Jump to content
MAINOS

Lapsivuodekuume


Lääkärihoitaja

Recommended Posts

Jotenkin olen ihmeissäni, näistä entistä ärhäkämmistä ja harvinaisemmista infektioista.

"Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on esiintynyt harvinaista lapsivuodekuumetta. Kolmella synnyttäneellä äidillä ilmeni tämän kuun alkupuolella A-ryhmän streptokokin aiheuttamaa vakavaa infektiota.

Sairaalasta kerrottiin tiistaina, että kaikki äidit ovat toipuneet eivätkä lapset ole sairastuneet. Tautitapaukset ilmaantuivat heti synnytyksen jälkeen.

Infektion lähteestä ei ole vielä tietoa. Synnyttäneitä äitejä kehotetaan palaamaan heti sairaalaan, jos kotiutumisen jälkeen ilmaantuu kovaa kuumetta tai voimakkaita vatsakipuja. Samoin pitää toimia, jos vastasyntyneelle tulee korkea kuume tai märkivä napatyngän tai ihon infektio.

STT"

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kysymys ei ole uudesta vaan vanhan palaamisesta. Lapsivuodekuume on aikoinaan ollut yksi naisten yleisimmistä kuolinsyistä (vuonna kivi). Ikävä juttu kaiken kaikkiaan.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

Tuntuu että vanhat palaavat ja tarkoitin siis että palaavat ärhäkkäämpinä esim. tämä ja sitten tappava clostridium diffice..

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Sorento

Todella ikäviä kokea, itsellä on kaksi kertaa ollut neljästä synnytyksestä. Hyvin pelottavia kokemuksia ja näistä pitäisi valistaa enemmän jo äitiysneuvolassa, itselleni kun tuli ensimmäisen kerran ei selvinnyt kuin monen mutkna kautta ja oli lähellä etten joutunut teho-osastolle kun aluksi diagnosoitiin väärin. Myös yhden synnytyksen jälkeen sairaalasa olo aikana itse sekä vauva sairastuimme vakavasti ja kumpikin vahvalla antibiootti kuurilla. Toivoisin että vaikutusvaltaisemmat henkilöt informoisivat asiaa eteenpäin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...