Jump to content
MAINOS

Kemissä vanhukset yöpuulle jo kello 15


OldOne

Recommended Posts

MAINOS
Guest Hoitaja80

kyllä lipsahti suustani että perkl kun uutisen luin. Ymmärrän jos vaikkapa teknisen puolen henkilöstöä lomautetaan mutta että hoitohenkilöstöä angry.pngangry.png Uskomatonta!!!

Link to comment
Share on other sites

Toisaalta en ole yhtään yllättynyt tuosta yövaatteiden vaihdosta jo klo 15 aikoihin, näin toimitaan useammallakin vuodeosastolla, jossa henkilökunta on ajettu minimiin... Mutta tuo, että lomautukset kohdistetaan hoitohenkilökuntaan ja palvelujen tasoa lasketaan lyhyeksi ajaksi on täysin käsittämätöntä!

Mä en halua olla töissä enää, mä en ikinä riitä.

Mä raadan ja raadan mutta kukaan ei nää,

kukaan ei kiitä

- Maija Vilkkumaa-

Link to comment
Share on other sites

Järkyttävää!  angry.png Kuinka tuollainen voidaan sallia? Eivätkö potilaat ole ihmisiä joita pitäisi kohdella kunnioittavasti ja hoitaa kuten toivotaan itseämme hoidettavan? Vika ei todellakaan ole nyt hoitajissa, vaan päättäjissä jotka menevät päättämään jotain noin idioottimaista potilaiden kustannuksella.

Link to comment
Share on other sites

Sikamaista toimintaa angry.png Ei taida olla yhtään päättäjien omaisia hoidettavana...

I´m not sure what´s wrong... But it´s probably your fault

Link to comment
Share on other sites

Erään kaupungin kotihoidossa iltatyöt piti aloittaa jo klo 16 että ehti saada kaikki hoidettua.. Eli siis yövaatteet päälle ja YÖtipat silmiin.. Lääkkeitä tällä ei onneksi iltaisin mennyt. Lopulta lähdin koko paikasta kun just nämä asiat alkoi tympiä. Viikonloppuna vikat aamulääkkeet vietiin päivällä klo 12..

Link to comment
Share on other sites

Kemi ei suinkaan ainoa paikka jossa näin toimitaan, ja siis ihan ilman lomautuksia. Tiedänpähän vaan monia hoiva/vuodeosastoja, jossa tälläinen on arkipäivää. Syy ei suinkaan hoitajien vaan päättäjien! Päättäjien on helppoa sulkea silmänsä tälläiseltä, kun ei sitä suoranaisesti joudu itse todistamaan.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sairaanhoitaja, HUS

Tietääkö kukaan muuten minkälainen tilanne on nykyään aiemmin varsin surullisenkuuluisassa Tampereen Koukkuniemen vanhainkodissa? Vieläkö terveydenhuoltoalan varsinaista koulutusta vailla olevat(mutta varmastikin kokeneet) laitoshuoltajat toimivat yökköinä? Vieläkö mitoitukset ovat alta kaikkien suositusten? Ja onkos niitä lukuisia lisävirkoja muuten saatu täytettyä?

Link to comment
Share on other sites

Guest Kehäkukka

Eipä tartte mennä varmaankaan ku naapurikuntiin ni johan joka kunnasta löytyy tälläisiä paikkoja.

Niin täällä PKSeudulla keikkalessani vanhustehuollossa sairaaloissa kuin vanhain/palvelutaloissa yksityisllä ja säätiöillä on ihan sama meininki.

Ja kyse on siis säästöistä koska tämä on sääntö ennemmin kuin poikkeus.

Viikonloppuisinhan osastoilla on vähemmän hoitajia kuin arkisin säästön takia (kalliit vkloppulisät, HAH) mutta kuitenkaan nämä vanhukset eivät viikonlopuksi lähde pois vaan sama hoidettavien määrä siellä on kuin arkisin.

Ymmärrän kyll että oh + toimistohenkilökunta on poissa viikonloput, mutta kyllä hoitajien kenttätyössä tulee olla 7 päivää viikossa täysmiehitys.

Link to comment
Share on other sites

Taitaa olla  käytäntö monissa paikoissa, että pikkuhiljaa yöpuvut kaivetaan esille iltapäivästä.

Juu tuota on tullut nähtyä valitettavasti parissakin paikassa,lähinnä yksityisellä puolella jostain syystä..

Johtunut lähinnä siitä että henkilökuntaa liian vähän.. pari kertaa yksin laitellut ihmiset yökuntoon ja kyllä siinä vaan joutuu aikaisemmin aloittamaan että saa hommat hoidettua. Tosin ilta/yölääkkeet on 'yleensä' mennyt silloin kuin pitääkin ;D

Link to comment
Share on other sites

Tietääkö kukaan muuten minkälainen tilanne on nykyään aiemmin varsin surullisenkuuluisassa Tampereen Koukkuniemen vanhainkodissa? Vieläkö terveydenhuoltoalan varsinaista koulutusta vailla olevat(mutta varmastikin kokeneet) laitoshuoltajat toimivat yökköinä? Vieläkö mitoitukset ovat alta kaikkien suositusten? Ja onkos niitä lukuisia lisävirkoja muuten saatu täytettyä?

