaalle (väsymys ja kiire ja huomion herpaantuminen kaikesta tarkistamisesta huolimatta). Nimenomaan kahdesta vaihtoehdosta sitä joka esitietojen perusteella kontraindisoitu ko. potilaalla. Ei tapahtunut mitään erityistä. Lääke auttoi ja ei toteutunutta haittaa. Haiprot yms tehtiin tietty.

Link to post
Share on other sites
Guest Ihminen erehtyväinen

Arvioin asiakkaan voimavarat täydellisen yläkanttiin ja yritin siirtää yksin hemiplegistä turnerilla sillä seurauksella että asiakas valui hallitusti lattialle. Asiakas ei siis koskaan ollut apuvälinettä kokeillut ja oli jo valmiiksi skeptinen. Kyllä oikeasti nolotti kutsua apuvoimia kun olin mukamas niin noheva. Järjellä ajatellen olisi pitänyt pyytää joku kaveriksi varmistamaan, mutta oli just vuoronvaihto menossa ja väki vähissä. Kaverin tullessa olin vaan chillisti että no, tulipahan testattua oisko tässä sopiva vehje siirtoihin. Mitään pahempaa ei siis sattunut, mutta itsetunnolle tuli kolaus :D

 

Kerran on mennyt lääkkeet väärään suuhun (ei tullut onneksi mitään seurauksia lääkkeen saajalle) ja ihan inhimillisiä mokia on käynyt esim. kotiutettaessa että jotain on jäänyt hoksaamatta. Onneksi mokista oppii, niin omista kuin muidenkin. Siksi niitä HaiProja on tärkeää tehdä.

Link to post
Share on other sites
Guest Hupsista

Yritin auttaa yksin painavaa petipotilasta alusastialle ja onnistuinkin..mutta astian poisotto ei onnistunutkaan niin vaan. Astia oli hikiytynyt takapuoleen niin kiinni, että kun koitin hivuttaa sitä pois, (toisella kädellä auttaa potilasta jaksamaan pitää itseään vähän kyljelleen) se irtos vauhdilla ja lätkäs kaikki tuotokset käsivarsille, kaulalle, paidalle ja kengille. Onni onnettomuudessa ettei tullut kasvoille ja ns puhdas potilas kyseessä 😊

Link to post
Share on other sites
Guest Ykslähärivaan

Pahin moka on varmaan jo alunperin alalle hakeutuminen. Muualla olisi ehkä päässyt helpommalla ja tienannut enemmän. 

Link to post
Share on other sites
Guest Virheitä sattuu

Ainakin kerran on mennyt zinasef väärälle porukalle. Ei onneksi tullut mitään haittavaikutuksia. Kerran sekoitin mpr kuiva-aineen influenssarokotteen kanssa ja tökkäsin asiakkaaseen. Sitä sitten selviteltiin THL.n ihanan auttavaisen ylilääkärin kanssa että mitä sitä sit tehtäis.  Asiakkaalle olisi pitänyt antaa uusi influenssarokote, mutta hän ei sitä koskaan tullut hakemaan.

 

Link to post
Share on other sites
Guest Lähäri77

Lääkemokien lisäksi olen aivan liian usein sanonut asiakkaalle, kun oon saatellut hänet petiin, että ”lepää rauhassa.” Jotenkin mulle tulee siitä aina sellanen viba, että olisi kuolemassa tms. Nyt oon koittanut iskostaa itelle et sanoo aina nuku hyvin.

Link to post
Share on other sites
Guest Sh/th93

Kerran asukas sai väärän annoksen inskaa ja pari kertaa mennyt aamulla tarjottimelta kahden asukkaan lääkkeet sekaisin. Luojan kiitos molemmilla meni suunnilleen samanlaiset setit (tai toisella kertaa ainakin  huomasin siinä vaiheessa, kun olin juuri antamassa sille toiselle).

 

Sit tosta rokotejutust tuli mieleen, kun kerran opiskelijana unohdin sekottaa mpr:n sen kuivajauheen. Olin aika paljon rokotteita jo antanu siinä harkan aikana, niin ohjaaja luotti muhun sen verta et sain itekseni hakea jääkaapista ja valmistella sen. Mpr-rokotteita tuli kuitenkin sen verta vähän vastaan, et unohdin ottaa sen kuivajauheen myös. Tajuttiin vasta sitten iltapäivällä, kun rokotejääkaappia tarkastanut hoitaja tuli kysymään et tiedetäänkö miksi siellä on yksi yksinäinen kuivajauhe. No ei siinä mitään, ohjaaja pisti viestiä tän lapsen vanhemmille (ulkomaalaisia, niin helpompi ymmärtää kirjoitettua kieltä) ja he tuli sit myöhemmin uudestaan piikille. Hävetti kyllä, kun tää poika vieläpä pelkäs sitä pistämistä tietysti tosi paljon (en kylläkään ollut itse paikalla, kun he tuli uusintakäynnille).

 

Link to post
Share on other sites
Guest Yksiniistävain

Kerran annoin väärät lääkkeet väärälle henkilölle ( useampi ihminen huusi taustalla), onneksi hätää ei ollutkaan. 

Etsin kenkiä ihmiselle jolla on molemmat jalat amputoitu,..😅

Puhuttelin potilasta toisen asukkaan nimellä😅

Link to post
Share on other sites

Kaikenlaista pientä on tapahtunu, mutta päällimmäisenä epäonnistumisena pidän opiskeluaikaista mokaa synnärillä;

Meillä oli raskaana oleva potilas joka oli ollut raskausmyrkytyksen vuoksi vuodelevossa osastolla melkein 2vkoa. Piti sitten tehdä vuorokausivirtsasta prot-määritys ja sen perusteella mamma ois voinu päästä kotiin. No minäpä nohevana opiskelijana sitten menin aamutoimille ja heitin sen pissan vessanpyttyyn ennen näytteenottoa 🙈🙈 Vähän hävetti minua ja ohjaajaani, kun lääkäri oli vieläpä tosi vihainen asiasta, sekä potilas alkoi itkemään kun ei päässytkään kotiin.

Mutta pääasia että opin tästäkin mokasta tosi paljon, ainakin pahoittelua! 🙊

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
  • OldOne changed the title to Pahin moka jonka olet tehnyt hoitoalan työssä

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...