Jump to content
MAINOS

Sosiaalipalvelualan TES ja vuosiloman kertyminen


Guest Lähtijä

Recommended Posts

Guest Lähtijä

Heippa!

Osaisiko joku neuvoa miten lasketaan lopputilissä maksettavat lomapäivät. Työsopimuksessa kokemuslisiä on yli 10v. Ehdin olla edellisellä lomakertymäkuukaudella töissä vain maaliskuun ajan, sekä huhti ja toukokuun uudelta kertymäkaudelta. Eli näistä kuukausista tuli kerättyä yhteensä 6 päivää. No sitten työehtosopimuksessa lukee tällainen kohta:

Työntekijä saa vuosittain kolme ylimääräistä vuosilomapäivää, jos hänellä on maaliskuun loppuun mennessä vähintään 3 vuotta palveluslisään oikeuttavaa palvelusaikaa välittömästi jatkuneessa työsuhteessa nykyisellä työnantajalla. (Työsopimuslain 1 luvun 5 §:n mukaisesti useita peräkkäisiä vain lyhytaikaisin keskeytyksin jatkuneita määräaikaisia työsuhteita käsitellään kuten välitöntä työsuhdetta) tai yhteensä vähintään 10 vuotta palveluslisään oikeuttavaa palvelusaikaa. (Kuten mulla)

Sitten on esimerkki: 

Edellytyksenä d- ja e-kohtien lomanpidennykselle on, että työntekijä on ansainnut vuosilomaa lomanmääräytymisvuonna vähintään kuudelta kuukaudelta. Esimerkki: Yli 15 vuotta palveluslisään oikeuttavaa työkokemusta omaavan työntekijän työsuhde on alkanut 1.1.2018. Hän alkaa ansaita lomaa välittömästi 3 arkipäivää/täysi lomanmääräytymiskuukausi. 31.3.2018 päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta hän ei vielä saa kolmea ylimääräistä lomapäivää, koska on kyseisenä lomanmääräytymisvuonna ansainnut lomaa alle kuudelta kuukaudelta.

Eli oon ymmärtänyt näin, että mulle on kertynyt maaliskuulta 2+3 päivää ja huhti-toukokuulta normi 2 päivää, eli lopputilissä pitäs maksaa yhteensä 9 lomapäivää?

Osaako joku sanoa oonko laskenut oikein? :)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Niin kuin tuossa lisäpykälässä sanotaan, sun pitää olla väh. 6 kk töissä lomanmääräytymiskautena saadaksesi tuon kolme lisäpäivää. Eli et ole oikeutettu lisäpäiviin noiden 3 kk:n töiden perusteella.

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähtijä

Esimerkki: Yli 15 vuotta palveluslisään oikeuttavaa työkokemusta omaavan työntekijän työsuhde on alkanut 1.1.2018. Hän alkaa ansaita lomaa välittömästi 3 arkipäivää/täysi lomanmääräytymiskuukausi. 31.3.2018 päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta hän ei vielä saa kolmea ylimääräistä lomapäivää, koska on kyseisenä lomanmääräytymisvuonna ansainnut lomaa alle kuudelta kuukaudelta.

Eli ennen uuden määräytymiskauden alkua saa 3 päivää/täysi kuukausi.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähtijä

Eli vaan jos on oikeutettu tohon yli 15v kokemuslisään niin lomaa kertyy heti 3pv/kk,ja sitten uudelta kaudelta ei niin paljon,ennen 6kk aika. 

Link to comment
Share on other sites

Lomapäiväthän menee (YSOSTES:n mukaan) seuraavasti: 2 pv/kk alle vuoden työsuhteissa, 2,5 pv/kk jos olet ollut maaliskuun loppuun mennessä vähintään vuoden nykyisellä työnantajalla ja 3 pv/kk jos on yli 15 vuotta työkokemusta, tässä ei vähimmäismäärää saman työnantajan palveluksessa vaan kertyy heti.

Kolme ylimääräistä vuosilomapäivää / vuosi saa, jos on ollut nykyisellä työnantajalla vähintään 3 vuotta tai on vähintään 10 vuotta työkokemusta muualta ja olet ollut vähintään 6 kk lomanmääräytymisvuodesta töissä samalla työnantajalla. 15 vuodesta ei tienaa sen enempää lisäpäiviä kuin kymmenestäkään vuodesta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...