Jump to content
MAINOS

Terveysterroristit


dino

Recommended Posts

Suomalaisessa mediassa ja julkisessa keskustelussa hyvin näkyvään osaan on noussut viimeisten vuosien aikana "oppineiden" ihmisten antama terveyskasvatus ja kansalaisten holhoava neuvonta. €Älä syö eläinrasvoja, älä polta tupakkaa, älä juo alkoholia. Jos näin kuitenkin teet, olet huono ihminen, heikkoluonteinen ja huonosti käyttäytyvä häviäjä ja sinua saakin arvostella".

No, näinhän ei tietenkään suoraan sanota, mutta rivien välistä viesti on kyllä hyvin helposti luettavissa. Lehtiä lukiessa ja TV:tä katsellessa tulee usein tunne että nämä terveysterroristit ovat ihmisiä joille ei riitä se että itse elävät terveellisesti ja omasta mielestään moitteettomasti. Heillä on jostakin syystä suunnaton halu minimoida kanssaihmisten vähäiset nautinnot heidän elämästään tai vähintään syyllistää ja heristää sormeaan heille.

Terveysterroristin puheiden ja kirjoitusten tukena on vino pino tutkimustuloksia siitä kuinka monta prosenttia sitä ja tätä syntiä tekevistä sairastuu ennen tätä ja tuota ikävuotta. Kuitenkin peruslähtökohtana ja motiivina kaikelle tälle asennekasvatukselle on näiden "itseaiheutettujen" sairauksien myötä syntyvät kustannukset yhteiskunnalle eli meille veronmaksajille. Nämä lähes pyhimykset kokevat joutuvansa maksumiehiksi toisten sairauksille ja hoidoille jotka ovat syntyneet heidän elintapojen seurauksena. Mutta onko tämä kaiken kansan valistaja ajatellut milloinkaan miten tämä kaikki ahdistava terrori vaikuttaa yksilön kannalta ja mikä on tällaisen valistusmuodon todellinen hyöty? Se missä nämä ohjeiden antajat taatusti onnistuvat on siinä että harva pystyy enää ilman huonoa omaatuntoa juhlimaan ja herkuttelemaan, ottamaan saunakaljaa tai saatikka polttamaan iltasavuja.

Otetaanpa esimerkiksi tämä savuton sairaala-villitys joka on levinnyt jo lähes koko suomenmaahan. Jos hoitaja polttaa, niin hän on sairaalajohdon mielestä automaattisesti epäammatillisempi, huonompi työntekijä, laiskempi ja kalliimpi työnantajalle. Tupakoiva hoitaja maksaa niin ja niin paljon työnantajalle vuodessa, on sairaslomilla, lintsaa töistään yms. Näistä julkisuudessa jatkuvasti toistetuista väitteistä on jo nyt muodostunut ns. virallinen totuus vaikka arkitodellisuus on hyvin usein jopa aivan päinvastainen.

Silläkö ongelmat poistuvat että ylilääkäri antaa sairaalalle mahtikäskyn savuttomasta sairaalasta ja "ongelmahoitajat" kiireen vilkkaa parantavat tapansa? Näin ainakin uskoo erään isohkon pohjanmaalaisen sairaanhoitopiirin sairaalajohtaja joka julkisuudessa on antanut ymmärtää että 40% hoitajista lopetti tupakoinnin hänen käskystään! Kukapa mahtaa uskoa moista? Väitän että tuollaisella käskyttämisellä ei tupakoivat hoitajat vähene vaan suomalaisen luonteen tuntien pikemminkin päinvastoin. Ja ainakin usko työyhteisön tasavertaisuudesta, demokratiasta ja työpaikan suvaitsevaisuudesta romahtaa työntekijöiden silmissä. Salatupakointi lisääntyy näiden päätösten myötä automaattisesti ja yhteishenki joutuu koetukselle työyhteisössä koska ihmiset joutuvat rikkomaan ohjeita ja sääntöjä. On sitä aikoihin eletty kun eläkeikää lähestyvät sairaalan työntekijät joutuvat piileskelemään puskissa tupakalla aivan kuin murkkuikäisenä. Vaikka itse en enää poltakkaan, niin tekisi joskus mieli liittyä tuohon paheellisten salapolttajien joukkoon ihan vaan myötätunnosta heitä kohtaan...

