Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitajan ammatinharjoittamisluvan rajoittamis- tai poistoprosessi päihteiden käytön seurauksena


AVihermaa

Recommended Posts

Hei,
Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden maisteriksi hoitotieteen laitoksella erikoistuen hoitotyön johtamiseen. Keväällä 2019 aloitan pro gradu -tutkielmaa, jonka aiheena on hoitohenkilöstön päihteiden käyttö. Gradu tehdään Valviran ja Itä-Suomen yliopiston hankkeeseen, johon on valmistumassa kaksi väitöskirjaa sekä vuonna 2018 valmistui pro gradu, joka käsitteli varhaisen puuttumisen prosessia esimiehen näkökulmasta. Oma aiheeni täydentää hanketta ja tutkielman tarkoituksena on haastatteluin kuvata hoitotyöntekijöiden kokemuksia ammattioikeuksiensa rajoittamisprosessista alkaen päihdeongelmaan puuttumisesta organisaatiossa.

Tutkielmaa varten tarvitsen haastateltavaksi 6-10 hoitajaa, jotka ovat käyneet ammattioikeuksiensa  rajoittamisprosessin läpi. Haastattelut voidaan toteuttaa puhelimitse, kasvotusten tai esim. Skypeä käyttäen. Haastattelut ovat luottamuksellisia ja haastatteluista saadut aineistot ovat ainoastaan tutkijan käytettävissä. Haastateltavien tiedot sekä haastatteluissa saadut aineistot ovat ainoastaan tutkielman kirjoittajan käsiteltävänä. Tutkimuksessa noudatetaan tietosuojaa ja tallennetaan ainoastaan tutkimuksen kannalta tarpeellista tietoa. Haastattelumateriaalia säilytetään ainoastaan tutkijan ulottuvilla, ja se hävitetään tutkimuksen valmistumisen jälkeen asianmukaisesti. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista eikä siitä koidu haastateltaville mitään haittaa. Vastaajien anonymiteetistä huolehditaan koko tutkimusprosessin ajan. 

Vastaan mielelläni kysymyksiin tutkimuksesta ja siihen osallistumisesta! Jos haluat osallistua tutkimukseen voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse annajuv@uef.fi tai jos tiedät jonkun, jota tutkimukseen osallistuminen saattaisi kiinnostaa, voit jakaa tämän viestin.

Ystävällisin terveisin,

Anna-Julia Vihermaa

Röntgenhoitaja, TtM -opiskelija

Itä-Suomen yliopisto

Terveystieteiden tiedekunta

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Lähihoitaja10

Hei!

Pitääkö siis olla sairaanhoitaja? Itselläni on kokemusta, mutta olen lähihoitaja. Lupia voidaan rajata/ottaa pois myös niin ettei henkilöllä ole töissä mitään ongelmaa, tai siis työpaikalla kukaan ei tiedä. Omalla kohdallani lääkäri  ilmoitti Valviraan kun hain apua ongelmaan. Jouduin saikulle, töissä ei tiedetty mitään huumeongelmasta. Lääkäri teki oikein. 

Link to comment
Share on other sites

Guest AVihermaa

Hei,

ei haittaa, vaikka olet lähihoitaja. Päätimme juuri ohjaajani kanssa laajentaa gradua käsittelemään koko hoitohenkilöstöä, haastateltavien rekrytoinnin vaikeuden vuoksi, joten olisi mahtavaa, jos haluaisit osallistua tutkimukseen! :) 

Yt. Anna-Julia 

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähihoitaja10

Hei!

Kyllähän minä voisin osallistua. :) Laitan sinulle sähköpostia vielä tämän viikon aikana!

Link to comment
Share on other sites

Guest Ariel

Minulla kokemusta ei niinkään alkoholista johtuvaa rajoittamista vaan ylitarkastajan ammatinharjoittajan hankaloittamista henkilökohtaisten asioiden vuoksi. Siitä johtuen talouteni romahti ja etenemismahdollisuuteni rajoittui radikaalisti

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...