Jump to content
MAINOS

määräaikaisien työsopimuksien jatkuminen


sh jemi

Recommended Posts

Meidän osastolla määräaikaisilla sijaisilla loppuu nykyisten sopimuksien mukaan työt vuoden vaihteessa. Nyt on alettu rustaamaan uusia sopimuksia keväälle. Saadaanko me allekirjoittaa niitä? Mietin vain että niihinhän tulee nämä vanhat palkat ym. Että saadaanko me korotukset sitten vasta esim. toukokuussa kun seuraavan kerran sopimuksia jaellaan, vai?  Niin ja kuulumme periaatteessa työtaistelun piiriin.  Osaako kukaan vastata.

Kerran luulin notta olin vääräs mutta sitten huomasinkin notta erehryyn.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kannattaa tarkkaan lukea mihin nimensä laittaa, ettei sitoudu mihin tahansa.

Jos sopimuksessa on palkka pienempi kuin minimipalkka, niin se nostetaan minimipalkkaan. Se ei kuitenkaan tarkoita että saisi niitä korotuksia palkkaan jotka on erääntynyt ennen työsuhteen alkua.

Tuonkin voi kiertää, kun laittaa ehdon, vaikkakin usein työnantaja haluaa tehdä itse sen sopimuksen ehdot.

Kannattaakin katsoa että voi todistaa mitä on sovittu sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä myös suullisesti, esim todistajan avulla tai muulla tavoin.

Jos sovitaan että sopimuksessa määrättyyn alkupalkkaan lisätään kaikki korotukset jotka tehdään sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, ennen työnteon aloituspäivää, niin ne on myös maksettava.

Töiden aloittamisen jälkeen tulevat korotukset on maksettava ilman erillistä mainintaakin.

Usein sopimuksessa lukee että työsuhde alkaa xx - päivänä ja että työsuhteen alussa palkka on yy euroa. Tälläisessä sopimuksessa menettää kaikki palkan korotukset jotka tehdään ennen töiden aloituspäivää, paitsi jos sovittu palkka on alle minimin, niin se on nostettava minimiin.

Kannattaa muistaa myös vaatia että töiden päättyessä palkka on maksettava välittömästi, eikä normaalien maksupäivien mukaan. Sanottava ettei hyväksy ehtoa jonka mukaan palkka maksetaan työsuhteen päättyessä normaalien maksupäivien mukaan. Tuo kiistäminen olisi sitten hyvä saada todistettua, jos se ehto on sopimuksessa.

Ei tietysti tarvitse allekirjoittaa sopimusta, mutta kiistämällä tuon ehdon siitä tulee lainvastainen. Työsopimuslain mukaan lainvastaiset ehdot ei ole voimassa ja muilta osin sopimus on normaaliin tapaan täysin voimassa.

Työsopimuslain mukaan tuosta maksuehdosta on myös sovittava työntekijän kanssa, sitä ei voi työnantaja määrätä.

Voi tietysti tehdä niin että kun saa molemmat kappaleet (oma ja työnantajan kapple) allekirjoitettaviksi, niin allekirjoittaa ne, sen jälkeen kun työnantajan edustajan allekirjoitus on niissä ja sitten (ennen kuin antaa toista kappaletta takaisin) yliviivaa tuon ehdon (molemmista) ja sanoo ettei hyväksy sitä.

Itselle jää toinen kappale todisteeksi että on sopimus, eli ei tarvitse tehdä uutta sopimusta. Vaikka työnantaja sellaista vaatisi kun on vedetty ehto yli. Sopimus on voimassa ja työnantaja ei voi todistaa kyseisen ehdon hyväksymistä (mitä ei ole tehtykään) koska se on yliviivattu.

Ehtoa ei tarvitse yliviivatakaan, kun sen kiistää. Mikä tietysti pitäisi pystyä todistamaan tai uskottavasti väittämään, mikäli asiasta riideltäisiin oikeudessa. Se tulisi kyseeseen jos työsuhteen päättyessä työnantaja ei maksaisikaan palkkoja välittömästi väittäen kyseisen ehdon sitovan työntekijää.

[br][br]Ylläoleva osuus viestistä on kirjoitettu: 12.10.07 - klo:19:29


Työsopimusta ei myöskään ole tarve allekirjoittaa hirveän aikaisin. Jos työnantaja väittää että myöhemmin paikka on täytetty ja ei välttämättä saakaan töitä, niin siihen voi sanoa että menee sitten muualle töihin.

Tällä hetkellä on niin paha vajaus henkilökunnassa että töitä saa varmasti.

Jos on mulukku työnantaja niin voi käydä niin että on mentävä muualle töihin, mutta sellaisesta työpaikasta ehkä kannattaakin vaihtaa...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...