Jump to content
MAINOS

Työnantaja haastaa Tehyn oikeuteen


amanda

Recommended Posts

MAINOS

Taas lisää pikkukikkailua. Eli tuo koskee ainoastaan virkasuhteisten osaa. Ja niitä on huimat 750 kappaletta... Mutta entäs ne 12000 kappaletta (tulevaisuudessa ehkä enemmän).. Jatkossa ei tulisi isoa ongelmaa vaikka virkasuhteiset otettais pois listalta. Tekopyhää vitkuttelua ja vastuuta työnnetään tuollaisten takia hoitajille.

Pää kylmänä!

"Teen tätä työtä rahasta, jos kaipaat pyyteettömyyttä, hommaa koira"

Link to comment
Share on other sites

Työnantajalta on karannut mopo käsistä jo aikoja sitten. Pitäkää ihmiset pää kylmänä. Mitään työnantajan oikeusuhittelua jne. ei pidä missään nimessä ottaa tosissaan. Nyt on kyseessä työtaistelu jossa työnantaja yrittää paniikissa käyttää kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin keinot jolla Tehyn rivejä saataisiin hajoitettua.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

No, Tehyllä varmaan on repullinen haasteita odottamassa työnantajapuolta kunhan taistelu hälvenee ja sopimukset syntyy.

Lisäystä: Tää on kyllä toisaalta aika uskomatonta työnantajan puolelta. Jos kaikki tää "kapuloita rattaisiin" -energia olis suunnattu neuvottelupöydälle sopimuksen syntymiseksi, niin eihän sitä tietäis miten pitkällä jo oltais!!! ..toisaalta, tähän "taktiikkaan" alkaa jo hiljalleen tottua ja hämmästyttävää olis se, jos työnantaja antais neuvottelurauhan!

"I mean, how hard can it be?"

- Jeremy Clarkson

Link to comment
Share on other sites

Toivottavasti nämä virkasuhteiset pitävät nyt päänsä kylmänä TA:n uhkailujen edessä. Meillä kaikilla on nyt liitto takanamme, työtaistelu ei tule loppumaan ennen kuin tuokin naurettava "syyte" on vedetty pois.

Ku tutkituttaa piäsä, ni suap oekkeet liäkkeet..

Link to comment
Share on other sites

Seinäjoella on 11 irtisanoutumisilmoituksen jättänyttä virkasuhteista, osastonhoitajia apulaisosastonhoitajia kai suurin osa. Työnantaja on päättänyt laittaa heidän virkansa avoimeen hakuun.  :-

sairaanhoidon sekatyöläinen

Link to comment
Share on other sites

Meillä on niin onnellisesti, että oh:t on toimessa ja täysillä mukana suurin osa. Sen sijaan talossa on perushoitajia virkasuhteessa. Ei taida paljon työnantajaa meillä lohduttaa.  :P Painostus TA:n taholta on kyllä kova, jos vaikka millaista kierrosta käydään osastoilla tekemässä. Maanantaihinko nyt on ihmisillä aikaa perua tämä katastrofaalinen päätöksensä irtisanoutua, työnantaja on "armollinen" ja suo tähän mahdollisuuden... Ei ole kuulemma jonoksi asti ollut menijöitä. Röökipaikalla ph/lh:t tänään ilmotteli, että 19.11 jälkeen he ei mittaa ees verensokereita ilman palkankorotusta jos sh:t lähtee.  :)

Erityistä mielen rentoutta toi uskossa horjuville lukea 23-sivuinen sairaanhoitopiirin selvityspyyntö soster-ministeriölle, että miten turvata erikoissairaanhoito. Etenkin ne johtopäätösosiot kursiivilla, joissa todettiin järjestään about joka sektorin kohdalla, että "ei pystytä järjestämään, ei voida turvata, potilaan henki vaarantuu, ulkopuolisten rekrytointi ei turvaa toimintaa, jne."

Meillä ei mitään hirvittävää hypetystä tai joukkotahtoa ole suoraan aistittavissa ollut. Ammattiyhdistysaktiiveja ei ole. Mutta sillä samalla hiljasella puurtamisella, mitä geriatria muutenkin usein on, piskuiset alimiehitetyt rivimme tukee toisiaan kun alkaa jotakuta hirvittää.

Työnantaja niittää nyt itse kylvämäänsä kauraa. Se on opettanut sairaanhoitajan hiljaiseksi, vahvaksi, taipuvaksi, mutta katkeamattomaksi taakan alla. Nyt ei sitten katkea vaikka kuinka yritetään kääntää kaksinkerroin.  :D

Kunnallisessa koiranvirassa.

Link to comment
Share on other sites

Taas lisää pikkukikkailua. Eli tuo koskee ainoastaan virkasuhteisten osaa. Ja niitä on huimat 750 kappaletta... Mutta entäs ne 12000 kappaletta (tulevaisuudessa ehkä enemmän).. Jatkossa ei tulisi isoa ongelmaa vaikka virkasuhteiset otettais pois listalta. Tekopyhää vitkuttelua ja vastuuta työnnetään tuollaisten takia hoitajille.

Pää kylmänä!