Toinen kestoaihe terveysterroristeilla on ihmisten epäterveelliset ruokailutottumukset, liiallinen eläinrasvojen syönti, liikunnan puute näistä synneistä seurauksena tuleva ylipaino. Viimeisimmäksi entinen pääministerimme Esko Aho otti kantaa suomalaisten ylipainoon. ( http://www.ess.fi/cgi-bin/uusinetlari/index.pl?osasto=2 ) Sinänsä rehellisesti tämä talousvaikuttaja painottaa laihduttamisen olevan tärkeää nimenomaan yhteiskunnan ja terveydenhuollon huonon rahoitustilanteen vuoksi, eikä niinkään yksilön hyvinvoinnin kannalta. Ensimmäiseksi Ahon mielestä olisi ns. roskaruoat kiellettävä kansalaisilta!

Kieltoja, käskyjä ja rajoituksia! Niilläkö se tämäkin ongelma ratkeaa? Se mitä terveysterroristit saavat aikaan ravintotottumuksiin liittyvissä ohjeissaan - ilmeisesti ajattelemattomuuttaan -  on hyvin huolestuttavaa. Yhä suuremmaksi ongelmaksi yhteiskunnassa on nousemassa nuorten tyttöjen syömishäiriöt kuten anoreksia ja bulimia. Valistajat eivät ota huomioon että myös herkässä iässä olevat lapset ja nuoret näkevät nämä ylipainoisille aikuisille suunnatut lehtikirjoitukset ja tv-ohjelmat ja heihin nämä opit ja ihannenaisen stereotypiat uppoavat liiankin hyvin. Se ei voi kertakaikkiaan olla aivan normaalia jos 10 vuotiaat tytöt laihduttavat joukolla ja välttelevät lihaa ja maitoa koska €niistä tulee läskiä € Tämän ikäisten lasten pitäisi elää lapsen elämää, syödä terveellisen monipuolisesti, liikkua leikin varjolla eikä laihduttaa ja seurata jokaista suupalaa jonka suuhunsa pistää.

Totta kai terveelliset elämäntavat ovat tavoiteltava asia ja hyvin monesti parantavatkin ihmisen elämänlaatua - joskus jopa pituutta. Mutta näihin elämänmuutoksiin pitää kannustaa positiivisella asenteella eikä käskeä ylhäältä päin. Ja jos ihminen päättää tehdä elämäntaparemontin, niin se päätös pitää lähteä yksilön omasta halusta ja tahdosta. Kyllä suomalainen edelleen on sellainen, joka "vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään". Eli jääräpää mikä jääräpää - varsinainen oman polun tallaaja loppuun saakka. Tietysti nykyään kun pahimmassa tapauksessa alkaa olemaan jopa työpaikka vaakalaudalla elämäntapojen vuoksi, niin kyllähän sitä voi joutua vanhempikin konkari nöyrtymään.

Mutta voiko tämänkaltaisesta kielloilla ja määräyksillä johdetusta työyhteisöstä löytyä kuitenkin avoin ja suvaitsevainen työilmapiiri jossa hoitajat ahertavat innoissaan ja tekevät yhdessä hyvää taloudellista tulosta? Tuskin!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • Replies 160
  • Created
  • Last Reply
Guest Marsalkka

  Jos hoitaja polttaa, niin hän on sairaalajohdon mielestä automaattisesti epäammatillisempi, huonompi työntekijä, laiskempi ja kalliimpi työnantajalle. Tupakoiva hoitaja maksaa niin ja niin paljon työnantajalle vuodessa, on sairaslomilla, lintsaa töistään yms. Näistä julkisuudessa jatkuvasti toistetuista väitteistä on jo nyt muodostunut ns. virallinen totuus vaikka arkitodellisuus on hyvin usein jopa aivan päinvastainen. 

