Jump to content
MAINOS

Työmarkkinajärjestöt arvostelevat hallitusta ja Tehy-kiistan osapuolia


sissy

Recommended Posts

Akavan ja STTK:n mielestä hallitus sotkeutuu liikaa Kuntatyönantajan ja Tehyn neuvotteluihin.

- Lain pitää olla sellainen, että työntekijöiden perusoikeutta, työtaisteluoikeutta, tällä ei vähennetä, Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen korostaa.

- Tämä aika on oppijakso hallitukselle siitä, että työmarkkinajärjestö on oma järjestelmänsä ja se toimii omilla pelisäännöillään, ja toivon mukaan saa myös jatkossa saa rauhassa tehdä näin, Viljanen kommentoi vierailullaan Irlannissa presidentti Tarja Halosen mukana.

SAK:n mielestä pelisäännöt eivät ole selvillä Kuntatyönantajalla ja Tehyllä. Niiden olisi pitänyt sopia tarkemmin lakkorajoista - eli ketkä tarkalleen kuuluvat lakon piiriin ja millaisille potilaille apua annetaan.

- Kuntatyönantajan ja Tehyn olisi pitänyt käydä näitä rajauksia voimakkaammin keskenään läpi, ja nyt keskittyä sovitteluun. Se olisi voinut ratkaista tämän tilanteen. Tässä on menty yksi askel liian pitkälle, arvioi SAK:n edunvalvontaosaston johtaja Lauri Lyly.

Tehyn emojärjestö STTK syyttää hallitusta puolestaan neuvottelujen häiritsemistä.

- Tässä on kaikennäköistä sopankeittäjää ollut häiritsemässä tätä. Nyt pitäisi vihdoinkin tehdä niin, että tämä asia ratkaistaan sovittelulautakunnassa kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla, STTK:n edunvalvontayksikön johtaja Markku Salomaa toteaa.

Kaikkia järjestöjä askarruttaa ainakin se, ottavatko muut ammattialat mallia Tehyn joukkoirtisanoutumisista.

YLE Uutiset

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id74835.html

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...