Jäsenillassa oli tästä puhetta. Virkasuhteisia ei ole tarkoitus ottaa pois listalta. Mahdollisen oikeudenkäynnin käy Tehy (sitten joskus), yksittäinen jäsen virkasuhteineen ei oikeuteen ole menossa, niinkuin kaikki hyvin tietävät!

(Muistaakseni puhuivat, että Tehylle seurauksena olisi sakko/virka, joka ei ollut päätä huimaava).

Eli tämäkin TA:n tempaus on otettu Tehyssä huomioon!

Link to comment
Share on other sites

Tuolla toisessa säikeessä oli tästä haasteesta  ja kirjoitinkin sinne jo, mutta laitetaan vielä tähänkin.

Ei kuitenkaan ole varmaa että työtuomioistuin olisi tuossa asiassa päätäntävaltainen.

Virkamiesten työtaistelutoimista pitäisi valitus tehdä virkariitalautakunnalle, joka sitten antaa päätöksen.

Työtuomioistuimen valtuuksiin kuuluu työsopimussuhteisten riita-asioihin liittyvät päätökset.

Tietysti perusteettoman haasteen takia vaaditaan korvauksia ja oikeudenkäyntikulujen korvaamista. KT voi sitten niitä rahojaan haaskata tähänkin.

Link to comment
Share on other sites

Tuntuu tosiaan oudolta TA:lta nostaa älämölyä 750:n viranhaltijan takia, kun se ei muuta todellisuutta miksikään kun irtisanoutuvia on silti 12000 vähintään. Nyt luulisi TA:nkin keskittävän kaikki tarmonsa sovitteluun ettei terveudenhuolto päädy katastrofiin. TA yrittää tällä vesittää koko työtaistelun, olisi laiton, mutta kyllä kaikilla on laillinen oikeus irtisanoutua. Jalonen voisi todellakin myöntää sen asian, että kyseessä on jotain ihan muuta kuin lakko.. Ärsyttävää  angry.png

Yeah, right! Like I'm going to put that icky thing in my mouth.

Link to comment
Share on other sites

Guest Student Midwife

Työnantaja niittää nyt itse kylvämäänsä kauraa. Se on opettanut sairaanhoitajan hiljaiseksi, vahvaksi, taipuvaksi, mutta katkeamattomaksi taakan alla. Nyt ei sitten katkea vaikka kuinka yritetään kääntää kaksinkerroin.  :)

Loistavasti sanottu!

Link to comment
Share on other sites

Kuntatyönantaja on haastanut Tehyn ja eräät sen ammattiosastot työtuomioistuimeen vastaamaan siitä, että työtaistelutoimeen on osallistunut myös jonkin verran virkasuhteisia. Tehy hoitaa asian keskitetysti ja vastaa järjestönä mahdollisista hyvityssakoista. Yksittäiset viranhaltijat ovat laillisesti mukana toimenpiteessämme eikä heihin kohdisteta mitään kurinpidollisia tai muita rangaistustoimia.

Tehyn irtisanoutumislistoille on antanut nimensä lähes 13 000 liiton jäsentä. Heistä virkasuhteisia on runsaat 700.

Vaikka työtuomioistuin toteaisi joukkoirtisanoutumisen laittomaksi työtaisteluksi virkasuhteisten osalta, ei siitä voi koitua yksitäisille viranhaltioille minkäänlaisia seuraamuksia. Työtuomioistuin voi vain tuomita hyvityssakkoja Tehy ry:lle ja mahdollisesti myös ammattiosastoille.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sairaanhoitaja, HUS

Huomaa todella, että KT paneutuu kaikin voimin neuvottelutuloksen saavuttamiseen..  ;)

Liekö näiden jokusen sadan virkasuhteisten pikainen saattaminen oikeuden eteen, kuten KT on esittänyt toiveenaan, on avain työtaistelun ratkaisuun:

"Työtuomioistuimen laillisuuskiista koskee vain pientä osaa joukkoirtisanoutumisista. Tehyn listoille antoi nimensä noin 12 800 liiton jäsentä. Heistä virkasuhteisia on 764.

Kunnallinen työmarkkinalaitos on toivonut, että tilanteen vakavuuden vuoksi työtuomioistuin käsittelisi asiaa kiireellisesti. Tehylle on ilmoitettu, että asian pääkäsittely tapahtuu 2. marraskuuta."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710246759604_uu.shtml

Vai josko kyse on siitä, että jokainen näistä virkasuhteisista vastaa vähintään neljää rivihoitajaa, kuten eräänkin toimialan ylihoitaja?  :)

Link to comment
Share on other sites

Media tuntuu sopivasti unohtavan, että kiista koskee vain pientä osaa irtisanoutuneista. Eilisen Aamulehden pääkirjoituksessa tuumittiin, että Tehyn työtaistelutoimi julistetaan laittomaksi. Aamulehden linjasta on täälläkin huomauteltu ja lehti tosiaan tuntuu olevan kuntatyönantajien vankkumaton äänenkannattaja. Jos tilaisin sitä, peruuttaisin tilauksen.

Meidän liitto neuvottelee teidänkin liittojen palkat!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...