Tottahan se on, että jos käyt esim. kerran tunnissa vaikka 5 min tupakkatauolla (muiden taukojen lisäksi) tulee siitä 40min/työpäivä. Itse en siitä välitä kauan tupakoitsijat viettävät aikaa savuttamassa, kunhan hoitavat hommansa ja ne eivät kaadu muiden niskaan... :P

Vietänhän itsekin ainakin kolme varttia ruokiksella ja lähden aikaisemmiin aina kun voin :) hommat kuintenkin hoidan niin ettei tule sanomista. O:-)

Link to comment
Share on other sites

Allekirjoittaisin koko dinon kolumnin, olen täysin samaa mieltä.

Mitä tuohon tupakanpolttoon menevään aikaan tulee, niin voin sanoa, että minulla menee ruokataukoon ja siihen röökaamiseen 15min, kun samassa ajassa muut työtoverini eivät ole ehtineet vielä haarukallaan sapuskaan koskea. Jos on kiire, niin sitten vedetään sätkät joskus kun taas on aikaa. On ihan puppua yleistää tuotakin asiaa ja puska Jussiksi en suostuisi ryhtymäänkään.

Nainen paranee taudista kuin taudista, kun hän saa tietää sen kuuluvan vanhenemisen merkkeihin.

Link to comment
Share on other sites

Guest sairaanhyvä

;)jospa me hoitotyöntekijät alamme sitten priorisoimaan ketä hoidamme,  lihavia, vankilassa olleita, kansanedustajia, hyvätuloisia, alkoa käyttäviä, tupakoivia, rumia, epämiellyttäviä, liian vanhoja, askoehoja, yksinhuoltajia, yms...

koska kaikilla näillä ja paljon muillakin on varmasti jotain itseaiheutettua elintapasairauden tynkää....

Jollainhan nimensä on lehtiin saatava ja Aho nyt keksi sit lihavuuden, ite varmaan tupakoi ja alkottelee kun ei niitä maininnut synneiksi...

Link to comment
Share on other sites

Guest Toimi

Hyvä kolumni. Jäin miettimään, että tarkoitetaanko terrorismilla tässä yhteydessä vain pakkokeinoja ja kieltoja. Jäi myös auki kysymys, että milloin on kyse terveyden edistämisestä ja milloin terveysterrorismista. Hyvin (siis ei huonosti)  ;D  provosoiva teksti. Piti lukea kahteen kertaan ennen kuin kommentoin.

Mielestäni nuorten syömishäiriöillä ei ole paljoakaan tekemistä terveysterrorismin kanssa, ainakaan siinä merkityksessä kuin terveysterrorismin itse ymmärrän. Sanoisin, että ns. kolmas valtiovalta eli media on osaltaan vastuussa laihdutus- ja syömisongelmista. Sitä ei kai lasketa terveysterrorismiksi?

Mielestäni pahimpia "terveys"terroristeja ovat lääketeollisuuden edustajat. Tästä taas voisikin kirjoittaa kokonaan toisen jutun. Hyvä idea tämä kuukauden kolumni. (Vaihtuuko se tosiaankin vain kerran kk:ssa?)

Link to comment
Share on other sites

Jäin miettimään, että tarkoitetaanko terrorismilla tässä yhteydessä vain pakkokeinoja ja kieltoja. Jäi myös auki kysymys, että milloin on kyse terveyden edistämisestä ja milloin terveysterrorismista.

Oma mielipiteeni kolumnissa esittämistä mielipiteistä huolimatta on se että asiallista, ohjaavaa ja rakentavasti esitettyä terveysneuvontaa pitää ehdottomasti olla. Terveysterrorismiksi neuvonta muuttuu siinä vaiheessa kun neuvot ja ohjeet muuttuvat käskyiksi, kielloiksi ja laeiksi.

