Jump to content
MAINOS

Hoitohenkilöstön ammattietiikkaa nostattamassa


Guest Liisa Ihmemaassa

Recommended Posts

Guest Liisa Ihmemaassa

Näinä epäluulon ja hoitohenkilökunnan moraalinrappeutumisen johdosta, on otettava järeämmät aseet käyttöön. Pois väkivalta, virheet, lääkitykset ja terapiat; kaikki minkä-avulla ammatikuntaamme on voitu loata. Tässä alustava toimintasuunnitelma:

kaikki reseptit on toimitettava työnantajalle viimeiseltä 10 vuodelta. Lisäksi kelalta haetaan kopiot suoritetuista korvauksista, jokaisesta erillinen lappu, kahtena kappaleena. Toinen kappale leimautetaan verotoimistossa, toinen käännetään varmuuden vuoksi toiselle kotimaiselle kielelle.

Jokaisen hoitajan on tiedettävä, että työnantajalla on lupa 6-8 kertaa vuodessa tarkistaa kotisi lääkekaapin sisältö. Tästä syystä vara-avain on syytä jättää oman työyksikkösi neuvontaan.

Mikäli lähikaupassasi kuulet äänimerkin ( pilli tai vihellys), tyhjennä välittömästi laukkusi ja taskujesi sisältö lattialle. Astu askel taakse päin ja odota, että tarkastaja antaa sinulle kirjallisen luvan jatkaa ostoksia.

Mikäli kuljetat mukanasi Buranaa tvst. pyydä puolisoltasi tai naapuriltasi todistus siitä, montako tablettia oit aamulla mukaasi. Esitä tämä todistus aina tarkastajalle, jotta voidaan päätellä lääkkeiden kulutus. Tarvittaessa avuksi voidaan pyytää kaupanhenkilökuntaa, mikäli laskutoimitus on vaikea.

Mikäli joudut lääkärin määräyksestä käyttämään kuurilääkkeitä, esim antibiootti, ne toimitetaan työnantajalle tai hänen edustajalleen ( esim. kirjastonhoitaja/opettaja/myyntiedustaja) jotta varmistutaan asianmukaisesta käytöstä. Lääkkeen annostelu tapahtuu heidän toimesta. Muista myös ensimmäisessä kohdassa mainitut viralliset kopiot verotoimistoon sekä kääntäjälle.

Jokainen työntekijä antaa virtsanäytteen työvuoroon tullessaan siihen tarkoitetussa näytteenotto WC:ssä. Luotettavuussyistä WC:n tulee sijaita näkyvällä paikalla ja aina mukaan saattaja. Toinen vaihtoehto on rakentaa erityinen WC, jossa seinät ovat läpinäkyvää materiaalia. Virtsanäyte tutkitaan mahd. huumaavien aineiden käytön havaitsemiseksi.

Lääkkeenjako huoneessa tulee olla aina väh. 3 henkilöä; ensimmäinen jakaa lääkkeet, toinen tarkistaa lääkkeet ja kolmas arvioi vilpin mahdollisuuden. Mikäli aavistus vilpistä nousee, ilmoitetaan siitä välittömästi kuuluvalla äänimerkillä ! Eturistiriitojen välttämiseksi, tilanteen arvioinnin suorittaa tähän nimetty henkilö esim. huoltomies. Tilapäisen valtakirjan voidaan antaa myös omaiselle.

On syytä muistaa, että jokaisen velvollisuus on tarkkailla työtoverinsa käyttäytymistä. Työyksiköt ovat velvoitetut järjestämään -oletko kunnossa- ratoja, joihin epäilyttävästi käyttäytyvä työtoveri ohjataan. Radalla tulee osoittaa seuraavat taidot; 1. kävellä suoraan, silmät sidoittuina  viivaa pitkin. 2. Syödä eväänsä ja pedata potilasvuode, jossa makaa liikuntakyvytön henkilö; nämä siis samanaikaisesti. Mikäli liikuntakyvytöntä potilasta ei löydy, palkataan hänet kohtuullista korvausta vastaan työvoimatoimistosta. 3. Muistaa 17 viimeisen potilaan sotu ja puhelinnumero ulkoa.

Väkivaltainen käyttäytyminen on tuomittavaa. Mikäli havaitset työtoverissasi mustelman, naarmun, hiusten harventumista ( huomioitava mahd. tukistus/hiusten repiminen riita tilanteessa), irronneen napin tai muuta epäilyttävää 1 ) Ilmoita poliisille ja jätä tutkintapyyntö. 2) Eristäkää työntekijä. Lepositeiden käyttö on sallittua. Jokainen työntekijä on koulutettu kiinnipito tekniikkaan jossa ei toisen ihmisen arvokkuutta häpäistä, eikä kiinnipideltävää satuteta. 3). Soita ko. henkilön ala-asteen 1-2 luokan opettajalle ja kysele mahd. tausta tiedot valmiiksi. Sairaalan johto käsittelee aina nämä tilanteet välittömästi, epäilyksen uhan alle joutuneen henkilön voi kuljettaa Ylilääkärin huoneen edustalle odottelemaan. Mikäli hän ei ole paikalla lähikoulut ovat varanneet tiloja säilytystä varten.

Alkoholinkäyttöä on helppo tarkkailla. kuka tahansa voi antaa ennalta sovitun äänimerkin, tällöin jokaisen taskusta on löydyttävä alkometri. Sen jälkeen etsitään itselle pari ja puhalletaan arvot promillemäärän havaitsemiseksi. Arvot tarkistutetaan viereisellä parilla. On suotavaa, että valitset parin, jota et entuudestaan tunne; tämä lisää samalla hoitohenkilökunnan vuorovaikutustaitoja.

Mikäli ikinä, koskaan työntekijä joutuu käyttämään yhdenkään tabletin PKV-lääkkeitä, tatuoitakoon hänen otsaansa samainen punainen kolmio, mikä lääkepakkauksessakin on. Näin toisetkin osaavat varoa mokomaa huumehörhöä. Tämä vinkki saatu asiaanpaneutuneelta kolleegalta.

Ja viimeisin, mutta ei vähäisin; Omainen on aina oikeassa, AINA ! Nyt ei kertakaikkiaan enää tukeuduta koulutukseemme vaan myönnetään ihan rehellisesti, että oikeassahan te aina olette olleet. Oli vaan niin vaikea myöntää sitä. Ja että tuntuu hienolta ja turvallislta, että omaiset hoitavat nyt pääasiassa lääkehoidon osastoilla ja kotona.Lääkkeet, joiden kohdalla ei suurta väärinkäytönriskiä ole, jätetään työyksiköiden hallintaan esim. kalkkitabletit. Näin kohotetaan itsetuntuo; meillä on sentään jotain, jolla hallitsemme ja ylläpidämme imagoamme.

Tervetuloa siis kaikki kynnellekykenevät kohottamaan hoitoalanhenkilöstön ammattietiikkaa, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja alan arvostusta. Etenkin media, muistakaa meitä. Mitä sitä niistä palkoista höpistä; huomenna varmaan irtoo taas jotain uutta mehukasta...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • 1 year later...

Vastikään luin jostain kommenttia, että lääkevarkaudet ovat sairaaloissa lisääntyneet. Jutussa tuotiin myös esille, että asialla on lähihoitajat ja sairaanhoitajat. huh.gif

Jos luovut tupakasta, viinistä ja rakastelusta, et itse asiassa elä kauemmin, elämä vain tuntuu pidemmältä. (Clement Frend)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...