Jump to content
MAINOS

Professional Nurse Salaries - International Comparison


Nurse2008

Recommended Posts

MAINOS

Finland average salary  PPP $ 1,867  $ 2,230

Normal hours of work, 2004. Women only - men make 2,583 euros per month. Statistics Finland

what? someone have given them wrong informations >:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Romaniassa saa hurjasti palkkaa..  ;D

Eräs entinen työkaveri oli ollut pari vuotta sitten Romaniassa tekemässä kolmen viikon harjoittelun. Siellä oli opintotuella pärjännyt aivan hyvin.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Romaniassa saa hurjasti palkkaa..  ;D

Eräs entinen työkaveri oli ollut pari vuotta sitten Romaniassa tekemässä kolmen viikon harjoittelun. Siellä oli opintotuella pärjännyt aivan hyvin.

Maallikkona voisi kuvitella, että Romaniassa ei eläminen maksa kauhean paljoa. Toisaalta tuskinpa sielläkään hoitajat tienaavat ihan mielettömästi suhteessa elinkustannuksiin.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Romaniassa eläminen on kyllä halpaa ainakin kuukauden vaihtokokemuksen perusteella. Tosin erilaiset kalliimmat tavarat (mm. kodinkoneet, puhelimet, kamerat yms tekniikka) maksavat siellä suhteessa mielestäni aika paljon enemmän kuin täällä. Ruoka on kaupoissa halpaa. Yleisten vuokrien hinnoista en osaa sanoa, asuin opiskelija-asuntolassa, jossa kahden hengen huone maksoi n. 50 euroa per nenä ja mitään yksityisyyttä ei ollut. Tuo oli hinta-laatu-suhteeltaan kyllä tosi kallis... Huone oli tosi pieni, asuntolassa ei ollut keittiötä, keittomahdollisuutta eikä jääkaappia, yhteiset (likaiset ja lukottomat!) vessat ja (lukottomat) suihkut n. 100 hengelle. Yhdellä käytävällä asui tässä talossa n. 100 henkeä, molempia sukupuolia. Koko talossa viisi kerrosta/käytävää eli n. 500 opiskelijaa). Paikalliset olivat tosin hommanneet lupien vastaisesti keittolevyjä ja talon sisäänkäynnin tienoilla olikin sitten kuusi vaahtosammutinta varmuuden vuoksi :P

Sairaaloissa työskentely on siellä aika erilaista kuin täällä meillä ja potilaita yhtä hoitajaa kohti enemmän kuin meillä yleensä. Toisaalta siellä sh:n työnkuva oli hieman kapeampi (perushoitoon ei juuri osallistuta). Mainitsemani kokemus on lähinnä yhden sairaalan kirran vuodeosastolta. Lasten teholla äidit sitten hoitivat lapsensa lääkityksiä lukuunottamatta itse, mutta orpolapsista hoitajat huolehtivat.

Meni hieman offtopic, mutta vaikka tuo niiden palkka vaikuttaa meistä aika pieneltä, niin sillä voi pärjätä siellä,  tosin (huippu)hyvä se ei silti ole. En ole mikään asiantuntija, mutta oman kokemukseni perusteella näin. Hintataso nousee siellä vähitellen koko ajan, joten saa nähdä nostavatko sh:n palkkoja siinä samalla. Sh-opiskelijat eivät muuten saa tehdä siellä sh:n töitä ennenkuin ovat valmiita. Perus-/lähihoitajan vastinetta siellä ei ole.

"Livet är ett äventyr, sa Snusmumriken förtjust." -Tove Jansson

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...