Jump to content
MAINOS

Lääkkeenanto 3- tiehanaan


Memyselfi

Recommended Posts

Hei! 

Tyhmiä kysymyksiä luvassa.....

Voiko 3- tiehanan kautta antaa lääkkeitä, jotka tulee antaa tietyllä nopeudella hitaana boluksena (esim. Seloken)? Koska kolmitiehanan letkuhan on sen verran pitkä, että lääke jää seisomaan letkuun ja huuhtelun yhteydessä "hurahtaa" potilaaseen nopeasti, kaiketi? Miten käytännössä tämän voi toteuttaa toimivasti? Lääkkeenantokorkki on monesti jäykkä ja vieläpä epäaseptinen..

Toinen kysymys, kuinka todennäköisesti Plasmalyte sakkaa joidenkin lääkeaineiden kanssa? Tästäkin olen kuullut ristiriitaista tietoa...

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Ihan samoin se lääke menee siitä kolmitiehanasta kuin lääkkeenantokorkistakin ja eihän sitä päänestettä edes suljeta sen annon ajaksi. Toiseen kysymykseen, niin ei ole tullut vastaan että plasmalyte olisi sakannut

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mutta jos annat vaikla Zinacefia kolmitiehanaan, kyllähän letku on kellertävä huuhteluun asti. Eli letkuun jää lääkeainetta, joka menee vasta huuhdellessa perille? Ja käsittääkseni reitti nestepussiin päin pitäisi varulta kolmitiehanasta sulkea, ettei lääkeaine lähde väärään suuntaan. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jos siinä menee joku infuusio jatkuvana niin kyllä se sen boluslääkkeen huuhtelee eteenpäin. Kolmitiehana pitää kääntää niin, että silloin kun annat lääkettä ruiskusta, on se kiinni infuusioon päin. Ilman pumppua menevissä infuusioissa olisi hyvä olla takaiskuventtiili ettei sinne päin mene mitään. Jos potilaalla on vain tuo pitkä kolmitiehana ilman infuusiota, niin silloin annat lääkkeen normaalisti ja huuhtelet toki kolmitiehanan sen jälkeen. Jos kyseessä on vahvempi lääke niin aluksi samalla nopeudella kuin alkuperäinen lääke ja sitten nopeammin loppuun kun voi olettaa että (lähes) kaikki lääkeaine on jo mennyt kolmitiehanasta eteenpäin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jos annat hitaana injektiona annettavaa lääkettä, ei hanaa voi sulkea vaan jatkuva huuhtelu tarvitaan. Lääke ei nouse sinne letkuun kun sulkija on sen verran auki että se huuhteluneste tippuu kunnolla ja sitä injektiota annetaan VÄHÄN kerrassaan, eli hitaana injektiona. Lisäksi kolmitiehana (joka monesti on myös letkustossa valmiina) estää lääkkeen joutumisen letkussa ylöspäin. Toki infuusiopumppua saa kanssa käyttää jos semmoinen on tarjolla.

Muokattu - jupet
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...