Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

ampparitar

Irtisanominen koeajan jälkeen?

Recommended Posts

ampparitar

Kuinka pitkiä yleensä koeajat ovat hoitoalalla ja osaako kukaan sanoa millä perusteilla työsopimusta ei kirjoitetakkaan koeajan jälkeen?Kävi nimittäin niin, että hain toimea johon tiedän taatusti olevani pätevämpi kun henkilö joka siihen valittiin.Nyt sitten odottelen et kyseisen valitun koeaika menee umpeen koska tunnen tyypin ja tiedän ettei tule kyseisessä hommassa pärjäämään. :(

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Kidella

Tietääkseni koeaika on tavallisemmin 3-4kk. Syitä, miksi sopimusta ei jatkettaisi, on monia. Syy voi olla esim. sopeutumattomuudessa työyhteisöön, mielenkiinnon puutteessa tai juuri pätevyyden puutteessa. Luultavasti on kuitenkin aika harvinaista, ettei sopimusta jatkettaisi.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Lääkärihoitaja

Koeaika on yleensä kunta-alalla 3 kk.

Asiaa koskeva lainsäännös on työsopimuslain (55/2001) 1:4 §:

4 § Koeaika. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia työnteon aloittamisesta alkavasta, enintään neljän kuukauden pituisesta koeajasta. Jos työnantaja järjestää työntekijälle erityisen työhön liittyvän koulutuksen, joka kestää yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta, koeaika saadaan sopia enintään kuuden kuukauden pituiseksi.

Kahdeksaa kuukautta lyhyemmässä määräaikaisessa työsuhteessa koeaika saa olla enintään puolet työsopimuksen kestosta.

Jos työnantajaa sitovassa työehtosopimuksessa on määräys koeajasta, työnantajan on ilmoitettava tämän määräyksen soveltamisesta työntekijälle työsopimusta solmittaessa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×