Jump to content
MAINOS

dementoituneiden kaatuilu


kia

Recommended Posts

Taas yksi askarruttava kysymys. Elikkäs, meillä on muutama vaikeasti dementoitunutta naista, joilla käytösoireena on kuljeskelu ympäriinsä. No se ei haittaa, heillä on oikeus ja hyvä mahdollisuus siihen mutta viime aikoina he ovat alkaneet kaatuilla suorilta jaloilta. He siis kävelevät jonkun aikaa ja kaatuvat, lyövät päänsä jne. He kävelevät vain päivällisen jälkeen ja eivät ole kaatuneet heti nousemisen jälkeen(eli ei varmaan RR-johtuva) eivätkä myöskään väsymiseen asti kulje. Kysymys siis on, että mitä näille voi tehdä? Kengät on vaihdettu parempiin, sitoa ei haluta koska heillä kuitenkin on selkeä tarve kuljeksia. Ja koko ajan ei ole mahdollisuutta seurata.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Antaa rollat?

Eivät välttämättä muista ottaa mukaan ja sitten mummottomia rollia lojuu pitkin osastoa ::)

Link to comment
Share on other sites

no lonkkahousut nyt ainankin tulee mieleen ja onhan niitä sellasia kypäriäkin olemassa (entisessä työpaikassa yhdellä papalla oli sellanen), ettei nuppi halkee.. se on hyvin paljon saman näköinen kun lapsille tarkoitettu konttauskypärä :nauraa:

Ilo pintaan, vaikka syvän märkänis.

Link to comment
Share on other sites

joo, siis nämä naiset ovat jo niiiin dementoituneita etteivät todellakaan ymmärtäisi rollaattorin päälle yhtään mitään. Nuo lonkkahousut voisivat olla, kypäräkin mutta kuulostaa vähän hassulta :nauraa:

Link to comment
Share on other sites

Meillä yksi asukas kaatuili usein, mutta kun vaihdettiin kenkien tilalle jarrusukat, ei ole enää kaatuillut. Ja kyllä se rollaattori mukaan alkaa tulla kun muutaman kerran muistuttaa. Ja kirjoittaa siihen isoilla kirjaimilla asukkaan nimen :)

Asioilla on tapana järjestyä :)

Link to comment
Share on other sites

Lonkkahousut ehdottomasti ja sitten tarpeen mukaan noita kypäriäkin kehiin... Eihän ne tietty mitenkään kauheen komeita ole mutta kuitenkin turvallisuus ajaa ehkä tyylin ohi...

Ton RR:n heittelyn voit ihan hoitajana testata ortostaattisella kokeella... Jos kaatuiluun ei liity mitään muita oireita (esim. poissaolevuutta, pyörtymistä, kouristelua, yms.) niin varmaan näillä aiemmilla vinkeillä pääsee pitkälle...

Mä en halua olla töissä enää, mä en ikinä riitä.

Mä raadan ja raadan mutta kukaan ei nää,

kukaan ei kiitä

- Maija Vilkkumaa-

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...