Jump to content
MAINOS

Miksi nyt on erityisen tärkeää olla Tehyn jäsen?


OldOne

Recommended Posts

Tehyn valtuusto päätyi yksimielisesti hylkäämään tarjotun sopimuksen, koska se olisi tuonut tehyläisten ansioihin tasokorotusta vain noin 50 euroa kuukaudessa. Mikäli sopimus olisi hyväksytty, olisimme 2,5 vuoden jälkeen edelleen samassa palkkakuopassa. Myös työvoimapula pahenisi edelleen.

Tehy ajaa korotuksia koko koulutetulle hoitohenkilöstölle eli toisen asteen ja korkea-asteen koulutetulle hoitohenkilöstölle. Valtuusto arvioi, että ajankohta palkka-asian hoitamiselle on nyt otollinen.

Järjestöllinen valmiutemme on erittäin hyvä. Valtaosa tehyläisistä on valmiita lakkoon. Julkinen talous on tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa, joten yhteiskunnalla on varaa vastata korkeammista korotuksista hoitajille. Sosiaali- ja terveydenhuollossa on paheneva työvoimapula. Tämä on realiteetti, jota poliittiset päättäjät ja kuntatyönantaja eivät voi lopulta sivuuttaa.

Tehyläisten palkka-asiaa ei hoida kukaan muu kuin tehyläiset itse. Meillä on nyt hyvä mahdollisuus saada korkeammat korotukset, kunhan vain pysymme jämäkkänä tavoitteidemme takana. Tavoitteen toteutumiseen tarvitsemme kaikkia jäseniämme.Olemme saaneet viimeviikkoina myös paljon uusia jäseniä.

Työtaisteluvaroituksen jättämisestä tai mahdollisista lakkomalleista ei ole vielä tehty päätöksiä. Tehyn valtuusto kokoontuu tekemään niitä 9.10.2007. Mikäli lakkoa joudutaan käyttämään, ei malli kuitenkaan tule olemaan samanlainen kuin edellisessä työtaistelussa vuonna 1995.

Mikäli eroat Tehystä, uudelleen jäseneksi voit liittyä aikaisintaan kahden vuoden kuluttua mahdollisen lakon päättymisestä. Sen lisäksi oikeusturva- ja vastuuvakuutuksesitulee voimaan vasta 10 kk jäseneksi liittymisen jälkeen. (Vakuutuksesta voidaan korvata asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka aiheutuvat riita- tai rikosasian hoidosta jäsenen ollessa osapuolena. Kyse voi olla esimerkiksi työsuhteen päättämisestä, lomauttamisesta, palkasta tai jäsenen puolustamista syyteasiassa.)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Palkankorotusvaatimustemme toteutumisen kannalta ratkaisevan tärkeää on korkea järjestäytymisaste Tehyyn ja tätä kautta tuleva joukkovoima. Koulutetun hoitohenkilöstön palkkatason parantaminen on kaikkien alalla työskentelevien asia!

Muiden järjestöjen jäsenet eivät voi lähteä siitä, että Tehyn hankkimat korotukset automaattisesti tulisivat myös heille, mutta olemalla Tehyn jäsen, varmistaa korotusten saamisen!

Nyt jos koskaan kannattaa liittyä TEHYyn!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...