Jump to content

Kertoisitteko kaiken Tanskasta


Guest Mielessä

Recommended Posts

Guest Mielessä

Moi! Paljon ollut juttua muista pohjoismaista tässä lähellä, mut kukaan ei ole paljon Tanskasta puhunut. Kiinnostaisi ehkä joskus sinne töihin mennä. Kaikki mahdolliset kokemukset olisi tosi kiinnostavaa kuulla : )

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Guest Tanska mielessä

En ole itse ollut, mutta kyselin just vähän rekryfirmalta. Palkka on ainakin kohdillaan, alle 6 vuoden työkokemuksella perustuntiliksa olis jotain päälle 33 EUR (sisältäen lomarahat). Sitten jos on yli 6 vuotta työkokemusta, niin palkka on parempi (en tiedä minkä verran), ja sitten tietty vuorotyölisät päälle. Laillistusmaksu näyttää olevan halpa, about 42 EUR, mutta en ihan tajua noita kaikkia liitteitä: https://stps.dk/en/health-professionals-and-authorities/registration-of-healthcare-professionals/application-for-registration/nurse/nordic-countries/ Tai siis lähinnä tätä "Certificate of current professional status/certificate of good standing", että jos jollain on tietoa siitä mistä tuollaisen vois saada, niin olispa kiva :) Kielivaatimuksena on kuulemma vähintään ruotsi, mutta vähän arveluttaa että miten siitä niiden puheesta ymmärtää mitään jos ruotsikin vähän takkuaa. Ei kai se oo tietysti kun harjoitella. Kööpenhaminan alueella pärjää kuulemma parhaiten sillä ruotsilla. Verotus oli aika kova, jos on yli 3 kk niin veroprosentti on 40%. Mutta sitten taas jos tekee alle 3 kk, niin käsitin et se vero on vaan 8%, ja jos menee rekryfirman kautta joka maksaa asumiset ja matkat, niin kyllä siitä ihan kivat rahat kerkeisi nostaa kolmessakin kuukaudessa. 

Link to post
Share on other sites
Guest Myös Tanska mielessä

Tätä: "Certificate of current professional status/certificate of good standing" ei ainakaan Norjaan eikä Ruotsiin tarvitse suomalaisen esittää, joten hämmästelisin jos Tanskaan pitäisi. Tanska olisi hyvä kyllä olla hallussa tai norja. Norjan kokemuksella olisi varmaan helpompi lähteä. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus kyllä Tanskaan pyrkiä.

Link to post
Share on other sites
Guest Myös Tanska mielessä

Vilkaisin tuota sivua ja kaipa se pitää suomalaisen esittää. Ihan peruskauraa muualta EU:n alueelta tuleville, heiltä siis pyydetään tuota paperia kaikissa pohjoismaissa.

Link to post
Share on other sites

Miksi haluatte Tanskaan? Onko syynä Ylen aikaisemmin tänä vuonna julkaisema juttu, että Tanskassa jää palkasta eniten käteen vai onko muitakin syitä? Mielenkiinnosta kyselen. Itse Norjassa asuvana uskoisin, että kielen puolesta se on vaikein pohjoismaisista verrokeistaan. Täällä on paljon tanskalaisia sijaisia ja nyt muutaman vuoden Norjassa olon jälkeen heitä vihdoin ymmärtää ihan hyvin. Erityisesti Kööpenhaminan lähistöltä tulevat puhuvat erittäin nopeasti ja jättävät useampia kirjaimia lausumatta sen lisäksi että puhuttu tanska on yleisesti hyvin epäselvää. Nuo sijaiset puhuvat, että maksavat Norjassa työskennellessään Tanskaan vähemmän veroja. Muuten en palkoista tai veroista tiedä.

Link to post
Share on other sites
Guest sekin

Ylipäänsä tämä tympeä ilmapiiri täällä. Ei tänne voi jäädä, pakenee henki pois. Tanska vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, parempi sää ja mukavia ihmisiä.

Link to post
Share on other sites
Guest Myös Tanska mielessä

Miksi Tanskaan? Ylen juttu ei vaikuttanut tällä kertaa. Mantereella/lähempänä mannerta ja ilmaston vuoksi yms. kaikenlaista. Mahdollinen palkkakin näyttelee roolia, mutta ei niin suurta, se on lähinnä plussaa muun päälle.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Guest Tanskaan(ko) itsekin

Olisin itsekin kiinnostunut tietämään tuosta Certificate of current professional status/certificate of good standing -lapusta, että mistä tuollaisen saa hankittua? Ei näyttäis ainakaan olevan kallis tuo laillistus, vaikka toki niille liitteille tulee aina hintaa. Aika toista luokkaa nämä Pohjoismaat kuitenkin on, kun vertaa vaikka jonnekin Kanadaan lähtemistä. 

Link to post
Share on other sites
  • 9 months later...
Sygeplejerske

Olen Tanskassa hoitajana, saa kysellä. Kannattaa huomioida, että ainakin pääkaupunkiseudulla oletetaan, että osaa kommunikoida sujuvasti tanskaksi, eli pelkkä ruotsi ei riitä. Muuten töitä on todella helppo saada, täällä on huutava hoitajapula. 

 

On 4/10/2019 at 11:24 AM, Guest Tanskaan(ko) itsekin said:

Olisin itsekin kiinnostunut tietämään tuosta Certificate of current professional status/certificate of good standing -lapusta, että mistä tuollaisen saa hankittua? 

Valviralta. Täältä löytyy hakemusprosessi kokonaisuudessaan, melko yksinkertainen juttu, odottelua toki vaatii. 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Onko Tanskassa työn välittäjiä jotka voi auttaa paperiasioissa vai oletteko itse olleet suoraan työnantajiin yhteydessä työtä hakiessa? Millaisia vuoroja tehdään, onko 3-vuorotyö vai 2-vuorotyö normi? 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...