Itse en työskentele Koukkuniemessä, mutta mitä olen muilta kuullut, niin kaikki toimet on saatu täytettyä. Se on vielä niin suosittu paikka, että hakijoita riittää. Mutta kuulemma toimet on lähinnä sijoitettu vanhainkotiosastoille eikä hoivaosastoille, missä lisäkäsiä olisi kipeämmin tarvittu. Joku muu varmaan voi tietää paremmin Koukkuniemen tilanteesta, nämä kun ovat lähinnä kuulopuheita.

Link to comment
Share on other sites

Näin meillä ysityisellä puolella pääkaupungissa:

Kaikissa illoissa, riippumatta viikonpäivästä on 3 hoitajaa. Potilaita on 19, mistä 6 kahden autettavia tai sänkypotilaita (kyseessä on dementiakoti). Iltaisin on pakko aloittaa iltapesut ja yöpaitojen pukemiset klo. 16-17, että ehtii kaikkia hoitaa. Lääkkeet menee normaaliin aikaan, samaten yövaipat sänkypotilaille ja paljon kasteleville.

Aamulla on 4 hoitajaa, vl-aamuisin 3. (Paitsi että nyt oli sitten päätetty että aamuisin ollaankin 4 vl, mutta illat on sitten unohdettu kokonaan)

Ei ole varmasti kivaa omaisille nähdä, kun syövät illallista yöpaidassa ja aamutakissa, mutta ketään ei jahdata sänkuun klo. 18. Tää on kuitenkin ihan välttämätöntä, muuten hommat ei hoidu, ja jos sattuukin jotain (sairauskohtaus, kaatuminen) koko systeemi on sekaisin. [br][br]Ylläoleva osuus viestistä on kirjoitettu: 07.10.07 - klo:19:49


Ai, niin, unohtui sanoa, että sossun mukaan meillä on HYVÄ henkilökuntamitoitus  8)
Link to comment
Share on other sites

Kele, totakohan ne käyttää kotihoidossakin, kun saa yöllä käydä nostelemassa mummoja takaisin sänkyyn kun kölppäävät kaiken yötä eivätkä pysy ees rollankanssa pystyssä ;D

Link to comment
Share on other sites

Musta tuosta vois vetää kemin oikeuteen ihmisarvon alentamisesta ihan hyvin, aika törkeää että resursseista jotka muutenkin kärsii työvoima pulasta pitää viellä ottaa lisää pois.

Miten mahtaako olla itse kaupunkin johtoporras myös pakkolomalla ?? vai nautiiko täydestä palkasta, ilman pakkolomia.

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

Tätähän se on,meilläkin dementiakodissa on aloitettava heti klo 16 päivällisen jälkeen yö asuihin laittaminen asukkaille.Yövaippa vaihdetaan wc reissun jälkeen nukkumaan mennessä ja muuten lääkkeet menee ajallaan.Mutta on niin kamalaa aloittaa resurssien takia tämä "yö"näin aikaisin.Meillä hoitaja vastaa iltavuorossa yksin 12 asukkaasta joilla osalla on tosi pahoja käytöshäiriöitä.Eilen auttaessani miesasukasta sänkyyn pitkäkseen tarrasi kurkkuuni kiinni että jäljet jäi.Tein ilmoituksen työterveyshuoltoon kyseisestä asiasta,saa nähdä saadaanko meille toista iltavuoroon yksikköön.

Ihmiset tarvitsevat eläessään

kaksi sydäntä:

Pienen, joka on täynnä

syvää hellyyttä,

ja toisen joka on terästä.

Link to comment
Share on other sites

Tällainen poimittu sanomalehti Ilkan mielipidepalstalta:

Vanhukset yöpuulle jo iltapäivällä

Karmeaa luettavaa, että vanhukset puetaan yötä varten jo iltapäivällä! Olen monesti ihmetellyt toimintaa, kun illansuussa vanhukset ovat jo sängyssä.

Kuulostaa ihmeelliseltä sekin, etteivät vanhukset saa päiväkahviaan hoitolaitoksissa. Joissakin tuo nautinto on siirretty illaksi. Outoa!

Nykypäivänä vanhuksen pitää saada elää kuin lähes kotonaan ja sehän tarkoittaa, että hän saa päättää milloin syö ja juo ja hakeutuu nukkumaan. Hän on maksava asiakas ja työtekijöiden pitäisi sopeutua hänen päivärytmiinsä.

