Jump to content
MAINOS

SSK + tes + kusetus


Laastari Late

Recommended Posts

Pieniä parannuksia on tullut tuohon ssk tessiin mutta yllättäen perustasolla olevan työntekijän palkka voi edelleen olla sk 3. Aivan käsittämätöntä. Koulunpenkiltä tulee koko ajan lisää hyväksi käytettäviä työntekijöitä ja tällä systeemillä saadaan palkkakulut pidettynä minimissä ja voitot maksimissa. Yrittäjän näkökulmasta kannattaa pitää "autonsa" virallisella paperilla perusyksikönä ja silti tehdä hoidollisempiakin toimia. Siinä sitä voidaan taas kehua miten hyvää palvelua ja hoitoa sitä tehdään. Ennen kaikkea halvalla. Annankin neuvoa että jos saat perustason palkkaa niin tee "perustason" juttuja. Jos on kipeä poka niin pyydä kuljettava yksikkö esim. pelastuslaitoksella niin täyttyy kriteerit. Tästä päästäänkin toiseen ongelmaan, jos ei ole keikkaa niin ei tule rahaa (ainakaan lisiä). Jos on oikeen hiljasta niin sitä joutuu olemaan kuukaudessa n 15 vrk (15x24=360 tuntia) ja pelkällä peruspalkalla. Ei paljon naurattaisi tuolla kyseilellä sk 3:lla eikä sk 6:lla kaan. Siinä on helppo kusettaa työn tekijään kun antaa pojan päivystellä ja esim tk:sta tulevia aktiivitunteja ei kerry nimeksikään kun pomosi kuorii kermat päältä. Tämän tapainen voin monessa pikku kylässä lisääntyä kun tuo tes perkele nostaa palkkoja. Juuri tämän tapaisiin ongelmiin pitäisi jonkun KUISMAN yms puuttua.

Yleiskorotukset ovat yhteensä 8,3 % ja ne jakaantuvat seuraavasti:

1.10.07 3,4 %

1.11.08 2,4 %

1.9.09 2,5 %

Jäljelle jäävästä 3,3 %:sta käytetään 1,8 % uuden palkkausjärjestelmän käyttöönottoon 1.3.2008. Järjestelmässä on kaksi palkkaryhmää, I = perustasolla työskentelevät ja II = hoitotasolla työskentelevät. Kunkin työntekijän tehtäväkohtainen palkka määräytyy palkkaryhmän ja mahdollisten erityistekijöiden perusteella. Erityistekijöitä voivat olla esim. työnjohdolliset esimiestehtävät, työn edellyttämä lisäkoulutus, autojen kunnossapitovastuu jne.

Palkkaryhmä I:n vähimmäispalkaksi tulee SK 3 palkkaluokka, 2 vuoden taso. Palkkaryhmä II:n vähimmäispalkaksi tulee SK 6 palkkaluokan 2 vuoden taso. Kumpaakin vähimmäispalkkaa korotetaan 1.10.07 yleiskorotuksella 3,4

Vanha kokemuslisäjärjestelmä korvataan henkilökohtaisella palkanosalla, jota voidaan maksaa työntekijälle esimerkiksi hyvän työssä suoriutumisen, henkilökohtaisen osaamisen jne. perusteella. Henkilökohtaisen palkanosan takuun perusteella työntekijän henkilökohtaisen palkan on oltava 4 palvelusvuoden täyttyessä vähintään 6 %, 7 vuoden täyttyessä vähintään 10 % ja 10 palvelusvuoden täyttyessä vähintään 13 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Kenenkään henkilökohtainen palkka ei voi laskea siirryttäessä uuteen järjestelmään.

1.11.2008 käytetään paikallinen järjestelyerä 0,7 %. Erä käytetään ensisijaisesti palkkausjärjestelmän erityistekijöihin ja toissijaisesti henkilökohtaiseen palkanosaan. Samoin perustein käytetään 0,8 %:n erä 1.9.2009.