Mielestäni nuorten syömishäiriöillä ei ole paljoakaan tekemistä terveysterrorismin kanssa, ainakaan siinä merkityksessä kuin terveysterrorismin itse ymmärrän. Sanoisin, että ns. kolmas valtiovalta eli media on osaltaan vastuussa laihdutus- ja syömisongelmista. Sitä ei kai lasketa terveysterrorismiksi?

Mutta eikös terveysterroristi käytäkin juuri mediaa hyväkseen saadakseen ajatuksiaan julkisuuteen? Ja mistäs nuoret saavat vaikutteet voimakkaimmin jollei mediasta. Myös terveyteen liittyvissä asenteissa ja malleissa.

Hyvä idea tämä kuukauden kolumni. (Vaihtuuko se tosiaankin vain kerran kk:ssa?)

Jos ylläpito saa foorumin jäseniltä laadukkaita kolumneja runsaasti, niin eipä kai mikään estä vaihtamasta kolumnia useamminkin. Perusideana kuitenkin oli että pidetään yhtä kolumnia etusivulla pidempään jotta harvemminkin foorumilla käyvät löytävät sen.

Ei muuta kuin Toimi ja muut näppis sauhuamaan niin päästään valitsemaan seuraavaa kolumnia!

Link to comment
Share on other sites

Ai kuin ihanaa, en olekaan ainoa joka on miettinyt ihan samoja juttuja! Nykyään kun meitsillä on ollu kunnia ja ilo saada terveyden edistämisen koulutusta jo useita vuosia (ensin koko lähärikoulun ja sitten vielä täällä AMK:ssa kokonainen itsenäinen opintojakso ainoana Suomessa!) niin siitä on tullut minulle oikeastaan vähän punainen vaate juuri näiden terroristien intoilun takia. Oli kuitenkin lohdullista huomata, tenttimateriaalia päntätessäni, että terveyden edistämisen nimissä paitsi voidaan tehdä paljon pahaa mutta näyttäisi olevan myös parempi tapa terveyttä edistävän toiminnan toteuttamiseksi ja se on ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin - kokonaisuuden- ja elämänhallinnan tukeminen. Valitettavasti se unohtuu näiltä apostoleilta jotka putkinäköisesti saarnaavat vain yhtä ainoaa totuutta. Terveyden edistämisen koulutuksessa ja terveyttä edistävää toimintaa suunniteltaessa unohdetaan niin usein se perusasia, että ihminen on moniulotteinen kokonaisuus. Niin oikea kuin totuus juuri esim. tupakan vaarallisuudesta onkin, se ei ole yksin autuaaksi tekevä. Kiitän kolumnista ja sen kirjoittajan rohkeudesta. Kun itse olen samansuuntaisia ajatuksia joskus yrittänyt tuoda esille, on ympäristö tuominnut minut välittömästi ammattitaidottomaksi, epäammatilliseksi, hirvittävän lapselliseksi ja ties miksikä muuksi ...  :-

Link to comment
Share on other sites

Heinäveden kunta pistää terveysterrorin saralla parhaimmaksi; kaikilta kunnan työntekijöiltä kielletään tupakointi koko työajalta - myös ruoka- ja kahvitauoilta.

Siis enää ei kunnan raksamies polta ruokailun päätteeksi sätkää - ei ainakaan luvallisesti.

http://www.kuntalehti.fi/uploaded/template/asp/kl_perustyyli_0.asp?version=30237&category=49

Link to comment
Share on other sites

Eikös fascismi ja kansallissosialismi tapettu jo 40-luvulla?

