Jump to content
MAINOS

Mielenosoitus hoitajien ja vähän muunkin puolesta


puh

Recommended Posts

MAINOS

Kontallaan poliittinen katuperformanssi  - tietoa löytyy lisää sivulta:

http://www.todellisuus.fi/

Olisi hienoa päästä mukaan. Menisin ilman muuta konttaamaan. Ja konttaisin hyvin ja erittäin perusteellisesti. Se olisi varmasti puhdistava ja vapauttava kokemus - olenhan henkisesti kontannut työssäni jo vuosikausia - asiakkaan hyväksi, itseä säästämättä, ylitöissä, tuplavuoroissa, ilman taukoja, syömättä, juomatta - ja mikä on lopputulos??? Jos oikein olen medioista ymmärtänyt; ahne, laiska, tyhmä, itsekäs, valtavan suuren tappion kunnantalouteen tuottamattomalla työllään aiheuttava tappajahoitaja :-

Jos oikein tarkkaan mietin, niin kaikki nämä vuodet joustamisineen ja uurastamisineen ovat olleet turhia - ehkä olenkin osaltani tullut vain mahdollistaneeksi riistämisen...Melko absurdi olo.

Nyt olemme Tehyläisinä tässä vedenjakajalla, tämän taistelun jälkeen alkaa uusi ajanlasku!

Konttaaminen on huikea performanssi  näihin fiiliksiin.

En malta olla lainaamatta Todellisuuden tutkimuskeskuksen kotisivuilta paria heidän filosofiaansa ja toimintaansa valaisevaa tekstinpätkää: 

"Todellisuuden tutkimuskeskus on esitystaiteen ammattilaisten talli, jonka ydinajatus on vallitsevan todellisuuskäsityksen kyseenalaistaminen. Mitä todellisuus on? Miten voimme havaita, kokea, määritellä, kuvata, heijastaa, välittää tai esittää sitä? Todellisuuden tutkimuskeskuksessa nämä kysymykset kohdataan ennen kaikkea etsimällä uusia, luovia tapoja tehdä esityksiä. Esitykset ovat tutkimuksemme väline ja hedelmä.

Yhdistys perustettiin vuonna 1998. Aluksi se toimi Kallion Teatteri -nimisenä, ja keskittyi toiminnassaan paikalliseen yhteisötaiteeseen Helsingin Kallion kaupunginosassa. Vuonna 2001 yhdistys muutti pois Kalliosta, laajensi näkökulmansa paikallisesta universaaliksi ja vaihtoi nimensä Todellisuuden tutkimuskeskukseksi. Sen jäseninä on tällä hetkellä kaksikymmentä kokenutta teatterialan ammattilaista; ohjaajia, käsikirjoittajia, dramaturgeja, näyttelijöitä, tanssijoita, muusikoita ja koreografeja. Varsinaisen jäsenistön lisäksi produktioihimme osallistuu vuosittain 15 - 50 vierailijaa eri aloilta."

"”Näyttää siltä, että ensimmäisen ja kolmannen maailman ero kulkee yhä enemmän sen vastakkainasettelun mukaisesti, joka erottaa sen, että elää pitkän ja tyydyttävän elämän täynnä materiaalista ja kulttuurista rikkautta, siitä, että omistaa elämänsä jollekin transsendentaaliselle Syylle”, kirjoittaa slovakialainen psykoanalyytikko Slavoj Žižek. Se, että kolmannen maailman kansalaisen on valmis uhraamaan henkensä Syyn puolesta, on ensimmäisen maailman kansalaiselle pahasti häiriintynyt asenne. Onko mitään Syytä, jonka puolesta me olisimme valmiit uhraamaan henkemme? Ei. Me emme ainakaan tekisi niin.

Olisimmeko valmiit edes konttaamaan?

Todellisuuden tutkimuskeskuksen spektaakkeli-työryhmä konttaa kadulla, Helsingin keskustassa sellaisten ihmisten ja ihmisryhmien puolesta, joiden edestä ovat valmiit laskeutumaan polvilleen. Konttaamisessa ei ole ironiaa. Se on vapaaehtoinen mielenilmaisu, poliittinen performanssi, johon saa halutessaan osallistua.

Seuraavat ihmiset ovat listalla: sairaanhoitajat, aktivistit, turvapaikanhakijat, ajattelijat, parantajat, yksinhuoltajat, mielisairaat, vapaaehtoistyöntekijät, pienet ikäluokat, mielipidevangit, eläkeläiset, työttömät, kodittomat… Keiden mielestä pitäisi kontata sinun mielestäsi?

Ehdotukset voi kirjoittaa lehdistöpäällikön blogiin kohtaan ”Kontallaan” tai voit vaihtoehtoisesti ottaa myös yhteyttä Lauri Kontulaan 050-5278422 laurikontula@hotmail.com ja tulla mukaan konttaamaan tai katsomaan."

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...