Jump to content
MAINOS

Onko mahdollista perääntyä?


manda

Recommended Posts

Menin lupaamaan itseni töihin tk:n vuodeosastolle vuodeksi, koska silloin vielä ei ollut oikein muusta työpaikasta tietoa. Nyt sitten työharjoittelupaikastani luvattiinkin töitä minulle, ja tämä paikka voittaa täysin 10-0 tk:n vuodeosaston...  ;)

Joten onkohan minun vielä mahdollista perua tk:hon menemistäni? Mitään työsopimuksia en ole kirjoittanut. Luvannut vain, että menen!

Auttakaa hädässä olevaa hoitsutoverianne  >:D

Avain ihmiseen on hymy.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

suullinen sopimus on yhtä pätevä jne.  ;) Mutta tuskin he sua siitä oikeuteen vetää. On meiltäkin sijaiset joskus peruneet tulonsa. Siitä viisastuneena työnantajan kannattaa aina tehdä kirjallinen sopimus etukäteen.

sairaanhoidon sekatyöläinen

Link to comment
Share on other sites

Ja kirjallisissakin on nykyisin molemminpuolinen koeaika. Voipi sanoa vaikka päivän jälkeen, ettei paikka vastaa odotuksia. Sillähän siitä selviää. Mutta onneksi moni työnantaja osaa joustaa tässä, ainakin ennen työtaistelua on osannut.  ;)

Jos vasara on ainoa työkalu, niin kaikki ongelmat alkavat näyttämään nauloilta.

Link to comment
Share on other sites

jos olisit jo ehtinyt töihin, niin silloinkin voit irtisanoutua 2vkon varoitusajalla.

Ei välttämättä.

Jos on määräaikainen sopimus, niin ei voi irtisanoutua kesken sopimuksen. Paitsi jos sopimuksessa on sovittu irtisanomisajaksi jokin kesto.

Koeaikaakaan ei kaikissa sopimuksissa ole ja sellaisen puuttuminen sopimuksesta estää lähtemisen ilman irtisanomisaikaa.

Työsopimusta ei tarvitse hyväksyä millä ehdoilla tahansa, joten suullinen sopiminen ei tarkoita että olisi pakko mennä töihin. Sanoo että ei voikaan tulla ja jos väitetään olevan pakko tulla kun on sovittu, niin sanoo että irtisanoo suullisen sopimuksen ilman irtisanomisaikaa, niin kuin on suullisesti sovittu.

edit : kirjoitusvirhe

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...