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Tiikeri

[Dino ja muut puhuitte asiaa!Yhtä asiaa en ole ymmärtänyt,enkä varmaan tule ymmärtämäkään,nimittäin terveyden edistäminen.Ylhäältäpäin tulevaa "käskemistä"voisi kutsua myös TERVEYDEN EDISTÄMISEKSI,joka on sanahirviönä ja merkitykseltään on yhtä epäilyttävä kuin hoitotiede!Meillä on jopa koulussa oppiaineena terveyden edistäminen ja se on kyllä ollut aivan uskomatonta pullshittiä,ope on voivotellut liikakilojaan ja tehty ryhmiksiä eri-ikäisten terveydestä jne...Tiedän toki,että terveyden edistäminen on pitkälti ihmisten omien asenteiden muuttamista,mutta valitettavasti se aika karvaasti maistuu silti tuputtamiselta kuin jossain uskovaisten piirissä.

Tämä kansanterveysohjelmakin tavoitteineen näyttää hyvältä,mutta mitkä ovat keinot?Valistamista,joka pursuaa jo korvista.Itse olen terveellisten elintapojen noudattaja ehkä liiankin kanssa ja kohdallani valistukselle ei ole tarvetta,mutta silti ärsyttää se iänikuinen puhe tupakoivista ja lihavista ihmisistä.Samat laulut on kuultu jo tuhansia kertoja ja silti lihavia on ja tulee olemaan...

Yhteiskunnassamme täydellisyyden tavoittelu menee joka areenalla liiallisuuksiin.Esim. Vuodeosastot ja hoivapaikat täyttyvät puolikuolleista luisista vääntyneistä mummoista,joiden ei anneta kuolla.Ei saa kuolla,ei lihota,ei polttaa,ei sitä ei tätä...

Joo niinku joku sanos,niin mäkin voisin ihan vaan tämän terveysterrorian takia ryhtyä vetää sätkää ym.Niin pirusti se ottaa herneeseen!!!Jokatapauksessa kevyt- ja terveysvaikutteiset tuotteet jätän kaupan hyllyyn jatkossakin,kunnon juustot ja jogurtit pitää olla(rasvasia tai ei)

Stm:n sivuilta kansanterveysohjelmasta:

Terveys 2015 on yhteistyöohjelma, joka toimii eräänlaisena kehyksenä terveyden edistämistoiminnalle yhteiskunnan eri alueilla. Se ei koske pelkästään terveydenhuoltoa, sillä väestön terveyteen vaikuttavat ennen kaikkea terveydenhuollon ulkopuoliset asiat, kuten ihmisten elämäntavat ja ympäristö. Ihmiset itse vaikuttavat päätöksillään ja toiminnallaan terveyteen, mutta myös arkielämän ympäristöissä, kuten päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla, asuma-alueilla ja liikenteessä voidaan edistää tai vahingoittaa terveyttä. Keskeistä ohjelman toteuttamisessa on alueellinen ja paikallinen yhteistyö yli hallintosektoreiden. Kunnilla on itsehallintonsa ja laajan toimivaltansa vuoksi hyvät mahdollisuudet edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

Ohjelmassa esitetään kahdeksan kansanterveyttä koskevaa tavoitetta sekä useita toimintaa linjaavia kannanottoja, jotka sisältävät haasteita eri tahoille: kunnille, elinkeinoelämälle, järjestöille jne. Kaikki tavoitteet koskevat keskeisiä ongelmia, joiden korjaaminen on mahdollista vain eri tahojen yhteistyönä. Useat tavoitteista ovat konkreettisia ja mitattavissa.

Tavoitteena on mm. vähentää nuorten miesten tapaturmaista ja väkivaltaista kuolleisuutta kolmanneksella sekä nuorten tupakointia siten, että vuonna 2015 enintään 15 % 16-18-uotiaista tupakoi. Ohjelmassa painotetaan, että myös ikääntyneiden sairauksia voidaan ehkäistä, toimintakykyä edistää ja siten tukea itsenäisen elämän edellytyksiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Heinäveden kunta pistää terveysterrorin saralla parhaimmaksi; kaikilta kunnan työntekijöiltä kielletään tupakointi koko työajalta - myös ruoka- ja kahvitauoilta.