Työnantajapuolen kanssa on tarkoitus laatia syksyn aikana yhteinen palkkausjärjestelmän soveltamisohje. Palkkausjärjestelmä julkistetaan uuden työehtosopimuksen yhteydessä mahdollisimman pian, samoin 1.10.07 lukien voimassa olevat uudet 3,4 %:lla korotetut taulukkopalkat.

Työehtosopimuksen tekstimuutokset

Tekstimuutoksista tärkein lienee sairausajan palkan takaaminen 0 – 114,75 –sopimuslaisille. Tes-kirjauksen mukaan sairausajan palkka määräytyy suunnitellun työvuoroluettelon mukaisesti ja tämän jälkeiseltä ajalta kuuden viimeisen kuukauden aikana maksetun keskimääräisen palkan perusteella.

Arkipyhien ja arkipyhälyhennysten osalta tes:ssä on ollut tulkintaongelmia. Uuden tes:n mukaan ylityökynnys on arkipyhäjaksolla alempi ja myös 0-114,75 –sopimuslaisilla on oikeus arkipyhälyhennykseen = palkallista vapaa-aikaa keskimääräisen tuntimäärän verran. Ainoastaan työntekijät, jotka tekevät enintään 3 työvuoroa 3 viikon jaksolla, jäävät vapaa-aikakorvauksen ulkopuolelle.

Muita muutoksia ovat kirjaus määräaikaisen työsopimuksen perusteesta sekä vapaamuotoisen varallaolon täsmentäminen sanoilla ”työnantajan edellyttämässä ajassa” (11 § 5. kohta). Lisäksi työehtosopimuksen ns. lisälomapäivät on mahdollista vaihtaa rahaksi, jos asiasta sovitaan kirjallisesti työnantajan ja työntekijän välillä. Työvuoron pituuteen jaksotyössä tuli lisäjoustoa siten, että työvuoro on mahdollista suunnitella enintään 12 tunnin mittaiseksi (aktiivityöaika).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
MAINOS
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

SSKn tessistä oli paljon keskustelua toisessa topic, jo neuvottelukierroksen aikana. Palstalla Tehy aktivistit mouhus järjestäytymisen puolesta, todella vaikea saada porukka järjestäytymään kun palkat ja muut työ edet todella syvältä. Katsokaa vaikka huviksenne auto-alan palkat ja verratkaa, ei tartte ihmetellä Tehyn saamaa kritiikkiä.

http://www.akt.fi/easydata/customers/akt/files/Sivut/Korotukset_1.10.2007_nettiin.pdf

Link to comment
Share on other sites

Jos olisin suoraan lukion jälkeen lähtenyt ajelemaan HKL:n bussia, olis palkkani 3 euroa tunti parempi, että näin angry.png  nää on niitä hetkiä elämässä, kun 5,5 vuotta hoitajan koulutusta tuntuu enemmän kuin turhalta.... Jumankauta ei tarvis kun ympyrää ajaa ja rahastaa, niin saa 3 euroa tunti enemmän... JIHAAA angry.png

Link to comment
Share on other sites

Palstalla Tehy aktivistit mouhus järjestäytymisen puolesta, todella vaikea saada porukka järjestäytymään kun palkat ja muut työ edet todella syvältä.

Ei voi olla todellista... oletko oikeasti ihan hölmö?

Jos palkat ym. olisivat ok sittenkö vasta porukka alkaisi yhtäkkiä järjestäytyä!!??

ps. minä en ole TEHY aktiivi, ihan tavallinen rivijäsen, olen vain ymmärtänyt järjestäytymisen hyödyt. Eli kai sitten TEHY-aktivisti on oikea nimitys minulle ;D

Ku tutkituttaa piäsä, ni suap oekkeet liäkkeet..

Link to comment
Share on other sites

Ilmeisisti joku haluaa jatkossa AKT:n neuvottelemaan yksityisten sakulaisten palkoista??

Ikinä ei pitäisi aliarvioida ihmisten typeryyttä.

Link to comment
Share on other sites

Katsokaa vaikka huviksenne auto-alan palkat ja verratkaa, ei tartte ihmetellä Tehyn saamaa kritiikkiä.

