Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Lääkärihoitaja

Lapsivuodekuume

Recommended Posts

Lääkärihoitaja

Jotenkin olen ihmeissäni, näistä entistä ärhäkämmistä ja harvinaisemmista infektioista.

"Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on esiintynyt harvinaista lapsivuodekuumetta. Kolmella synnyttäneellä äidillä ilmeni tämän kuun alkupuolella A-ryhmän streptokokin aiheuttamaa vakavaa infektiota.

Sairaalasta kerrottiin tiistaina, että kaikki äidit ovat toipuneet eivätkä lapset ole sairastuneet. Tautitapaukset ilmaantuivat heti synnytyksen jälkeen.

Infektion lähteestä ei ole vielä tietoa. Synnyttäneitä äitejä kehotetaan palaamaan heti sairaalaan, jos kotiutumisen jälkeen ilmaantuu kovaa kuumetta tai voimakkaita vatsakipuja. Samoin pitää toimia, jos vastasyntyneelle tulee korkea kuume tai märkivä napatyngän tai ihon infektio.

STT"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sini

Kysymys ei ole uudesta vaan vanhan palaamisesta. Lapsivuodekuume on aikoinaan ollut yksi naisten yleisimmistä kuolinsyistä (vuonna kivi). Ikävä juttu kaiken kaikkiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lääkärihoitaja

Tuntuu että vanhat palaavat ja tarkoitin siis että palaavat ärhäkkäämpinä esim. tämä ja sitten tappava clostridium diffice..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sorento

Todella ikäviä kokea, itsellä on kaksi kertaa ollut neljästä synnytyksestä. Hyvin pelottavia kokemuksia ja näistä pitäisi valistaa enemmän jo äitiysneuvolassa, itselleni kun tuli ensimmäisen kerran ei selvinnyt kuin monen mutkna kautta ja oli lähellä etten joutunut teho-osastolle kun aluksi diagnosoitiin väärin. Myös yhden synnytyksen jälkeen sairaalasa olo aikana itse sekä vauva sairastuimme vakavasti ja kumpikin vahvalla antibiootti kuurilla. Toivoisin että vaikutusvaltaisemmat henkilöt informoisivat asiaa eteenpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Hoitajat.net

    Osallistu keskusteluun

×
×
  • Create New...