Minä tulevana vanhuksena haluan juoda aamukahvini vasta 10 maissa. Aamupalan voisi yhdistää lounaaseen. Päivällä haluaisin laulaa, retkeillä, ulkoilla, lukea lehtiä, askarrella aikani kuluksi.

Hoitopaikkojen pitää kiinnittää huomiota virikkeisiin, joita laitosten valkoiset seinät eivät tosiaankaan tarjoa. Lääkityskin vähenee virikkeiden myötä, kun pilleri ei korvaa läheisyyttä.

Varmasti myös kaikenikäiset esiintyjät ovat tervetulleita hoitolaitoksiin tuomaan piristystä arkeen.

Ehkä suurten ikäluokan vanhukset tulevat olemaan vaativampia asiakkaita.

Keski-ikäinen E-P/Kokkola

Kukapa ei, kysymys vain kuuluukin että mistä resurssit...

Link to comment
Share on other sites

Mä haluan ainakin kunnon napit ku mä oon vanha  ;D

Mut oikeesti, joo, puetaan jotkut vanhukset yöpaitaan ennen illallista, muuten ei ehdi tehdä kaikkea. Mutta iltakahvit tarjotaan vielä seitsemän pintaan illalla, ja ne jotka haluavat, saavat valvoa myöhään. Viimeiset olen laittanut nukkumaan kahdentoista jälkeen yöllä. Meillä ainoastaan yksi syö unilääkettä, jääkaapista saa ottaa maitoa, leipää, hdelmiä, mehua ym. jos nälkä yllättää. Rutiineja on pakko ylläpitää, kuten ruokailuajat, kun on melkein 20 asukasta. Rutiinit myös rauhoittavat dementikkoa. MUTTA pyritään siihen, että ne jotka haluaa, saa nukkua pitkään, jos haluaa pitää pyjamapäivän, niin sekin on sallittua. Ja vaikka tallustaa yöpaidassa koko päivän, niin potilasta kyllä pestään ja vaihdetaan hänelle vaipat. 

Link to comment
Share on other sites

Tämä on kauas katsoista säästöä. Mitäs kun vanhuksille tulee vtit, hiiva yms tulehdukset ja makkuuhaavat. Siinäpä niitä saa hoijella kalliilla tuotteilla. Eiköhän voisi kekesi parempia säästökohteita kuin vanhukset. Omaisten tulisi olla aktiivisia. Meilläkin uhattiin väen vähennyksellä, jolloin huomaattani kerroin muutamalle omaiselle, jotka ottivat asian hoitaakseen ja valittavat lääniin. Säästöt eivät menneet läpi, vaan henkilökuntaa jouduttiin lisäämään. Kyseissä paikassa ensimmäiset saivat 8 aikaan, ja viimeiset saivat aamupuuron 10 aikaan. Potilaita 12 ja 2 hoitajaa, joille kuuluu ruuan jakaminen ja kaikki potilaat lähes- tai täysin autettavia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jälleen ovat hoitajat päässeet otsikoihin!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710176730617_uu.shtml

Kyllä sitä kaikenlaisia näköjään ammattikuntaan mahtuu..

Ja tuosta yöpuulle laitosta, Kemi ei todellakaan ainoa paikka,

aivan liian monessa paikassa tuota näkee.

Valitettavasti...

Voisitko toistaa, mitä sanoit sen jälkeen kun olit sanonut:

”nyt kuuntele hyvin tarkkaan” ?

Link to comment
Share on other sites

Hirveetä! Kun ihminen on vanha ja muistihäiriöinen, niin hoitamiseen tarvitaan paljon ammattitaitoa. Ei ole ihan jokanaisen/ -miehen työtä. Luulenpa, ettei itselläni rahkeet riittäisi.

Link to comment
Share on other sites

Jälleen ovat hoitajat päässeet otsikoihin!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710176730617_uu.shtml

Kyllä sitä kaikenlaisia näköjään ammattikuntaan mahtuu..

Ja tuosta yöpuulle laitosta, Kemi ei todellakaan ainoa paikka,

aivan liian monessa paikassa tuota näkee.

Valitettavasti...

Eipä ole...jo silloin 90-l puolessa välissä jolloin olin vanhainkodissa töissä iltahoitajat rupesivat laittamaan vanhuksia yöpuulle klo 17.00 jälkeen jotta yhdelle yökölle ei kasaannu niin paljon yöpuulle laitettavia. 

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

Mä en vaan ymmärrä, miksi on hirvee häly siitä milloin yövaatteet laitetaan päälle? Se kai ei ole oleellista hoidon kannalta?

Monet vanhukset ovat hyvin väsyneitä, eikä siinä ihan osaa sanoa milloin he menevät yöpuulle, koska lepäilevät sängyssä pitkin päivää. Ne jotka ovat väsyneitä, menevät aikaisemmin mukkumaan, ne jotka haluaa, saa valvoa. Kuitenkin niin että kaikilla on yöpaita päällä kun yökkö tulee. Näin ainakin meillä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...