Mikä kohta tossa viittasi siihen, että AKT:n pitäisi neuvotella meidän palkat? Noin esimerkkinä vaan... Toisaalta, AKT:n myötä saataisin ehkä joku tolkku päivystysajoille, rekkakuskeillakin on pakolliset lepotauot, meillä ei...

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Ns. ihan oikealla kuljetusalalla pidetään huolta siitä, että liikennelaki tulee kokonaisuudessaan huomioiduksi. Tämä ei siis nyt koske vain nopeurajoituksia ja kaluston turvallisuutta vaan esimerkiksi myös pakollisia lepoaikoja. Ehkä AKT osaisi ajaa asiaa lepoaikojen osalta...

Link to comment
Share on other sites

AKT:n myötä saataisin ehkä joku tolkku päivystysajoille, rekkakuskeillakin on pakolliset lepotauot, meillä ei...

Minkä se AKT:kään sille voisi että saku:t ovat niin hölmöjä etteivät tajua omaa parastaan.

30€ kuukaudessa on pikkuropo sen tuomiin etuihin verrattuna.

Ku tutkituttaa piäsä, ni suap oekkeet liäkkeet..

Link to comment
Share on other sites

No eikös minimipalkoilla juuri puututa siihen, kuinka halvalla hölmöt itsensä myy...

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että valitettavasti niitä intopalleroita löytyy aina, jotka on valmiita vaikka maksamaan, että pääsee ambulanssiin töihin... sitten kun pitäis maksella asuntolainaa ja olla joskus perheen kanssa kotonakin, yhtälö alkaa olemaan mahdoton.

Muistutuksena kuitenkin kaikille: hölmö ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kenenkään ei tarvi suostua menemään töihin millään SK2:lla. Lisää vaan vaatimuksia julkisen vallan taholta, ja aina voit hinnoitella itsesi taitojesi jo kokemuksesi mukaan, se ahne kapitalisti-isäntä ei voi kun maksaa, jos haluaa asianmukaisen henkilökunnan yksikköön töihin.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Kokemuksella voin sanoa, että tulevat palkankorotukset yksityiselle sakupuolelle eivät tule kuin korkeintaan 25%:sti ammattiliiton avulla, loput sitten muulla myyräntyöllä jota kokoajan tehdään mm. lakimuutosten, työaikojen kyseenalaistamisen, pätevyysvaatimusten tarkentamisen ja muun lobbauksen avulla. Toki voi sekin ihme tapahtua, että ammattiliitto alkaa em. asioita ponnekkaasti ajamaan. Se vaatii uhrautuvaa ja aktiivista jäsenistöä.

Link to comment
Share on other sites

Tehän saitte paremman sopimuksen kuin tuo Superin Palomäen hyväksymä 8,2%!!!!

Kunnallisten virka- ja työehtosopimusten palkkojen korotusajankohdat vuosina 2007-2009 

1.10.2007

Yleiskorotus 32 snt/ t tai 54 euroa/ kk, kuitenkin vähintään 3,4 %

1.12.2007

Kertaerä 270 euroa (maksetaan vain kerran)

1.9.2008

Yleiskorotus 2,4 %

1.9.2009

Yleiskorotus 2,4 %

 

Lisäksi sopimuksiin sisältyy sopimusaloittain vaihteleva samapalkkaisuuserä ja järjestelyerä 1.3.2008 sekä samapalkkaisuuserä ja järjestelyerä 1.5.2009.  (=Jotka menevät ylihoitajille.)

TÄSTÄ MINÄ OLEN URPUTTANUT KOKO AJAN. 12% = 8,2% Siinä se ennenäkemätön palkankorotus hoitajille....

