Jump to content
MAINOS

"Suomen kansalle" kotisynnytyksistä


Sistah

Recommended Posts

(ymmärtääkseni joku synnytysaktivisti pyysi tätä tyyppiä kirjoittamaan jotain medialle toimitettavaa, koska tiesi hänen aiemmista kirjoituksistaan... tämä on julkaistu Aktiivinen synnytys ry:n mediatiedotteen yhteydessä)

To the people of Finland,

Whenever there is a death of a newborn infant, everyone is sad with the tragedy. But when there is a death of a newborn infant in a home birth, there is always an hysterical response from some medical professionals - homebirth is dangerous and must be forbidden. But at such moments it is essential to pay attention, not to the hysteria, but to what the scientific evidence shows about planned home birth.

In fact, the scientific evidence is clear: for the 75% to 90% of women who have a low risk pregnancy (no serious medical problems) planned home birth attended by a midwife is a perfectly safe option with maternal mortality rates and neonatal mortality rates just as low as with a planned hospital birth of a low risk pregnant woman. A very large, scientifically valid study by Johnson and Daviss using excellent methodology was published in 2005 in the British Medical Journal. It followed over 5000 pregnant women who planned home birth attended by midwives. The maternal mortality was zero and the neonatal mortality was as low or lower than studies of low risk hospital birth.

If planned home birth has been proven to be safe, then the real issue in home birth is not safety but freedom and family sanctity. Childbirth does not belong to doctors and hospitals, it belongs to the woman giving birth and her family who must have the freedom to chose the childbirth which is right for them. The State must honor the freedom and the sanctity of the family to make this choice.

At the same time, it is important to inform the public that planned home birth is safe as long as it is attended by a midwife. Unattended birth, wherever it occurs, is dangerous and this is why for thousands of years there has always been midwives ready to attend births wherever they occur.

Keep Finland free and honor your excellent midwives.

Professor Marsden Wagner M.D., M.S. Former Director of Women’s and Children’s Health, World Health Organization

**************

Aina, kun vastasyntynyt vauva kuolee, kaikki ovat surullisia tragedian johdosta. Mutta kun vauva kuolee kotisynnytyksessä, sitä seuraa aina hysteerinen palaute joidenkin lääketieteen ammattilaisten taholta - kotisynnytys on vaarallista ja pitää kieltää. Mutta sellaisina hetkinä on erityisen tärkeää huomioida hysterian sijaan se, mitä tieteellinen tutkimus osoittaa suunnitelluista kotisynnytyksistä.

Tieteellinen todistusaineisto on selkeä: Niille 75%-90%:lle naisista, joilla on ollut riskitön raskaus (ei vakavia lääketieteellisiä ongelmia) suunniteltu kotisynnytys kätilön avustamana on täysin turvallinen vaihtoehto, jossa äiti ja lapsikuolleisuus ovat yhtä alhaiset kuin matalan riskin synnyttäjien suunnitelluissa sairaalasynnytyksissä.

Johnsonin ja Davisin erittäin laaja, tieteellisesti pätevä ja menetelmältään luotettava tutkimus julkaistiin vuonna 2005 ”British Medical Journal” julkaisussa. Tutkimuksessa seurattiin yli 5000 raskaana olevan naisen suunniteltua, kätilön avustamaa kotisynnytystä.  Äitikuolleisuus oli nolla ja lapsikuolleisuus oli yhtä alhainen tai alhaisempi kuin tutkituissa matalan riskin sairaalasynnytyksissä.

Jos suunniteltu kotisynnytys on todistettu turvalliseksi, silloin todellinen kysymys kotisynnytyksissä ei ole turvallisuus, vaan vapaus ja kotirauha. Synnytystapahtuma ei kuulu lääkäreille ja sairaaloille. Se kuuluu synnyttävälle naiselle ja hänen perheelleen, joilla täytyy olla vapaus valita heille sopiva synnytys. Valtion kuuluu kunnioittaa tätä vapautta ja perheen valintaa.

On myös tärkeää tuoda yleisemmin julki, että suunniteltu kotisynnytys on turvallinen, silloin kun paikalla on kätilö. Avustamaton kotisynnytys, missä se sitten tapahtuukaan on vaarallinen. Siksi tuhansien vuosien ajan on aina ollut kätilöitä valmiina avustamaan synnytyksissä, missä ne sitten tapahtuvatkaan.

Vaalikaa suomalaista valinnanvapautta ja kunnioittakaa erinomaisia kätilöitänne.

Professori Marsden Wagner M.D, M.S. Maailman Terveysjärjestö WHO, Naisten ja Lasten Terveysosaston entinen johtaja.

Vanha koira. Uusia temppuja.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
MAINOS

Juurikin näin! Kiitos tästä! Ja edelleen kannustan myös Aktiivinen Synnytys Ry:n toimintaan mukaan tai ainakin tutustumaan nettisivuihin ja lukemaan lisää aiheesta.

A lady got her Valiums and contraceptives mixed. Now she has 14 children but doesn't really care...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minä synnytin kotona ja kaikki meni hienosti. Omaan tahtiin sai synnytellä ilman hälinää tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Stressitaso oli nolla ja synnytys kaikkine luonnollisineen kipuineen aivan ihanaa!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...