Jump to content
MAINOS

Avoimet tyøpaikat Norjassa


PIIA

Recommended Posts

Norjan avoimia tyøpaikkoja voi katsella netissa sivulta: www.nav.no

Moni on kiinnostunut myøs palkasta, niin kaytannøssa voi sanoa, jos tekee taytta viikkoa sair.-/terv.hoitajana, niin kuukauden nettoansiot vastaavat taalla Suomen bruttoansioita. Voi olla tyøpaikkoja joissa maksetaan paremminkin. Eri sairaaloiden ja kuntien palkat myøs voivat vaihdella. Maan sairaanhoitajaliitolla on omat kotisivut missa voi kayda katsomassa tariffeja: norsk sykepleieforbund.. /lønn

Terv. Piia

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Voisi antaa vähän vinkkiä hakusanoista kieltä osaamattomille. Jotkuthan haluavat tsekata, millaista työtä ja missä olisi tarjolla ennen kuin päättävät hankkia kielitaidon.

Röntgenhoitaja on norjaksi radiograf ja sädehoidossa työskentelevä rölli on stråleterapeut. Videreutdanningilla tarkoitetaan tutkinnon jälkeistä, palkallista koulutusta, joka on ehtona joihinkin hommiin pääsemiselle. Mitäs muita mystisiä sanoja siellä onkaan? Fast stilling tarkoittaa vakituista paikkaa ja vikariat sijaisuutta. Tuolta aloitussivulta pääsee työpaikkojen hakuun kohdasta "Finne ledige jobber", mikä ei tosin tarkoita "Suomalaisille vapaita työpaikkoja" ::) Sen hakusanan voi kirjoittaa kohtaan "Søk etter ord i stillingsannonse".

Missä on mikäkin paikkakunta? Pätevän näköinen kartta netissä on osoitteessa http://www.hvor.no/kart/ ja haettavan paikkakunnan voi kopioida työpaikkailmoituksesta, jos nimessä on outoja kirjaimia.

Kääntöapua saa täältä.

Meidän liitto neuvottelee teidänkin liittojen palkat!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olen asunut ja työskennellyt Oslossa lähihoitajana vuodesta 2003 lähtien ja nyt olen vaihtanut sitten kokonaan alaa. Minun mielestä hoidon taso ja hygienia (jotka kummatki koen tosi tärkeäksi) on huonolla mallilla enkä sitten koskaan sopeutunut. Lähihoitajalle ei oikeastaan ammatillisesti ole käyttöä, sairaanhoitajien työ on ihan yes. Töissä on paljon kieltä osaamattomia ja kouluttamattomia jonka koen todella edesvastuuttomaksi. Iltavuorossa 33 potilaan kuntoutusosastolla töissä oli 5, 1sh ja 4kouluttamatonta (suurimmaksi osaksi pakistanilaisia ja afrikkalaisia). Suurinosa meidän kielikurssin porukoista palasi takaisin suomeen ekan vuoden jälkeen..

Me kutsuttiin ja kutsutaan Norjaa kehitysmaaksi. Vain vilkaisu ruokakauppaan kertoo kaiken.

Nyt mulla on norjalainen avopuoliso ja oma talo joten jumissa jonkin aikaa, suunnitelmissa muutaman vuoden päästä muutto etelän maille, sillä jaksaa tuhertaa tavallista arkea. Nenä kohti kaakkoa, se auttaa Jaakko Vaakkoa ;D

Mutta ehdottomasti kannattaa tulla kokeileen!! Ja jos palkka on pääasia niin täällä ei mikään estä tekemästä ihan sikana ylitöitä/rahaa.

Lisää nettisivuja

www.finn.no    (löytyy kaikkien alojen koko norjan alueen työpaikkoja, vuokrattavia asuntoja, kartta jne)

Ja töitä on vaikka lampaat söis :D

http://www.offentlige-stillinger.com/web/cfml/frameset.cfm

Vituiksi meni ko Jeesuksen Pääsiäinen!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 7 years later...

Ihan vaan niille tiedoksi joilla lapsia ja lähtee isompaan kaupunkiin niin vuokrat huikeat n.1400-1500 euroa kahdesta makkarista, sähkö n 100-200 euroa lisäksi ja yleensä kellariasuntoja ja esim pienituloisena piti silti maksaa n.500 euroa kahden lapsen päiväkodista ja sinne piti viedä myös eväät. ja 2014 kävin asianajajalla espoossa ja se ihmetteli että miten suomessa voi olla esim korkeampi lapsilisä kuin norjassa.suomessa samoilla tuloilla en maksa päivähoidosta mitään eli 0 euroa ja lapset saavat ruoan koulussa/hoidossa ja asunnot täällä kalliita n.1000 euroa 2 makkaria mutta silti eiks se mee aika tasan sit norjan ja suomen netto/brutto tulojen kanssa loppujen lopuksi?aina ihmetyttänyt että norjassa niin paljon parempi? monin tavoin joo mutta esimerkiksi suomessa parempia lääkäreitä. sain jo uuden leikkauksen ja keliakia diagnoosin kun norjassa .sano et edellisen leikkauksen kivut normaaleja/ei tutkinut.täällä ultrattiin ja huomattiin et tarvitaan uusi leikkaus koska vanha verkko revennyt. siellä ei pääse reumasairaalaan ja täällä pääsin ja täällä sain myöskin keliakia diagnoosin ja norjan papereita lukien olin vaan "hullu" joka puhui paljon sairauksista ja oli siis lista pitkäkin vaivojen kanssa, täällä tosin leikkaava lääkäri meinasi että jos olis autoimmuunitauti niin selittäisi miksi ongelmia, ja olihan sellainen.nyt helpottanut asiat ja yli puolet vaivoista lähtenytkin jo lyhyen dietti vaihdonkin jälkeen. norjan nav ehkä parempi loppujen lopuksi kun suomen työkkäri/kela varsinkin jos sairastuu mutta ei siellä silti kinginä elänyt.

Link to comment
Share on other sites

Täytyy muistaa, että Norjassa lasten päivähoitomaksut voi vähentää verotuksessa :)

Yksinäinen ihminen, joka ei tupakoi tai käytä alkoholia, pärjää hyvin ja ylitöillä voi tienata kivan pesämunankin. Perheellisenä, pienten lasten kanssa ei kultaa vuole, mutta itselleni tärkeintä oli se, että työllä pystyi elättämään itsensä ja lapset ja ammattitaito karttui sekä sai nähdä maailmaa. Mutta kaikki riippuu siitä, mitä reissulta haluaa vai jääkö pysyvästi maahan.

 

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...