Jump to content
MAINOS

Pakkotyölaki: neutraalius --> vihamielisyys


sairashoituri

Recommended Posts

STTK on mielestäni suht fiksusti linjannut aatoksena lakiesitystä kohden, antaen ymmärrystä, mutta samalla tehnyt selväksi, että työnantajaa ei saa yksin päästää tekemään arviointia sen suhteen, mitä työtä hoitajat pakotettaisiin tekemään. Kenties vähintään yhtä merkittävää on STTK:n kannanotto siihen, että tämän lakialoitteen myötä hallituksesta tuli riidan osapuoli. Aiemmin riidan osapuoliksi on voitu katsoa Kt ja Tehy, huolimatta hallituksen lupauksista etc. Aiemmin olen itse katsonut, että on nimenomaisesti Kt:n tehtävä on neuvotella hallituksen ja valtion kanssa, mikäli siihen tarpeen näkee (tällaisen tarpeen voisi aiheuttaa esim. se, että Kt ja kunnat eivät pysty maksamaan riittävästi palkkaa ilman valtion apua).

Nyt tilanne on muuttunut. Hallitus on suostunut Kt:n pyyntöön ja tehnyt työtaistelua vesittävän lakiesityksen.

Täytyy tässä vielä todeta, että en ole järin fanaattinen tehyläinen, täällä usein eri mieltä asioista ja että edelleenkin tyytyisin n. 17% korotukseen, jos irtisanoutumiset sillä voitaisiin välttää.

Mutta alkaa tässä hissukseen maltillisemmankin ja yltiörauhallisen tehyläisen nuppia kiristämään. Hallitukselta riittää aikaa ja rahaa kaikkeen muuhun kuin itse ongelman ratkaisemiseen.

Mikäli meno ei hiljalleen ala muuttua, täytyy hoitajien alkaa kehitellä uusia aseita työstaisteluunsa. Lakia täytyy ruveta ilmeisesti tässä maassa rikkomaan. Onneksi laki ei ole mikään ylin moraalin aste, kuten kaikki tietävät. Kautta aikojen laeissa on ollut ja tulee olemaan epäkohtia, joita vastaan on taisteltava. Kyseeseen tulee siis kansalaistottelemattomuus.

Todettakoon vielä muutama sananen ammattiliitoista. STTK:sta täällä on puhuttu melko neutraaliin tai hieman negatiiviseen sävyyn. Tulee kuitenkin muistaa, että STTK on Suomen toiseksi suurin ammattiliittojen keskusjärjestö. Se ei voi eikä sen pidä kommentoida tai ottaa kantaa kuin harvoihin ja valittuihin asioihin. Sen on katsottava asioita myös aivan toisesta näkökulmasta kuin Tehyn.

Mutta kun huomioidaan sekin, että myöskään suurin järjestö SAK ei ole järin tyytyväinen hallituksen kaavailuihin, alkaa ammattiliittojen saralta orastaa edes pientä yhteisymmärrystä, ja tämä yhteisymmärrys on ehdottomasti Tehyn puolella.

Niille, jotka eivät ole sisäistäneet keskusjärjestöjen mahdin syitä, todettakoon, että SAK:hon kuuluu yli miljoona jäsentä, STTK:hon lähes 650 000.

Eläköön järjestäytynyt työväestö!! *lievästi ironinen*

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...