Jump to content
MAINOS

Irtisanominen koeajan jälkeen?


ampparitar

Recommended Posts

Kuinka pitkiä yleensä koeajat ovat hoitoalalla ja osaako kukaan sanoa millä perusteilla työsopimusta ei kirjoitetakkaan koeajan jälkeen?Kävi nimittäin niin, että hain toimea johon tiedän taatusti olevani pätevämpi kun henkilö joka siihen valittiin.Nyt sitten odottelen et kyseisen valitun koeaika menee umpeen koska tunnen tyypin ja tiedän ettei tule kyseisessä hommassa pärjäämään. :(

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tietääkseni koeaika on tavallisemmin 3-4kk. Syitä, miksi sopimusta ei jatkettaisi, on monia. Syy voi olla esim. sopeutumattomuudessa työyhteisöön, mielenkiinnon puutteessa tai juuri pätevyyden puutteessa. Luultavasti on kuitenkin aika harvinaista, ettei sopimusta jatkettaisi.

Viisasteleva ajattelee harvoin, ajattelija viisastelee vielä harvemmin.

Link to comment
Share on other sites

Koeaika on yleensä kunta-alalla 3 kk.

Asiaa koskeva lainsäännös on työsopimuslain (55/2001) 1:4 §:

4 § Koeaika. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia työnteon aloittamisesta alkavasta, enintään neljän kuukauden pituisesta koeajasta. Jos työnantaja järjestää työntekijälle erityisen työhön liittyvän koulutuksen, joka kestää yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta, koeaika saadaan sopia enintään kuuden kuukauden pituiseksi.

Kahdeksaa kuukautta lyhyemmässä määräaikaisessa työsuhteessa koeaika saa olla enintään puolet työsopimuksen kestosta.

Jos työnantajaa sitovassa työehtosopimuksessa on määräys koeajasta, työnantajan on ilmoitettava tämän määräyksen soveltamisesta työntekijälle työsopimusta solmittaessa.

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...