Siis enää ei kunnan raksamies polta ruokailun päätteeksi sätkää - ei ainakaan luvallisesti.

http://www.kuntalehti.fi/uploaded/template/asp/kl_perustyyli_0.asp?version=30237&category=49

Link to comment
Share on other sites

HUS:sissa loppuu työaikana kessuttelu 1.11.2004 alkaen.. Vieraat eivät saa edes polttaa sairaala-alueella.

Yleisesti ottaen nämä terveysfascistit jotka eivät usko ihmisten kykyyn ajatella pitäisi laittaa supiloukkuun ja upottaa ojaan.. Nyt olisi ainakin hyvä syy aloittaa tupakointi uudestaan 1.11.2004 alkaen sairaala-alueilla ja työaikana.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

HUS:sissa loppuu työaikana kessuttelu 1.11.2004 alkaen.. Vieraat eivät saa edes polttaa sairaala-alueella.

Yleisesti ottaen nämä terveysfascistit jotka eivät usko ihmisten kykyyn ajatella pitäisi laittaa supiloukkuun ja upottaa ojaan..

Jos et pidä siitä, että muut kävelevät ylitsesi, nouse ylös lattialta.

Non sunt multiplicanda entia praeter necessitatem.

Link to comment
Share on other sites

Edelleen olisin kovasti kiinnostunut siitä, miten näitä kieltoja valvotaan ja mitkä ovat sanktiot? Itse olen työpaikalla luvannut lähteä kyselemättä vuoden palkan kans, jos tupakointi kielletään. En vapaaehtoisesti, mutta potkittuna. Eivät luvanneet. Ihme heepoja. Vuoden palkalla olisin jo jonkun aikaa makoillut - ja poltellut tupakkaa...

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Vanhana tupruttelijana ,nykyisin lopettaneena heittäsin faktaa tupakoinnista:

20 askivuotta polttaneista JOKA TOINEN  sairastuu COPD:hen ja 110 PEF:feillä ei pitkälle pötkitä ( ts. niin pitkälle kuin happirikastimenjohtoa riittää )

Aihe on tulenarka, enkä halua saarnata ja tottakai on jokaisen oma asia mitä tekee ( ei siis yhteiskunnan asia tehdä sääntöja tai sanktioita ), mutta jottei totuus unohtuisi...  :D

"You can't be as an tourist in your own life"

Link to comment
Share on other sites

Vanhana tupruttelijana ,nykyisin lopettaneena heittäsin faktaa tupakoinnista:

20 askivuotta polttaneista JOKA TOINEN  sairastuu COPD:hen ja 110 PEF:feillä ei pitkälle pötkitä ( ts. niin pitkälle kuin happirikastimenjohtoa riittää )

-Tupakkaa ei periaatteessa myydä alaikäisille; väittäisin lähes kaikkien tupakoitsijoiden tietävän sen olevan hengenvaarallista ja ottavan tietoisen riskin vapaaehtoisesti.

Aihe on tulenarka, enkä halua saarnata ja tottakai on jokaisen oma asia mitä tekee ( ei siis yhteiskunnan asia tehdä sääntöja tai sanktioita ), mutta jottei totuus unohtuisi...  8)

-Minusta tuo täytti holhoamisen kriteerit ihan hyvin.

t: Jio, vuosi lakossa, kaksikymmentä vuotta aktiivista röökaamista.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Vanhana tupruttelijana ,nykyisin lopettaneena heittäsin faktaa tupakoinnista:

20 askivuotta polttaneista JOKA TOINEN  sairastuu COPD:hen ja 110 PEF:feillä ei pitkälle pötkitä ( ts. niin pitkälle kuin happirikastimenjohtoa riittää )

-Tupakkaa ei periaatteessa myydä alaikäisille; väittäisin lähes kaikkien tupakoitsijoiden tietävän sen olevan hengenvaarallista ja ottavan tietoisen riskin vapaaehtoisesti.

