Jump to content
MAINOS

Vihdoin Sari Sairaanhoitaja vastaa


Guest Mirja Hovirinta

Recommended Posts

Guest Mirja Hovirinta

Hyvä Jyrki Valtionvaraministeri!

Kirjoittelitte minulle kolmisen viikkoa sitten (TS 2.10.). Näytin kirjeenne myös kollegoilleni Kaisa Kätilölle, Liisa Lastenhoitajalle, Fanni Fysioterapeutille ja Erkki Ensihoitajalle. Vähän sitä ihmettelimme. Sälytitte vastuullemme potilaiden lisäksi huolen Suomen valtiontaloudesta. Toki olemme korkeasti koulutettuja ja vastuuntuntoisia, mutta näillä ja tulevillakin palkoillamme hoidamme kuitenkin vain asiakkaitamme.

Vastauksemme on viipynyt osin sen takia, että on ollut tässä vähän kiireitä. Päätimme olla hyväksymättä kuntatyönantajan palkkatarjousta. Puolenkuun palkkatuloste vakuutti päätöksemme järkevyyden.

Vaikka kuinka tutkailimme kuntapuolelle tarjottuja prosentteja, lopputulos oli masentava. Meidän pikkupalkkoihimme se veretseisauttava 12 prosenttia ei tarkoittanut kaikille edes 200 euroa. Kuten ehkä olette kuullutkin, olemme myös irtisanoutuneet töistämme tukeaksemme edunvalvontajärjestömme Tehyn oikeutettuja palkankorotusvaatimuksia.

Olemme laskeskelleet, että vaatimamme 500 euron korotus tehtäväkohtaisiin palkkoihin palautuu täysimääräisesti yhteiskunnan kiertoon. Osa korotuksista menee tietenkin veroihin ja ne me maksamme mielellämme. Ja loput rahat menevät takuuvarmasti piristämään kotikuntiemme lähikauppiaita ja marketteja. Nämä rahat eivät jää makaamaan sijoitustileille.

Kun nyt olette lähtenyt julkisesti vakavasti otettavia työmarkkinaosapuolia avoimilla kirjeillä lähestymään, voisitte ehkä osaltanne ohjeistaa myös kuntatyönantajaa. Meillä kun on tuntuma, että työnantajapuolella on pallo kadoksissa. Kuntatyönantaja ei selvästikään ole vakavasti valmistautunut neuvottelemaan palkankorotuksista, vaan on keskittynyt joukkoirtisanoutumisten reposteluun alkaen nimikirjoitusten laillisuudesta ja jatkaen virkasuhteisten oikeudesta irtisanoutua. Paikalliset työnantajat on valjastettu laskemaan irtisanomispalkkoja, järjestämään pikakätilökoulutusta, peruuttamaan sovittuja koulutusvirkavapaita ja lähettelemään epäasiallisia kirjeitä meille lailliseen työtaistelutoimeen osallistuneille hoitajille. Olette sanonut, että Tehy-ongelma on nyt työmarkkinapöydässä. Vaatikaa osaltanne välittömästi KT:tä mukaan peliin.

Mutta olkaa myös valtiovallan puolella valmiita sijoittamaan laadukkaaseen suomalaiseen terveydenhoitoon enemmän kuin 30 euroa/hoitaja. Irtisanoutumisilmoitukset on osaltamme annettu tosissaan.

Tervehtien Sari Sairaanhoitajan puolesta

Mirja Hovirinta

Hoitohenkilökunnan pääluottamusmies Tyks

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...