Jump to content
MAINOS

Sosiaalipalvelualan TES ja vuosiloman kertyminen


Vieras: Lähtijä

Recommended Posts

Vieras: Lähtijä

Heippa!

Osaisiko joku neuvoa miten lasketaan lopputilissä maksettavat lomapäivät. Työsopimuksessa kokemuslisiä on yli 10v. Ehdin olla edellisellä lomakertymäkuukaudella töissä vain maaliskuun ajan, sekä huhti ja toukokuun uudelta kertymäkaudelta. Eli näistä kuukausista tuli kerättyä yhteensä 6 päivää. No sitten työehtosopimuksessa lukee tällainen kohta:

Työntekijä saa vuosittain kolme ylimääräistä vuosilomapäivää, jos hänellä on maaliskuun loppuun mennessä vähintään 3 vuotta palveluslisään oikeuttavaa palvelusaikaa välittömästi jatkuneessa työsuhteessa nykyisellä työnantajalla. (Työsopimuslain 1 luvun 5 §:n mukaisesti useita peräkkäisiä vain lyhytaikaisin keskeytyksin jatkuneita määräaikaisia työsuhteita käsitellään kuten välitöntä työsuhdetta) tai yhteensä vähintään 10 vuotta palveluslisään oikeuttavaa palvelusaikaa. (Kuten mulla)

Sitten on esimerkki: 

Edellytyksenä d- ja e-kohtien lomanpidennykselle on, että työntekijä on ansainnut vuosilomaa lomanmääräytymisvuonna vähintään kuudelta kuukaudelta. Esimerkki: Yli 15 vuotta palveluslisään oikeuttavaa työkokemusta omaavan työntekijän työsuhde on alkanut 1.1.2018. Hän alkaa ansaita lomaa välittömästi 3 arkipäivää/täysi lomanmääräytymiskuukausi. 31.3.2018 päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta hän ei vielä saa kolmea ylimääräistä lomapäivää, koska on kyseisenä lomanmääräytymisvuonna ansainnut lomaa alle kuudelta kuukaudelta.

Eli oon ymmärtänyt näin, että mulle on kertynyt maaliskuulta 2+3 päivää ja huhti-toukokuulta normi 2 päivää, eli lopputilissä pitäs maksaa yhteensä 9 lomapäivää?

Osaako joku sanoa oonko laskenut oikein? :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Niin kuin tuossa lisäpykälässä sanotaan, sun pitää olla väh. 6 kk töissä lomanmääräytymiskautena saadaksesi tuon kolme lisäpäivää. Eli et ole oikeutettu lisäpäiviin noiden 3 kk:n töiden perusteella.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Lähtijä

Esimerkki: Yli 15 vuotta palveluslisään oikeuttavaa työkokemusta omaavan työntekijän työsuhde on alkanut 1.1.2018. Hän alkaa ansaita lomaa välittömästi 3 arkipäivää/täysi lomanmääräytymiskuukausi. 31.3.2018 päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta hän ei vielä saa kolmea ylimääräistä lomapäivää, koska on kyseisenä lomanmääräytymisvuonna ansainnut lomaa alle kuudelta kuukaudelta.

Eli ennen uuden määräytymiskauden alkua saa 3 päivää/täysi kuukausi.

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Lähtijä

Eli vaan jos on oikeutettu tohon yli 15v kokemuslisään niin lomaa kertyy heti 3pv/kk,ja sitten uudelta kaudelta ei niin paljon,ennen 6kk aika. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Lomapäiväthän menee (YSOSTES:n mukaan) seuraavasti: 2 pv/kk alle vuoden työsuhteissa, 2,5 pv/kk jos olet ollut maaliskuun loppuun mennessä vähintään vuoden nykyisellä työnantajalla ja 3 pv/kk jos on yli 15 vuotta työkokemusta, tässä ei vähimmäismäärää saman työnantajan palveluksessa vaan kertyy heti.

Kolme ylimääräistä vuosilomapäivää / vuosi saa, jos on ollut nykyisellä työnantajalla vähintään 3 vuotta tai on vähintään 10 vuotta työkokemusta muualta ja olet ollut vähintään 6 kk lomanmääräytymisvuodesta töissä samalla työnantajalla. 15 vuodesta ei tienaa sen enempää lisäpäiviä kuin kymmenestäkään vuodesta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...