Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

OldOne

Valtion ja kuntien tulot kasvavat edelleen

Recommended Posts

OldOne

Verotulot ovat kasvaneet ennakoitua enemmän. Valtion menoarviota puolestaan pienennettiin 100 miljoonalla. Hallitus on sopinut vuoden 2007 kolmannen ja neljännen lisätalousarvion sisällöstä. Valtio lyhentää velkoja lisää lähes 1,5 miljardilla eurolla. Yhteensä valtio lyhentää velkaa tänä vuonna noin 2,7 miljardilla eurolla.

Verotulot ja muut tulot ovat olleet yli 1,3 miljardia euroa ennustettua suuremmat. Toisaalta valtion menoarviota on pienennetty 100 miljoonalla eurolla. Menot ovat vähentyneet etenkin sosiaali- ja terveystoimessa työttömyyden alennuttua.

Kuntien yhteisöverot roimassa kasvussa

Verohallinnon ennakkotietojen mukaan yhteisöveron kasvu olisi noin 20 prosenttia. Kasvun odotetaan jatkuvan myös ensi vuonna. Yhteisöveron kasvu jakautuu kuitenkin epätasaisesti.

Kuntien yhteisöverotulo nousee yhteensä lähes puoleentoista miljardiin euroon. Suurinta kasvu on ollut niissä kaupungeissa, joissa on esimerkiksi metalliteollisuutta.

http://www.tehy.fi/?x20043=13638001

http://www.tehy.fi/?x20043=13647881

Share this post


Link to post
Share on other sites
selena

jaa siitä ei liikene paria euroa florenceille?  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
IMK78

Kyllä ärsyttää...!!! Rahaa on kuljetella potilaita hoitoon ulkomaille, ostaa palveluja ostopalveluna yksityisiltä, vuokrata työvoimaa vuokrafirmoilta jne. tämän mahdollisen hoitajien joukkoirtisanomisten aikana.

Ja kaiken lisäksi kansanedustajien ja ministerien palkat kyllä nousee vuosittain, he ajelevat takseilla yms. yms. Tähän voisi luetella vaikka kuinka monta epäkohtaa, johon rahaa kyllä löytyy!

Yhtään rahaa lisää ei löydy kuitenkaan hoitajille! Yllätys!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pomo

Hyvä Osku!

Luin saman tekstin Ylen uutisista. Harmi että näitä uutisia ei isoihin otsikoihin nosteta. "Palveluiden leikkaaminen ei ole rahapulasta kiinni vaan kyse on puhtaasta poliittisesta harkinnasta".

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...