Jump to content
MAINOS

Pakkotyökutsuun vastaaminen 24 tunnissa


lh77

Recommended Posts

Sen jälkeen kun hoitajille on jaettu lääninhallituksen toimesta orjatyökutsut, niin siihen on 24 tuntia aikaa esittää lääninhallitukselle kirjallinen vastalause. Vasta tämän jälkeen lääninhallitus voi määrätä hoitajan pakkotyöhön.

Nyt olisikin tärkeää, että kaikki orjatyökutsun saaneet hoitajat antaisivat kirjallisen vastauksen pakkotyökutsuun 24 tunnin sisällä sen saamisestaan lääninhallitukselle. Tietenkin sitä parempi mitä lähempänä määräajan umpeutumista kirjallisen vastalauseen antaa lääninhallitukselle.

Toivottavasti Tehy saa tehtyä jäsensivuilleen monta erilläistä mallipohjaa tästä kirjallisesta vastalauseestaan ja toivottavasti mahdollisimman moni hoitaja jaksaa keksiä siihen omiakin perusteita vastustaa orjatyötä. Näin saadaan työllistettyä tehokkaasti koko lääninhallitus tuleviksi päiviksi ja öiksi ja Tehyn neuvottelijoille lisää tukea.

Vielä parempihan se tietenkin on jos sattuu olemaan vaikka viikonlopun reissussa kun orjatyökutsuja jaellaan, mutta koska osa orjatyömääräyksistä saadaan toimitettua perille esimerkiksi työpaikoille, niin tärkeää on että niihinkään perille toimitettuihin ei alistuta kuin lampaat vaan ainakin esitetään kirjallinen vastalause niistä jokaisesta.

Niille hoitajille joilla on esimerkiksi perheessä yrittäjiä ja jotka saavat kutsun pakkotyöhön kannattaa tehdä mahdollisuuksien mukaan työsopimus tutun yrittäjän kanssa kohtuullisen kovalla palkalla. KT joutuu maksamaan pakkotyöhön määrätyille 20-30 prosenttia suurempaa palkkaa mitä he muusta työstä saisivat. Irtisanominenkaan ei ole ongelma tuosta "uudesta" työsuhteesta kun sen työsopimuksen tekee sellaiseksi, että siihen kuuluu koeaika. Näin sekä työnantaja ja työntekijä voi päättää sen milloin vain ilman irtisanomisaikaa kun kirjoittaa perusteeksi irtisanomisella vain sanan koeaika.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...