Jump to content
MAINOS

kuntatyönantajien sivuilta poimittua...


Becquerel

Recommended Posts

KT TIEDOTTAA 17.10.2007

Kuntatyönantajan päättäjät:

Tehy uhkaa julmalla työtaistelukeinolla

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunta pitää Tehyn työtaistelun toteutustapaa ennennäkemättömän julmana. Tehy uhkaa ihmisten henkeä ja terveyttä joukkoirtisanomisilla ja pyrkii saattamaan yhteiskunnan polvilleen pelottelemalla heikoimmassa asemassa olevia. Mikäli työtaistelu toteutuu, sairaalat eivät voi taata, että ihmisten henki ja terveys eivät ole vaarassa.

Tehy aikoo toteuttaa joukkoirtisanoutumiset siten, että ne kohdistuvat kiireelliseen ja akuuttiin hoitoon kuten synnytyksiin, keskosten hoitoon, kiireelliseen leikkaustoimintaan, sydänyksiköihin, tehohoitoon sekä päivystysyksiköiden toimintaan.  Normaalin työmarkkinakäytännön mukaan nämä alueet on lakoissa rajattu työtaistelun ulkopuolelle. Nyt Tehy on kohdistanut työtaistelu-uhan erityisesti näihin.

KT:n valtuuskunnan mukaan Tehyn keräämät irtisanoutumislistat eivät ole riittäviä. Lisäksi nimilistoissa on havaittu puutteita ja epäselvyyksiä. Palvelussuhde on aina työnantajan ja työntekijän välinen sopimus ja yksilön oikeusturvan kannalta niin merkittävä asia, että sen irtisanominen edellyttää henkilökohtaista ilmoitusta. Kuntatyönantaja pitää tärkeänä, että jokainen listalla oleva on tietoinen irtisanoutumisestaan ja tietää sen vaikutukset.

Tehy vaatii tuplakorotuksia

Joukkoirtisanoutuminen Tehyn malliin on painostuskeino, jolla järjestö uhraa jäsentensä palvelussuhteet epärealistisen palkkatavoitteen vuoksi. Tehy vaatii sairaanhoitajille palkankorotuksia tuplasti enemmän kuin muut kunta-alan ryhmät saivat. Näillä vaatimuksilla sairaanhoitajan kuukausiansiot nousisivat yli 3 100 euroon. Tehyn hylkäämä tarjous olisi nostanut sairaanhoitajien kokonaisansiot

2 800 euroon kuukaudessa.

Lisätietoja Kunnallinen työmarkkinalaitos

Valtuuskunnan puheenjohtaja Pekka Palola, p. 050 1370   

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, p. (09) 771 2500

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...