Jump to content
MAINOS

TEHY hyväksynyt sopimuksen


ainpaand

Recommended Posts

Ja todella hyvä sopimus se on minun mielestäni! Kokonaisuudessaan se löytyy tehyn sivuilta, voi sen kai tännekin nyt kopioida?

Ottakaa pois, jos on "väärin" kertoa julkisesti mitä se sisältää.

Tehyn valtuusto hyväksyi tänään pitkän keskustelun ja ryhmäkokousten jälkeen sovintoesityksen tehyläisten palkkaratkaisuksi sopimuskaudelle 19.11.2007 -31.12.2011. Neljän vuoden mittainen palkkaratkaisu tuo tehyläisten ansiokehitykseen 22-28 prosentin nousun.

Tehtäväkohtaiset palkat nousevat yhteensä 350-650 euroa koko sopimuskaudella. Palkkaratkaisu on etupainotteinen. Ensimmäiselle sopimusvuodelle on tulossa kolmessa eri erässä yhteensä noin 10 prosentin korotukset. Ratkaisu painottuu yleiskorotuksiin, mutta se sisältää myös 4 % järjestelyvaraeriä sekä kustannusvaikutuksiltaan melko merkittäviä ns. alarajakorotuksia. Lisäksi sopimus sisältää 270 euron kertaluontoisen korotuserän ns, joulurahan, joka maksetaan 1.12.2007.

Sopimus ja sen sisältämät palkankorotukset koskevat vain tehyläisiä. Sopimus ei ole osa kunnallista virka- ja työehtosopimusta vaan tälle sopimuskaudelle solmittu Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja Tehyn välinen erillinen virka- ja työehtosopimus. Sopimus merkitsee myös sitä, että Tehyllä on mm. omat luottamusmiehet sekä oma palkkasumma ja neuvottelumenettelyt paikallisissa neuvotteluissa.

- Palkkaratkaisun taso, erillinen sopimus vain tehyläisten palkankorotuksista, yleiskorotuspainotteisuus, palkankorotusten etupainotteisuus sekä viime hetken vääntönä saatu jouluraha puolsivat Tehyn hallituksen kantaa hyväksyä sovintoesitys, totesi Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola valtuustossa.

- Jäsenistöltä ei milloinkaan aiemmin ole vaadittu neuvottelujen tueksi näin valtavaa tahtotilaa ja sitoutumista. Tämä ennennäkemätön tehyläisten yhtenäisyys ja lujuus on ollut neuvottelijoiden tukena ja vaikuttanut aivan keskeisellä tavalla hyvän tuloksen aikaansaamiseen erittäin tiukassa ja vaikeassa neuvotteluasetelmassa. Haluan lämpimästi kiittää tehyläisiä ja paikallisia toimijoitamme, jotka ovat viime viikot olleet todella kovien paineiden kohteena, sanoi Laitinen-Pesola.

Sovintoesityksen hyväksyminen merkitsee sitä, että Tehy peruu kaikki työtaistelutoimensa 19.11.2007 alkaen. Tehyläisten joukkoirtisanoutumiset peruuntuvat ja ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä hakukielto ja tehtävien saarto loppuvat.

Työtaistelutoimenpiteiden lopettamisesta on tehty kuntatyönantajan kanssa erillinen pöytäkirja. Siinä todetaan, että Kunnallinen työmarkkinalaitos ja näin ollen kunnat ja kuntayhtymät katsovat joukkoirtisanoutuneiden irtisanoutumiset peruuntuneiksi ilman eri toimenpiteitä. Saman sopimuksen mukaan työntekijöiden tulee ilmoittautua työnantajalle henkilökohtaisesti viipymättä ja viimeistään keskiviikon 21.11.2007 aikana.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola, p.

Edunvalvontajohtaja Minna Helle, p.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...