Link to comment
Share on other sites

Äläpäs nyt. Eihän noita prosentteja lasketa pluslaskulla yhteen vaan ne tulevat aina toistensa päälle korotuksena. Eli tuo korotus on itse asiassa 8,4 % ;D

Link to comment
Share on other sites

Tämä palkka-asia on ikuisuuskysymys. Ja aiheesta. Itselläni on kaikki viisi ikälisää vai kokemuslisiäkö ne ovat ja pari euroa häviän kaikille AKT:läisille kuljettajille. Tuosta vaan ei selviä mitkä ovat heidän vuorotyölisänsä. Joskus ennen, kun olin ka-puolella niitä ei ollut vaan mikä on nykytilanne? On muistettava se tosiasia, että työnantajat eivät halua koko TES-järjestelmää ollenkaan. Paikallinen ja henkilökohtainen sopiminen on heidän intresseissään. Kun tätä asiaa pyörittelee niin hyvin äkkiä huomaa järjestäytymisen merkityksen. TA tietää hyvin ettei meillä ole kunnon työtaisteluedellytyksiä. Ja edellä joku mainitsi, että junnut melkein maksavat ambulanssiin pääsystä, pitänee paikkansa. 

Link to comment
Share on other sites

taitaa olla aika pieni sk-palkka luokka,akt puolella bussi-rekkakuskilla on 11€ tunti, iltalisä 15%,ja yöt40%,pakettiauto 9€, joten en viitinyt vaihtaa olis palkka pienentynyt viel entisestä kun niillä suurinosa kuitenkin pv työtä  :-

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Joko en osaa, tai en löydä. yritin siis Googlettaa saku tessiä. Töistä se oli ikävästi hävinnyt, joten nyt tarvitsisi pikaisesti nettiversiota.

Eli linkittäkää joku se mulle, kiitos!  ;)

"Väkivalta parisuhteessa on asia, jonka eteen kannattaa tehdä töitä."

(Vantaan Sanomat 22.9.2009)

Link to comment
Share on other sites

Ehkäpä siksi sitä ei sitten meilläkään näy..? Kiitoksia kovasti linkistä!!

"Väkivalta parisuhteessa on asia, jonka eteen kannattaa tehdä töitä."

(Vantaan Sanomat 22.9.2009)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Palkkataulukko muuttuu 1.3 niin, että perustaso sk3-5 ja hoitotaso sk6-8. Samalla pitäisi peruspalkan nousta niin, että alkaisi nykyisestä 2 ikälisästä. Samalla vanhat ikälisät poistuvat ja tulee prosenttiosuudet. Myös henkilökohtaisia lisiä voi saada, esim. erilaisista erityisvastuista.

Opettaja jumalan armosta...

Link to comment
Share on other sites

Ja edellä joku mainitsi, että junnut melkein maksavat ambulanssiin pääsystä, pitänee paikkansa. 

Täältä erään junnun näkökulmaa. Sanokaa sitä sitten miksi vain, pillikuumeeksi tai sisäänpääsymaksuksi, niin mielestäni koko Suomen sakulla on hieno tilanne, että alalle vielä haluaa porukkaa. Ensihoitoon opiskelevat nuoret ja vanhat eivät vielä ole kyynistyneitä paskoja, ja heillä saattaa olla vielä visioita ja haluja muutokseen. Olisiko tilanne jotenkin parempi, että työvoimapula olisi niin suuri, että lanssareita pitäisi ostaa alalle? Niin, en ota kantaa tuohon.

Sic transit gloria mundi

Link to comment
Share on other sites

Ja edellä joku mainitsi, että junnut melkein maksavat ambulanssiin pääsystä, pitänee paikkansa. 

Täältä erään junnun näkökulmaa. Sanokaa sitä sitten miksi vain, pillikuumeeksi tai sisäänpääsymaksuksi, niin mielestäni koko Suomen sakulla on hieno tilanne, että alalle vielä haluaa porukkaa. Ensihoitoon opiskelevat nuoret ja vanhat eivät vielä ole kyynistyneitä paskoja, ja heillä saattaa olla vielä visioita ja haluja muutokseen. Olisiko tilanne jotenkin parempi, että työvoimapula olisi niin suuri, että lanssareita pitäisi ostaa alalle? Niin, en ota kantaa tuohon.

Jos halu lanssiin on niin suuri, että ollaan valmiita tinkimään työntekijän oikeuksista, niin mitään muutosta ainakaan työoloihin ei ole tulossa. Ja jos ostamisella tarkoitetaan kovaa palkkaa työnsä osaaville ammattilaisille, niin kannatan sitä ehdottomasti.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...