Jump to content
MAINOS

Lääninhallituksen kuultavaksi ennen pakkotyötä


Mursu

Recommended Posts

Pähkinän kuoresta lohkaistuna: Lääninhallituksen on varattava sinulle tilaisuus tulla kuulluksi ennen määräyksen antamista, eikä kuulemiselle varattu aika voi olla 24 tuntia lyhyempi. Eli niitä lääninhallituksia oli Suomessa kuusi mukaan lukien Ahvenanmaa. Miettikääpä millainen jono syntyy esim. Etelä-Suomena lääninhallituksen käytävälle kun kaikilla irtisanoutuneilla oikeus tulla kuulluksi  ;). Seuraava lainattu www.laaninhallitus.fi -sivuilta:

TEHY:n lakko iskisi pahiten Uudellamaalla, Etelä-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä

Etelä-Suomen läänissä vaikeimmassa tilanteessa mahdollisen TEHY:n lakon aikana ovat erikoissairaanhoidon yksiköt HUS:in, Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiireissä. Kriittisimmät alueet ovat yhteispäivystys, tehohoito, lasten sairaalahoito, leikkaukset, synnytykset sekä laboratorio- ja röntgenpalvelut, joilla puolestaan on jatkovaikutuksia kaikkiin toimintoihin.

Toivottavaa on, että mm. Lappeenrannan kaveritkin tulevat Helsinki kierrokselle kertomaan mielipiteensä orjuuttamisestaan  O0(tosin Kouvolassakin on toimipiste).

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Pähkinän kuoresta lohkaistuna: Lääninhallituksen on varattava sinulle tilaisuus tulla kuulluksi ennen määräyksen antamista, eikä kuulemiselle varattu aika voi olla 24 tuntia lyhyempi.

Muistakaa kaikki vaatia tätä tilaisuutta! KUkaan ei vaan tiedä vielä miten se toteutetaan käytännössä https://www.tehy.fi/jasensivut/neuvottelukierros/kysymyksia_ja_vastauksia/potilasturvalaki/miten_tapahtuu_tyontekijan_henki/
Link to comment
Share on other sites

Nyt kun kokoajan opin uutta: Lääninhallituksen päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen. Kiitos anoppini ja lahjaksi tilaamansa Kuluttaja-lehden näytenumeron; Siellä oli artikkeli oikeusavusta maksutta (70%:a Suomalaisista kuuluu julkisen oikeusavun piiriin) Kuluttaja 5/2007. Mun tuloilla voisi saada ilmaista apua valituksen tekoon hallinto-oikeudelle. Osoitteessa www.oikeus.fi/5659 voi laskea, onko oikeutettu kokonaan maksuttomaan tai osittain tuettuun oikeusapuun! Pienenä muistutuksena, että korvaat vastapuolen kuluja jos/kun häviät mutta kyllä ne siellä neuvoo jos valitus on kirjallinen ja tekevät kansliapäätöksen --niin tuleeko siitä kuluja mitä joutuisit maksamaan.

Link to comment
Share on other sites

Nimenomaan kannattaa käyttää tuota kuulemistilaisuuden vaatimista hyväkseen, jollei onnistu välttelemään "sanghaijjajia". Valitusoikeus on toki sekin hyvä asia, mutta valitus ei poista velvoitetta.  Ja on toki vaihtoehtona sekin, että haistattaa pitkät piiskurille ja kärsii rangaistuksen, eli sakon.

Link to comment
Share on other sites

Guest satakieli

Lain esittelyssä , en muista minkä valiokunnan puheenjohtaja se oli, esittelijä oli kiinnittänyt tähän lääninhallitusten isoon työtaakkaan huomiota. Hän korosti, että lakia tulee lääninhallitusten resurssit huomioiden tulkita suppeasti niin, että työhön velvoittaminen on ehdottomasti viimeinen keino, ja sitä ennen tulee tehdä kaikki muut toimenpiteet potilasturvallisuuden eteen. Mietin vain, että kun yksistään HUS haluaa 900 hoitajaa ja HUS-alueen kaupunkien sairaalat sekä Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan shp:t oman osansa orjatyövoimasta, syntyy Etelä-Suomen lääninhallituksen edustalle jono, joka vetää vertoja jo Idols-karsinnoille. Joku tv-asema voisi jo nyt alkaa suunnitella jotain kivaa formaattia, jossa jonottajia haastatellaan ja heille keksitään kaikenmoista ohjelmaa. Ja sitten haastatellaan niitä "tuomariston" edestä saapuvia joko pettyneitä tai iloitsevia hoitajia.  ;D

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...