Näin on. "Tupakka tappaa" - painatusta lienee vaikea ymmärtää väärin.

Aihe on tulenarka, enkä halua saarnata ja tottakai on jokaisen oma asia mitä tekee ( ei siis yhteiskunnan asia tehdä sääntöja tai sanktioita ), mutta jottei totuus unohtuisi...  :P

-Minusta tuo täytti holhoamisen kriteerit ihan hyvin.

t: Jio, vuosi lakossa, kaksikymmentä vuotta aktiivista röökaamista.

Ok, ok, tiesin astuvani notskiin  paljain jaloin.... 8)

"You can't be as an tourist in your own life"

Link to comment
Share on other sites

Nyt olisi ainakin hyvä syy aloittaa tupakointi uudestaan 1.11.2004 alkaen sairaala-alueilla ja työaikana.

Tätä samaa minä olen miettinyt, valitettavasti tuolla rikkeellä ei taida edes eläkkeelle päästä...

dino, 4 vuotta polttamatta.

Link to comment
Share on other sites

Guest tirlittan

Työnantajalla on ykskantaan työn direktio-oikeus eli oikeus päättää, mitä työmaalla saa tehdä.

Tupakalta haiskahtava terveydenhuollon työntekijä vaikuttaa epäammatilliselta. Itse olen tietyissä tilanteissa vaihtanut hoitopaikkaa ja uskon monen muun päättelevän samoin.

Link to comment
Share on other sites

Itse olen tietyissä tilanteissa vaihtanut hoitopaikkaa ja uskon monen muun päättelevän samoin.

-Tietyssä tilanteessa?

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Työnantajalla on ykskantaan työn direktio-oikeus eli oikeus päättää, mitä työmaalla saa tehdä. Tupakalta haiskahtava terveydenhuollon työntekijä vaikuttaa epäammatilliselta.

Kysehän kuitenkaan ei ole pohjimmiltaan itse tupakoinnista vaan siitä että työnantaja kohtelee henkilökuntaa - varsinkin hoitajia - kuin halpaa makkaraa. Tämän päivän systeemi hoitoalalla jossa käskytetään ylhäältä päin, tiedotetaan vaikekenemalla ja demokratia on näennäistä pitäisi olla jo historiaa. Muilla aloilla se alkaa ollakin, mutta hoitaala elää tässäkin asiassa vielä 70-lukua.

Saa nähdä tuleeko sitä päivää koskaan jolloin terveydenhuollon päättäjät tajuavat mitä nämä päätökset saa aikaan.

Link to comment
Share on other sites

]Kysehän kuitenkaan ei ole pohjimmiltaan itse tupakoinnista vaan siitä että työnantaja kohtelee henkilökuntaa - varsinkin hoitajia - kuin halpaa makkaraa. Tämän päivän systeemi hoitoalalla jossa käskytetään ylhäältä päin, tiedotetaan vaikekenemalla ja demokratia on näennäistä pitäisi olla jo historiaa. Muilla aloilla se alkaa ollakin, mutta hoitaala elää tässäkin asiassa vielä 70-lukua.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Tuntuu olevan jokapaikassa tää savuttomuus uusi trendi jokainen yritys haluaa nostaa profiliaan savuttomuudella. Ja

taitaa suomessa aika moni shp julistanut itsessä savuttomaksi. Mutta onko ne sitten todellisuudessa  :- vai tapahtuuko kessuttelu salaa, katotaanko sitä läpi sormien vai onko tämä pelkää sanahelinää.

Tietysti henkilöt jotka poltaa, heille työpäivästä voi tulla pitkä kun odottaa et pääsee kotimatkalle ja saa ottaa röökin suuhun. Mutta nythän ollaan tekemässä myös ravittoloista savuttomia.  8)

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...