Sukunajo Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 otsikossa se tulikin. Saako tehyläinen allekirjoittaa määräyskirjan, kun työsuhteen alkamispäivä on sovittu jo viikkoja aikaisemmin? Itsekin kun olen monet työni sopinut alkamaan silloin ja silloin, mutta työsopimuksen allekirjoittanut vasta työsuhteen alussa. Nokka kohti uusia tuulia.
Sukunajo Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Sata katselmusta, eikä edes yhtään arvausta 8) Asia kaivaa tällä hetkellä itseäni suhteellisen paljon. Asia on suullisesti sovittu siis jo aikoja sitten, mutta nyt kun käsittääkseni myös meillä opiskelijoilla on se kielto, ettei saa allekirjoittaa määräyskirjaa (vai olenko tajunnut ihan väärin?). Nokka kohti uusia tuulia.
Sistah Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Sen olet tajunnut ihan oikein, että opiskelijakaan (tehyläinen) ei saa solmia työsopimusta enää... mutta siihen en osaa sanoa mitään mitä varsinaisesti kysyt. Olisi kannattanut kirjoittaa se sopimus jo aiemmin mutta mitä se jälkiviisastelu auttaa :-( Onhan suullinen sopimus yhtä pätevä kuin kirjallinen, tavallaan, että sikäli voisi ajatella, että kirjallisen sopimuksen allekirjoituspäivämäärä ei ole mikään ratkaiseva tekijä. Mutten tiedä! Vanha koira. Uusia temppuja.
BlasterMaster Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Lain mukaan suullinen työsopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen. Riitatapauksissa ongelma olisi todistaa mitä on sovittu, siksi (kuten yleensäkin) sopimus kannattaa tehdä kirjallisena. Sinun voidaan siis katsoa tehneen sopimuksen, mutta jos haluaisitkin mennä muualle niin sekin onnistuu. Ilmoitat ettet tulekaan töihin. Jos vadittaisiin, niin sanot että irtisanot (suullisen)sopimuksen välittömästi, perusteena on (sovittu) koeaika, jonka kuluessa voi irtisanoa sopimuksen päättymään välittömästi. Jos väitettäisiin ettei ole sovittu koeajasta, niin olisi vaikea todistaa sitä kun ei ole vielä mitään paperilla. Mitä Tehyssä ollaan mieltä, se pitäisi kysyä sieltä. Jos haluaisi ja aikoisi tehdä sen kirjallisen sopimuksen, niin kannattaa lukea se tarkkaan ja katsoa ettei laita nimeään mihin tahansa paperiin. Jos (kun) on määräaikainen sopimus, niin kannattaa katsoa että siellä on maininta irtisanomisajasta ja että siinä ei kielletä irtisanomista kesken sopimuksen. Palkanmaksu työsuhteen päättyessä. Tarkista ettei mainita palkkaa, lisiä jne maksettavaksi työsuhteen päättyessä normaaleina palkanmaksupäivinä. Jos on maininta niin pitää lukea että työsuhteen päättyessä palkka maksetaan välittömästi. Ilman mainintaa se on maksettava välittömästi ja muusta on sovittava työntekijän kanssa. Tälläiseen sopimiseen ei (työntekijällä) ole pakkoa ja sitä ei voida pitää ehtona työsopimukselle.
Litox Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Itselläni oli sama ongelma mutta allekirjoitin sen kyllä, koska työvuorolista ja suullinen sopimus oli pitkälle vanhan määräyskirjan loppumisen jälkeen. :-
Kilpahoituri Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Ja minuahan ei määräillä :nauraa:. Itse en allekirjoita muita kuin työsopimuksia. P.S Pahoittelen saivarteluani, mutta jostain kumman syystä kyseinen sana "määräyskirja" saa niskakarvani pystyyn Ois kai siistii antaa periksi juu. Toteais vain kylmästi: Ei tästä mitään tuu! Lähtis kävelemään, painais oven kiinni perässään.
BlasterMaster Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Ja minuahan ei määräillä :nauraa:. Itse en allekirjoita muita kuin työsopimuksia. P.S Pahoittelen saivarteluani, mutta jostain kumman syystä kyseinen sana "määräyskirja" saa niskakarvani pystyyn Onko kyseisessä paikassa vielä virkasuhteet ? Jos ei, niin ne on työsopimussuhteita ja silloin ei kuulu tehdä mitään määräyskirjoja, vaan työsopimus. Jos työsopimusta tehdessä annetaan eteen paperi joka on otsikoitu "määräyskirja", niin rikotaan työsopimuslakia.
Sukunajo Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Loistavaa, käsitepoliisi ;) Uskoisin kaikkien ymmärtävän, etten opiskelijana ole virkaa vastaanottamassa :-* Kyseessä siis työsopimus, määräyskirjaksi ovat kaikkialla hellitelleet kun ovat kyselleet olenko vielä vuokratyttö vai vakituisesti alueella. Nokka kohti uusia tuulia.
BlasterMaster Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Uskoisin kaikkien ymmärtävän, etten opiskelijana ole virkaa vastaanottamassa Määräyskirjalla tehdään myös sijaisuus, silloin kun kyseisessä paikassa on vielä virkasuhteet eikä työsuhteet.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.