Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

TiukkaBlenda

Röntgenhoitajaksi ulkomaille?

Recommended Posts

TiukkaBlenda

Hei!

Yritänpäs tätä kautta saada vastausta mieltäni kaihertaneeseen kysymykseen, kun en googlettaakaan jaksa..

Eli onko kenelläkään tietoa, että missä maissa voi työskennellä röntgenhoitajana, ihan tällä Suomen koulutuksella(AMK)? Ja onko kokemuksia? Alkaa opinnot olla loppusuoralla, ja maailmalle tekisi mieli... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Säde

No tässä tulee jonkunlaista listaa, näissä maissa tiedän Suomalaisen rh:n työskennelleen:

Ruotsi, Norja, Hollanti, Iso-Britannia, Italia, Saudi-Arabia, Saksa, Sveitsi..

Täydentäkäähän muut listaa!

Jokainen maa määrittelee itse vaatimukset meidän alan töihin, joten jos sinulla on joku maa jo kiikarissa, ala ottamaan selvää vaaditusta koulutuksesta ja työkokemuksesta sekä kielitaidosta. Röntgenhoitajaliitto ja Tehy auttavat sinua varmasti käytännön asioissa (olettaen että olet jäsen, suositeltavaakin kun lähtee ulkomaille).

Tsemppiä ja suosittelen, ulkomailla oleilu avartaa kummasti maailmankatsomusta!

Share this post


Link to post
Share on other sites
TiukkaBlenda

Sekin käynyt mielessä, että kannattaakohan sitä ihan vielä näin keltanokkana lähteä? Et kannattaisko ensin kerätä Suomenmaalta kokemusta ja sitten vasta...? Tai no onhan niillä työnantajilla tietenkin omat vaatimuksensa, että ottavatko edes keltanokkia.. ;) Mutta niin, muiden kokemuksia olisi todella mahtava kuulla!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pagba

Melkein kymmenen vuotta sitten lähdin Norjaan töihin melko uutena röllinä. Työkokemusta sädehoidosta oli vain muutama kuukausi ja välissä oli yli vuosi työttömyyttä. Pääsin maahan kielikurssin kautta ja tutkintoni hyväksyttynä. Sädehoito on siitä kiva ala, että työkavereita on koko ajan ympärillä. Jollei tajua mitään puhelimesta kuuluvasta molotuksesta, sen kun antaa luurin alkuasukkaalle. Diagnostiikassa voi joutua yksikseen röntgenosastolle kuten yhdelle kollegalle kävi heti toisena työpäivänä. Se kyllä kannustaa oppimaan rivakammin kieltäkin. Potilaat vain nauroivat kun hän kehotti heitä nostamaan pierua kun takapuolta piti saada kohotettua tutkimuspöydällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Twindouble

Itse olen ollut opiskeluaikoina kolme kesää kesätöissä Ruotsissa. Sain valita työpaikan jo ensimmäisen vuoden opiskelijana, niin suuri pula siellä oli, ja palkkakin oli jo suomalaisen kokeneen hoitajan tasoa ekana vuonna. Nousi siitä tietenkin joka kerta. Kovasti yrittivät houkutella sinne töihin valmistuttuanikin suoraan koulunpenkiltä, mutta en perhesyistä voinut lähteä. Kokemus oli erinomainen, ja antoi paljon oppia suomalaiseen työuraani.

Ruotsinkielentaitoni oli todella huono lähtiessäni sinne töihin, nyt puhun sitä sujuvasti, ja työmahdollisuudet Suomessakin siis paranivat. Olin töissä Huddingessa, joten pääsin kokemaan todella ison yliopistosairaalan radiologian koko kirjon. Monet työkaverit olivat suomalaisia, jopa molemmat lähimmät esimiehet! Ruotsissa henkilökuntaa ei vedetä niin piippuun työnteolla, vaan siellä kulttuuriin kuuluu, että työpaikalla pitää olla kivaa, varsinkin sijaisilla, jottei ne lähtisi tiehensä. Henklökuntaa on enemmän kuin Suomessa olisi, vaikka valittavat hoitajapulasta, koska siellä hoitajia pitää olla oikeasti riittävästi eikä vain niin paljon, että hommat saa juuri ja juuri tehtyä, kuten Suomessa. Kokemukseni työnteosta Ruotsissa on erittäin positiivinen. Jos elämä olisi pelkkää työntekoa, lähtisin sinne mielelläni vaikka lopullisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Napinpainaja

Moro.

Onks kellään täällä kokemusta tai tietääkö kukaan röntgenhoitajaa jolla olisi kokemusta työskentelystä pallon toisella puolella, elikkäs kenguru-maassa? Onkos kuinka vaikeaa tuota koulutustaan hyväksyttää sinnepäin?

Olen jo keskustellut hoitsuja välittävän firman kanssa vähäsen, mutta ainakaan juuri kyseinen firma ei ole röntgenhoitsuja vielä välittänyt. Alkoivat asiaa toki selvittää ja suunnitella, mutta nyt kiinnostais oikeet kokemukset jos joku tääl tietäs mittää?  huh.gif

Alko houkuttaan lähtö, kun jostain syystä tuo työsuhde on vähä niinkuin katkolla ihan kohta...  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pagba

Aussit kiinnostavat minuakin, vaikka joutuisin joka kapakassa puolustamaan suomalaisten mainetta kovina ryyppymiehinä. Nykyinen elämäntilanteeni ei kylläkään sallisi kaupungin vaihtamista, saati sitten maan. Yksi sairaanhoitaja on peräti ollut hommissa sielläpäin, mutta paikallinen työkulttuuri kiteytyi näin: "Tehdään 10 tuntia töitä päivässä eikä silti saada mitään aikaiseksi." Hän halusi takaisin Australiaan, muttei töihin.

Selvitellään asiaa. Se on ihmeellistä kuinka paljon netti kertoo jos osaa kysyä oikeassa paikassa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...